Att bo med en man eller kvinna.

För er som inte visste det har det inte alltid varit så att jag och Pek har bott här i 2:an i stan. Först var det nämligen så att jag bodde här tillsammans med min käre vän Peter ''lill Erik'' Carlsson. Efter att ha bott tillsammans med Peter i ett år och Pek ca. ett halvår känner jag nu att det är dax att presentera skillnaden mellan att bo med en man och en kvinna. Detta presenteras i olika delar som har med flytt och boende att göra.

1. Att flytta in
När jag och Peter skulle flytta in tillsammans var det många frågor som dök upp bland våra anhöriga, våra vänner och allmänheten. Det var frågor som: Varför ska NI bo ihop? Det blev så, vi ville det. Är ni tillsammans? Nej. Har ni legat med varann? Nej. Ja, de flesta frågorna kretsade av någon anledning kring vad för slags förhållande vi hade till varann och för att svara på det igen så var och är vi mycket goda vänner, bästisar.  Det dök också upp många påståenden och tippningar om hur det skulle gå för oss att bo tillsammans det var saker som: hur länge vi skulle stå ut med varann, hur lång tid det skulle ta innan vi skulle ligga med varann osv. Den största chocken för släkt och vänner var nog ändå att vi skulle sova i samma rum, detta gjorde vi för att vi ville ha ett vardagsrum och för oss kändes det helt naturligt, men det var tydligen väldigt normbrytande beteende. 
     När Peter fått sparken fått TransCom och blivit tvungen att flytta hem till Hasselfors (anledningen till vårt uppbrott) var det Peks tur att flytta in. Jag kan inte minnas några funderingar från anhöriga, vänner eller allmänheten mer än att de trodde att vi skulle hata varann efter en tid ihop. Nej, vi gillar fortfarande varann.

2. Hushållsysslor
     Att bo med en man innebär att när man efter en lång dag på universitetet/jobbet kommer hem till en lägenhet där det på soffan ligger en trött man som antingen spelar tv spel eller kollar på tv. Man möts av ett litet leende och en kommentar i stil med: Fan va gött att du är hemma, jag är så jävla hungrig! När man bor med en kvinna och hon slutat jobbet tidigare än mig möts man ofta av doft av mat redan i korridoren och när man öppnar dörren ser man att maten står på bordet. 
     Gällande den stora och tråkiga sysslan diskning så hände det då och då att jag bad mannen i hemmet: Kan inte du diska idag? eller Nu är det fan din tur att diska! Tro det eller ej men jag möttes nästan alltid av svaret: Ja, jag ska. Och visst skulle mannen diska, när det skulle ske var en annan fråga men det var allt som oftast när diskhon var överfull ca. fem dagar senare. Att bo med en kvinna innebär i princip att jag lagar mat och kvinna 2 diskar.
     Angående tekniska problem som kan vara antingen ''fel'' på tv:n eller datorn är det en klar fördel att bo med en man. Män är även snäppet vassare på att spika och göra äckliga saker som att rensa under badkaret. 

3. Kommunikation
     Både man och kvinna är oftast mycket trevliga att kommunicera med. Men det finns saker som orsakar vrede hos män och kvinnor och påföljden av detta blir agressiv kommunikation. Hos män kan detta vara: Förlust på tv/data spelet, för lite sömn, för mycket arbete eller en liten förkylning (för en man detsamma som allvarlig livshotande sjukdom). Det som främst orsakar vrede hos en kvinna är: hunger och dumma män som inte fattar någonting. Alltså två vanligt förekommande fenomen.
     Det finns även stora skillnader i hur män och kvinnor ser på eventuella problem man anser sig ha och vill ventilera. Män har ofta snabba och mycket enkla lösningar på problemet (om de ens anser att det man sa vara ett problem). Kvinnor har långa diskussioner om hur svårt och krångligt problemet är och olika alternativ till lösningar.

4. Sällskapliga aktiviteter
Min erfarenhet är att en trött man hellst vill sova men vid viss ansträngning tycker om att se på film och äta godis. Vid piggt tillstånd kan mannen tycka att det är okej att följa med ut och gå, sjunga högt i kör, spela spel, ha fest och spela musik så högt att grannen blir arg. 
En kvinna tycker om att ta en fika på stan, shoppa, promenera, festa och diskutera (oftast dumma män som inte förstår någonting).

5. Självständighet
Män tycker om sällskap men har stort behov av egen tid. De tycker om att vara ensamma och bara vara ifred ibland. Under denna tid sitter de gärna uppe hela nätterna och spelar data spel, surfar eller kollar på tråkiga program såsom: Family Guy, South Park och Simpsons. 
Kvinnor tycker inte alls lika mycket om att vara själva. De blir mycket trötta och näst intill griniga om man någon gång återvänder hem till Gullspång en helg och kvinnan i fråga tvingas: sitta ensam HELA HELGEN! De tycker inte heller om att sova ensamma då det är läskigt. 

6. Sammanfattning
Att bo med en man innebär mindre hjälp med hushållsysslor, mindre sällskap då de ofta är oerhört trötta och måste sova. Att bo med en kvinna innebär mer hjälp med husshållsysslor, mer grinighet och mer diskussion.
Jag vill avsluta med att poängtera att jag trivs väldigt bra med att bo både med män och kvinnor (Peter och Pek).

Det var bra så.
Maja Fröjd
 


Kommentarer
Postat av: Lorki

Underhållande!

2009-12-15 @ 19:14:18
URL: http://www.myspace.com/peaceloveringo

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0