Generalisering av män.

Min pojkvän tycker att jag allt för ofta generaliserar det manliga könet på ett negativt sätt. Därför måste jag nu redovisa några typiskt manliga saker.

1. Endast människor av det manliga könet förstår varför man måste kriga och kan se krig som en lösning på problem.

2. Det är typiskt män att inte kunna utföra ett enkelt direktiv första gången de blir ombedda. Det krävs minst två trevliga tillsägningar och ett argt.

3. Det är typiskt män att tycka extremt synd om sig själva när de har en snorbuse på tvären i näsan. Canser och svältande barn i Afrika är inget i jämförelse med snorbusen.

4. Det är typiskt män att säga halvtaskiga saker till sina kompisar för att de har svårt att uttrycka sin egentliga kärlek till varandra på annat sätt.

5. Endast män kan ha tyckt att taktiken med att stå i två led rakt framför varandra och varannan gång skjuta varandras främsta led i krig var en bra idé.

6. Endast män kan lyckas missa en tid eller ett möte med fler än en timme utan en bra anledning.

7. Det är typiskt män att envisas med att prova saker som man redan innan förstår kommer sluta illa för att bekräfta att så är fallet. Exempelvis sticka fingret i cigarettuttaget i bilen, pilla i kontakter, slicka på lyktstolpar och elstängsel.

8. Det är typiskt män att vägra ta hjälp från andra (definitivt andra män) fast det skulle gå mycket fortare, lättare och bättre om de bad om hjälpen.

9. Det hör till det manliga släktet att glömma sina föräldrars, syskons och barns födelsedagar.

10. Det är typiskt män att tro att saker fungerar bättre eller ska gå bättre om man slår på det, sparkar i väggen eller slänger saken mot annat hårt föremål.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0