Buss regler.

06.42 lämnar bussen Karlskoga busstation och åker mot Karlstad universitet. Innan jag började plugga i Karlstad hade jag åkt buss ytterst sällan och Petronella har nog varit ganska förundrad över hur mycket saker som faktiskt kan gå fel när en okunnig person ska åka buss själv. Nu har jag i vilket fall blivit en jäkel på att åka buss, det finns dock vissa andra medresenärer som är grymt dåliga på att uppföra sig på bussen enligt mig..

Aldrig hade jag kunnat ana vad mycket sjuka saker som händer på bussen. Det sjukaste jag varit med om hittills är när en man i sätet framför mig och Petronella tar fram en hårtrimmer och börjar raka sitt huvud framför oss. Det föll äckliga hårstrån ner på huvudstödet och vi fick kämpa något otroligt för att inte brista ut i asgarv eller spy. Mycket normbrytande beteende måste jag säga.

Andra saker jag stör mig på när jag åker buss förskräckligt tidigt på mornarna är personer som envisas med att tända lampan. Kom igen! Om det är så mörkt att man måste tända lampan för att se betyder det att klockan är mitt i natten och att man ska låta människorna omkring sova och slippa det som känns som strålkastarljus från helvetet i ögonen, det va regel nummer 1. Regel nummer 2. lyder som följer, vinkla inte bak sätet så mycket att personen bakom slår i sina ben i sätet eller så pass mycket att det överhuvudtaget inte går att klämma sig in. Detta gör att man istället sätter sig i sätet närmast gången och när bussen sedan är överfull och man sover i lugn och ro kommer det en passagerare som väcker en och tvingar en att klämma sig in på det sätet där det inte finns något utrymme för benen, vilket i sin tur lätt orskar kramp och irritation riktad mot både personen i sätet framför och den oskyldiga personen i sätet bredvid. Regel nummer 3. prata inte i telefon och testa inte alla dina ringsignaler i mobilen innan kl 10.00 (testa hellst inte dina ringsignaler över huvud taget). Regel nummer 4. spela inte musik så högt att alla i hela bussen hör din dåliga musiksmak. Regel nummer 5. busschaufför! vad är det du inte förstår? släck lamporna i gången, tack.

Idag fick jag uppleva en del av regel nummer 3. att prata i telefon kl 06.40. Det var inte vilket samtal som hellst utan killen i sätet framför pratade hela 40 minuter med sin arga och upprörda flickvän om de skulle vara tillsmamans eller inte, om han älskade henne eller inte och om alla andra problem de hade. Han orkade helt enkelt inte bråka mer som han själv sa. Jag är ofta en ganska förstående person, men det gäller inte innan kl. 08.00 på morgonen, jag ville bara skrika rakt ut att om ni har så mycket problem att ni måste prata om dom så att hela bussen hör kl. 06.40 är det lika bra att ni gör slut! Bussen är inte till för äktenskapsrådgivning. Inte nog med att denna stackars problemfyllda karl pratade i telefon så uppfyllde han även regelbrott på punkt nummer 2. att fälla bak sätet alldeles för mycket. Därför blev jag helt i onödan väckt av en okänd tant och tvingades sitta med krampkänning sista 20 minuterna. Tack så hemskt mycket, du okända mans ständigt griniga flickvän som han själv beskrev henne. Lycka till med erat snack ni ska ha idag (när han kommer hem från skolan och har lämnat sin ryggsäck) om hur ni ska kunna lösa alla era problem. Jag hoppas innerligt att det löser sig mellan er eller att ni tar ert förnuft till fånga och lämnar varann ifred så jag slipper höra er kl. 06.40 igen.

Det va bra så.
Maja ''stör mig inte på morgonen'' Fröjd


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0