Casino.

På lördag åker jag med mina arbetskamarater från PePe:s elbutik på minisemester till Göteborg. Där ska vi gå på casino och bli snuskigt rika samt bo på hotel och avnjuta hotelfrukost. Inför resan har jag dock två problem: 1. Vad ska jag ha på mig. 2. Vilka tre rätter ska jag välja från den graciösa menyn. De alternativ som jag är mest lockad av är de med fet stil. Nedan följer ett smakprov från menyn.  

 
 
¤Tapas på fisk och skaldjur: Pankofriterad pilgrimsmussla med citronmajonnäs och krasse | Laxsashimi med wasabicheesecake och syltad ingefära | Räk- och sikromsmousse med örtflarn  
¤Skaldjursterinne med löjrom samt dill- och gräslökscrème  
   
¤Hummersoppa med crème på syltad fänkål och lantbrödsflarn  
¤Carpaccio på oxfilé med tryffelpecorino, pinjenötter och ruccola
 
¤Smörstekt kungsflundra från ishavet med skaldjurscanelloni, dill- och pepparrotspesto samt kräftvinaigrette  
¤Finaste bit av gräddpocherad Lofotskolja med förlorat ägg, sparris, smörad hummercoulis samt potatiscrème med smak av västerbottenost  
¤Grillad högrevstournedos på gräsuppfödd Nebraska-Hereford serveras överbakad med toscanalardo, friterade schalottenlökringar, murkelhollandaise och grillad pecorinopotatiskaka  
¤Grillat lammrack med örtkryddad västsvensk lammbringa, syrade rödbetor, gratinerat citron- och vitlöksstomp samt Manchegosås  
¤Rosastekt franskt ankbröst med vårrulle, tomat- och apelsinchutney samt potatisgalett och smörad citrussås  
   

Ljummen soppa på Valrhonachoklad med äppleterinne och krossad biscotti  
Pannacotta på passionsfrukt med vaniljsorbet och pistagenötscrunch  
Mörk chokladmousse med vaniljyoghurtglass  
Citroncrème med espressogelé samt vitchoklad- och kokoskaka  
Grand dessert – en avsmakningsmeny av alla dessertmenyns delikata rätter  
Liten bit chokladterinne på Valrhona  
Kvällens ost med kex och fikonmarmelad

Det va bra så.
Maja ''all in'' Fröjd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0