En känsla.

Det finns en känsla som är helt sjukt skön. Den känslan kallar jag pepp-känslan. Ni vet när man blir sådär taggad så man nästan studsar fram med ett stort förväntansfullt leende på läpparna. Igår hade besökte den speciella känslan min kropp. Jag skulle spela riktig match för första gången sen, ja vad ska vi tro... början av augusti? När jag traskade den tråkiga vägen från tåget till Tröskevägen gjorde jag det med lätta, nervös och förväntasfulla ben. Det var spännade att få spela igen. Men det fanns en sak som fattades. Jag fick inte matchtaggande tillsammans med Maja. Det blir inte riktigt samma sak om jag inte får härja med henne i omklädningsrummet och spela tokhög musik och sjunga i vår tvåmannakör. Men men, man kan ju inte få allt tydligen.
Matchen då? Jo, i skåne blåser det vilket innebär att bollen inte alltid tar den väg man förväntat sig att han ska ta. Det kan sluta i en målvaktstabbe. En sån bjöd jag på. Men jag tror stenhårt på att det inte kommer blåsa nätsa gång jag spelar match i skåne. Det är även rätt spännnade att inte spela mot tillexempel Villastan, skattkärr, norrstrand, eda. Det borde fler prova på.

Det var bra så.
Petronella Ek

Perfekta paret.

Jag gillar att läsa tidningen, speciellt på morgonen samtidigt som jag äter frukost. Maja blir arg när man gör det. Hon tycker att det är tråkigt att läsa tidningen. Jag tycker att hon är tråkig som inte vill höra om alla snatterier, misshandel och polistiska problem som med stor inlevelse presenteras i lokaltidningarna. Jag gillar charmen med lokaltidningar, att de kan av absolut inget alls få något att verka väldigt stort och viktigt. Det är riktigt duktiga journalister. Nu när jag bor i Eslöv har jag ingen lokaltidning att läsa. För att jag helt enkelt tycker att det är mer spännande att läsa nyheter från Karlskoga än Eslöv. Och som tur är kan jag få tag på mina favorit tidningar på internet. Aja, nu till det jag skulle säga. Jag läser även aftonbladet ganska ofta, häromdan stog det om en fotbollspelare som tatuerat sig. Tyvärr gick det lite fel och han går nu runt med ordet menstruation på kroppen. Roligt tyckte jag, mindre roligt tyckte nog han. I måndags fanns det en artikel som jag tyckte va väldigt givande. Den handlade om att par lyckas olika bra beroende på om de är storasyskon, lillasyskon, mellanbarn eller ensambarn. Jag kan alltså konstatera att jag ska leta efter en karl som är äldst i syskonskaran. Undra om det kan bli en av de inledande frågorna när man möter en ny människa. Det vore ju i och för sig smidigt att få veta det på en gång så man slipper lägga ner energi på en karl som ändå inte passar.

Här kan ni läsa vilken sort ni ska rikta in er på.
http://www.aftonbladet.se/wendela/article8529310.ab

Det var bra så.
Petronella Ek

Avundsjuka.

Jag tänkte dela med mig av morgondagens planer, mest för att jag vill framkalla lite avundsjuka. Imorn ska jag och mina tre tjejer inta Malmö. En heldag med shopping, typ bowling (med barnklot) och utgång står på schemat och jag börjar bli grymt taggad.
Ingen behöver va orolig för att vi ska till storstan Malmö, det är inte så farligt som det låter. Vi hänger ju inte i några kriminella kretsar så jag tror vi kan lyckas undvika bråk.
Jag hoppas ni önskar att ni också hade en heldag med tokfina vänner. Fast jag hoppas också att ni får en lika bra dag/kväll som jag kommer att ha!

Det va bra så.
Petronella Ek


Tap zooa.

Jag är besatt! Jag har aldrig någonsin tyckt att det är sådär jättekul med tv/dator-spel och sånt. Jag har liksom inte tålamod att sitta i tusen timmar och klicka och greja. Men nu, när jag är 21 år då passar jag tydligen på att bli besatt. Det finns ett spel på iphone där man har sitt egna zoo, samlar pengar och köper mer land, mer djur, växter och allt som kan behövas på ett zoo. Man kan även föda upp egna djur och mixa två olka djurarter till ett nytt djur. Mycket spännande! Detta spel har jag och mina vänner blivit tokiga i och vi är inte sena att diskutera vilket djur som är bäst att korsa, köpa, hur man ska lägga upp zoo´t, hur mycket pengar och erfarenhet man får för varje djur och vilken level man är på. För att vi ska förstå varandra använder vi även de termer som spelet använder, alltså engelska. Level, coins, experience, fox, cross breeda, nursa, blitzen, stag, anteater och så vidare är numera ord vi slänger oss med. Akademiska termer är inget för oss. När vi talar med varandra så låter vi alltså ungefär som ett gäng exalterade 12 åriga C.S spelande ungar. Men vad gör det, vi har ju sjukt roligt och visar med stolthet upp våra zoon för varandra. I morgon kommer det bli riktigt spännande, jag har inte sett Hannas zoo på hela dan idag och jag kommer inte få se Julias zoo förrens till kvällen. Tänk hur mycket som har hänt under den tiden. Jag tycker att alla som kan ska ladda ner spelet nu på en gång. Ni kommer ha fruktansvärt roligt! Just det, "Tap zoo" heter det.

Nu ska jag tap zooa lite. 





Det var bra så. 
Petronella Ek  


RSS 2.0