Olstorp.

I lördags var jag på äventyr. Majbaj jobbade natt, då passade jag på att se stora vida världen. Jag, storasyster Fröjd och påfågelEmma åkte på kalas. Scotts spelade på kalaset, sångarn är snygg. Det här kalaset låg i Olstorp(?), jag funderar på om Olstorp är ett ställe eller om det bara var dansbanan som hette så. Aja, det ligger i allafall där borta någonstans i skogarna. Jag har nog aldrig sett så många träskor och skinnjackor på en och samma gång. Men Olstorp var trots det ett trevligt ställe, mycket folk och faktiskt ganska stort. Men en sak kan de inte där långt ute i urskogen, Köa! Jag har aldrig någonsin sett ett så organiserat kösystem. (Köskola under ledning av Petronella Ek, anmälan skickas till box 35896 Karlskoga senast den 10/7-2010.) Med vassa armbågar och en lysande taktik lyckades vi ganska smärtfritt få vad vi ville ha. Det var tur att jag inte kände någon, då hade min taktik inte fungarat.

Den här veckan bjuder också på kalas, Karlskoga fetsen, imorgon, kul! Jag gillar när de anstränger sig för att få stan att leva upp. Därför kommer jag helhjärtat stötta Festen.

Till helgen blir jag Hus och Hund ägare, till viss del även Bilägare. Det jag funderar på nu är hur jag ska våga sova i ett stort hus helt själv. Kommer aldrig sluta väl, jag hoppas att jakthunden är bra mycket modigare än vad jag tror. Om det är någon som har tips på hur man skrämmer bort spöken (och tjuvar) på enklaste sätt så hör gärna av er.

Det var bra så.
Petronella Ek

Midsommar.

Jag är nog kär i midsommar, jag älskar dagen! Våran familj firar alltid midsommar ute i Mormor och Morfars sommarstuga. På fotbollsplanen i Frövetterstorp samlas alla stugbor med familjer och klär en midsommarstång, dansar, har lotteri, fikar och min favorit, Godisregnet. Tyvärr har jag blivit lite för gammal för att springa runt och jaga de där söta karamellerna, men oj va mysigt det är med traditioner. Ett par midsommrar har jag missat stugan av olika anlednigar och när jag gör det infinner sig inte den där riktiga midsommarkänslan. Utan då tror kroppen att vi har hoppat över dagen. Men i år har vi inte hoppat över något, maten kunde tillochmed ätas ute i år och det hör inte till vanligheterna. 

Jag sitter här och funderar på vad dagen ska erbjuda, en lugn kväll på snövägen eller en mindre lugn kväll i Gullspångsområdet med Storasyster Fröjd. Ett svårt val att ta, kommer Matilda orka med mig en hel kväll? Aja, jag får klura lite här medan jag tittar på fantastiska Gilmore girls.

Glad midsommar!

Det var bra så.
Petronella Ek  

Tjutarn.

Nu är jag igång igen och tjuter. Jag vet inte om det har ungått någon att våran Kronprinsessa har gift sig. Daniel Westling fick i går uppleva många små flickors dröm. Han blev Prins och vi var många som tänkte bli Prinsessor när vi var små. Någon gång under min uppväxt ändrades mina planer på att bli Prinsessa och idag är jag inte ett dugg avundsjuk på Herr Westling som har fått ett helt nytt yrke som kanske kan vara ett av de svåraste en vanlig kille kan ha. Tänk att ge upp allt man har byggt upp för att stötta en annan människa i hennes uppgifter. Att ändra hela sitt sätt att vara, jag tänker, om jag skulle gifta mig med en kunglighet så skulle jag behöva lägga band på mig själv både en, två och tusen gånger. En sån enkel sak att jag inte skulle kunna prata som jag gör i dag, jag skulle bland annat vara tvungen att ändra tempo och ordval. Hur svårt skulle inte det vara och det är bara en av de alla förändringar man troligtvis måste genomgå. Och sen att bli en offentlig person, Hjälp! Allt detta gör han för kärlekens skull!

Jag är avundsjuk på brudparet. Igår när jag såg delar av vigseln kunde man verkligen se deras kärlek lysa och tårar av lycka rann. Då kunde jag inte hålla emot, tjutarn var igång. Tänk att någon dag få vara så lycklig att man gråter på sitt egna bröllop! Jag ser farm emot den känslan. Jag såg också Daniels tal till sin fru, vilket jävla tal (språket?!)! Hej tårar. När jag ser sådan kärlek unnar jag dem verkligen all lycka. 

Jag är glad för den utveckling som kunga huset har gjort. Prinsessan Madelene fick bryta en förlovning och Victoria fick gifta sig med en vanlig dödlig person. De följer med i tiden och det gillar jag.

Jag funderade i morse på hur jag kommer reagera när mina bröder gifter sig (om de gifter sig). Om jag gråter till ett bröllop där jag inte känner en endaste människa. Hur ska det då bli när det är ett brudpar som jag älskar. Vattenfast mascara och ett ton pappersnäsdukar!

Nu ska Linnea sparka mig i arslet och vi ska ta en springpromenad.

Det var bra så.
Petronella Ek

Förresten så bjuder jag på Prins Daniels tal.
http://svtplay.se/v/2048659/det_kungliga_brollopet/prins_daniels_tal

Dagens Topp 3.

1. MacGyver, mannen myten legenden har visat att han inte bara kan göra bomber av kottar, han kan även rädda hjälplösa människor utan att ens närvara. Bara tanken på MacGyver kan tydligen få människor att lyckas med det omöjliga. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7310794.ab <3 MacGyver!

2. Oddsen för att Daniel Westling svimmar på bröllopet 50x pengarna.

3. Min kropp har bestämt sig för att heja på Danmark i VM, den riktigt sjunger vi ääe röde vi ääe vide! 
   

Det va bra så.
Maja Fröjd

landet finns i KGA.

Idag har jag haft en väldigt mysig dag. Mickael och jag åkte ut till vad jag skulle tippa är Karlskogas finaste del som heter typ Lunedet eller något liknande. Där fanns det fin natur, gott fika, söta djur, massa poliser och bäst av allt visade sig Lunedet vara den enda platsen i Karlskoga där man säljer Klings Glass. Som äkta lantis njöt jag av lantluften och det fantastiska sällskapet. Efter detta har vi kollat på VM och jag anser att fotbolls VM är bra mycket roligare än hockey VM. Vore ju dock lite kul att få se lite mer mål men det kommer nog.

 Åsna
 Kanin + kaninunge
 Människa + klings papperskorg
 Get

Ja, det va det om natursköna KGA. Igår spelade vi match och sviterna från gårdagen hindrar mig från dagens träning. Jag säger som vår lagledare Jan - du börjar bli gammal. För det måste ju va det detta beror på? Aldrig förr har man varit så sliten efter 90 minuters spel varenda match, idag värker mina ljumskar och höfter nått otroligt och inte ens en skogspromenad i naturen hjälpte för att mjuka upp litegrann. Inte känns det bättre att gå med sviterna när det blev ännu en förlust. Jag lyckades iaf näta igår och det va ju minst sagt på tiden. Nya tag nästa match, för varje förlust måste ju betyda att vi kommer närmre en seger?

Det va bra så.
Maja Fröjd


Efterlysning.

Jag gör nu en vanlig hederlig efterlysning. Nilkas och Jessicas lilla katt har sprungit bort i området vid skogsäng. Men ni vet ju hur djur är, de har ju ben och flyttar på sig så han kan vara precis vart som helst i Karlskoga. Katten heter Kasper, är orange/röd i pälsen, liten och väldigt skygg och rädd. Han har ett halsband på sig och är även öronmärkt. Om någon lyckas se det lilla odjuret får ni gärna försöka fånga in honom och höra av er till närmsta familj Ek eller Hane medlem.

Förövrigt i helgen då? Jo, femtioårsfirandet tog musten hur hela klanen Ek och slitnare familj får man nog leta efter. Det finns nog möjlighet att hitta en i Gullspång, jag hörde rykten om att det även var vilt firande på landet. Men högtider utan vilt firande är inga högtider. 

Morgondagen bjuder på match, Bråtenvallen får besök av Norrstrand. Som ni kanske har märkt behöver vi väldigt stort stöd, så kom gärna dit eller håll alla tummar ni kan hitta. Jag är grymt sugen på seger nu! 

Dags för Fotbolls VM. 

Det var bra så. 
Petronella "kattspanarn" Ek  
 
Rymmarn


Helgen i bilder.


David, Marin Teknik :)

Anton, Samhäll :)


David och hans granne Jenny åkte limo hem till Otterbäcken.


Harry firade :)


Skönsjungande utkastare :)


Studenterna och utkastarna drog men lämnade ölen och stämningen kvar till oss.


VM låtar genom tiderna med passande dans.


Snyggt!

VM låtar panelen.

Öl och skönsång.

Obligatorisk gruppbild

VM på Veras.


Nu orkar jag inte ladda mer. Tack för en trevlig helg.
Det va bra så.
Maja Fröjd



Firande i byn.

I torsdags åkte jag hem till Gullspång för att jobba 18-09.30 på fredag. När jag slutade jobbet åkte jag vidare till nästa jobb där jag va ett par timmar innan det var dax att åka in till Mariestad för att fira två stiliga studenter. Jag kan inte annat än att hålla med Petronella, man blir allt bra rörd av studenten, man blir på något sätt stolt och lycklig när de springer ut stiligare än någonsin med tre års slit och studier med sig allt samlat i ett litet kuvert.  
Efter stan åkte vi först hem till David i Otterbäcken och firade honom och sen hem till kusin Anton i Hova och firade där. När studenterna och utkastarna åkte viadare till Olstorp stannade jag och mamma kvar med Lena och grabbarna och firade vidare, vissa firade lite hårdare än andra och jag firade lagom.

I lördags åkte jag in till Hova och joinade grabbarna igen, denna gången kollade vi på VM på Veras och anvjöt lite drycker. För er som inte känner alla dessa grabbar jag tjatar om jämt så kan jag säga att det nog är världens goaste gäng och man kan inte annat än att va lycklig i deras sällskap. De är också väldigt uppfinningsrika, iår har de exempelvis en VM klubb med medlemskort och allting där varje karl representerar ett land. När landet spelar så är den som har laget matchvärd och bjuder alla grabbar på mat och dryck från det landet. Ganska mysigt skulle jag vilja säga.

Idag har jag varit ute och promenerat med Wilma och varit hos morfar och hälsat på och lämnat en liten matlåda. Av någon anledning jobbar hela familjen när jag är hemma, mycket dålig planering från deras sida. Men ikväll ska jag bli bjuden på mat av Martin, Malin och tjockis Harry. Annars har dagen mest gått ut på att återhämta sig från allt  firande för imorgon är det match och det finns bara vinst i min skalle nu.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Student + 50 årsfrirande

Idag är en stor dag! Min Emp och ungen Lillpill går och tar studenten. Helt sjukt stora. Empa var nyss här och fick en liten makeup till den stora dagen och av någon anledning stod hon och smålog hela tiden. Jag hoppas att de får en kanondag trots att vädret inte är med dem. Tänk att det var hela två år sedan jag och mina vänner stod där och var lyckliga och sorgsna på samma gång så att tårarna sprutade. Troligtvis kommer mina tårar att titta fram även idag, det är något med studenten som får mig att börja gråta. Detta fenomen infann sig långt innan jag själv sprang ut med mössan i högsta hugg. Men vad gör det om jag tjuter lite när någon annan har en sån enorm lycka!    

I all denna glädje är jag dock lite förbannad, det finns fyra skolor i närområdet. Hur svårt kan det vara att se till att alla går ut en varsin tid? Jag antar att det är fler än jag som har studenter att uppvakta lite här och där och hur ska man kunna se alla när de går ut samtidigt. Jag trodde de hade lärt sig något av förra året! Skandal! 

Det är även en stor dag på Snövägen idag, en viss Annika Ek går och fyller 50 år! Om jag skulle beskriva denna underbara människa skulle jag behöva bra mycket mer plats än blogginlägg så därför struntar jag i det men ni förstår ändå hur bra och vacker hon är! Tänk 50 år, man kan inte ens föreställa sig hur livet kommer se ut när det är min tur. Men en sak är säker, jag hoppas att jag liknar min Mamma!

Jag ska göra allt i min makt för att studenterna och Mamma ska få en fantasktisk dag!

Det var bra så.
Petronella "tjutarn" Ek

Min vackra Emp! Älskade Lillpill!


I'm alive I'm a mess!

Idag va dagen D. Dagen jag, Julia och Ida råpluggat inför på universitetet de senaste två dagarna. Idag va dagen då våra juridikkunskaper inom arbetsrätten skulle prövas och jag tror och hoppas att vi gjorde det bra. Det kändes iallafall bra så nu är det bara att hoppas på det bästa. Bara för jag sagt att det kändes bra kommer jag väl straffas med ett U som antagligen kommer att kännas som en rejäl dansk skalle. Men vem fan bryr sig nu är det ju SOMMARLOV! Eller? Jag invigde lovet med att jobba på Trafikskolan, där var det mer än en hel del att ta tag i schemamässigt och det blev till och med en timme övertid. Men jag får väl erkänna att jag på något sätt gillar ruskiga problem, eller jag gillar när jag har löst det ruskiga problemet, den lättnadskänslan är svårslagen.

Imorgon ska mamma och Matilda hämta upp mig och Mickael och ta med oss till Örebro.... innan jag åker till jobbet i Gullspång och jobbar 18-09.30. Det gäller att njuta av de lediga stunderna på dygnet och det kan jag lova att jag kommer att göra. De lediga stunderna jag har den här sommaren kommer jag njuta av och älska för sommaren är min tid på året. Jag har alltid varit ett sommarbarn som älskat jordgubbarna, solen, sjön, måsarnas skrik, sena kvällar ooch allt annat som hör sommaren till (förutom myggorna). Jag har fruktansvärt dåligt minne men av någon anledning minns jag alltid vad jag gjort på sommrarna, för sommaren sviker aldrig, sommaren bjuder alltid på de bästa äventyren och den roligaste underhållningen. Tänk ett liv utan sommar, tänk ett liv med bara vinter, vår och höst. Då skulle det fan kvitta mig om jag fanns till. Jaja, nog om mitt sommardyrkande.

Idag är det bal i Karlskoga, Empa va här förut idag och blev sminkad av Peckan. Hon blev så fin att jag fick en liten klump i halsen och nästan grät en liten skvätt. Jag önskar att jag hade fått se Lillan också men jag får väl avnjuta alla bilder från facebook sen.

Nej, nu har jag tjatat så det räcker idag tror jag.
Min hjärna klarar inte av att se en siffra eller ett ord till idag.

Även om jag är lite avundsjuk på alla som är superfina och går på bal idag så är nog både jag och Wiktorsson glada att det inte är vi som ska vakta släp hela kvällen.









Det va bra så.
Maja Fröjd

Vågskålen.

Återigen är jag i en situation där jag tvingar mig själv att väga fördelar mot nackdelar för att komma fram till ett intelligent resultat. För det är ju så man har gjort hela livet med i princip allt, utbildningar, lägenheter, relationer osv osv. Extremt töntigt men sant och mycket effektivt. För i slutet av alla dessa tabeller är det bara att räkna om det är + eller - sidan som överväger eller om ställningen blir lika (vilket kan hända ibland) vilka kriterier som väger tyngst. Jag undrar hur många + och - sidor eller sol och regnmolnskolumner jag skrivit under min livstid, antagligen minst hundra om jag skulle börja gå igenom alla mina block. Nuförtiden gör jag dessa listor mestadels inuti hjärnan för att slippa skämmas ihjäl om någon skulle hitta mina regnmoln/sol listor.

Idag är det iallafall fredag och dagens övervägande gäller plugg. Listan ser ut såhär:

Anledningar till att plugga en fredag:
+ Match imorgon och kommer inte orka/kunna plugga något då.
+ Om jag pluggar ökar den minimala chansen att klara tentan.
+ Om jag klarar tentan slipper jag ha ångest på sommarlovet.
+ Ju mer jag pluggar nu desto mindre ångest innan tentan.
+ Pluggar jag nu kan jag känna att jag gjorde mitt bästa.

Anledningar till att inte plugga en fredag:
- Det är fredag = helg = förbjudet att plugga.
- Det är sol = sola, grilla, umgås.
- Jag har redan varit i skolan idag.
- Jag är trött/omotiverad.
- Allt annat är roligare.

Ja som ni ser en mycket jämn lista, rent teoretiskt sett så vinner ändå + sidan. Rent känslomässigt vinner dock - sidan om det inte hade varit för + punkten innehållande kugg = ångest hela sommarn. Så tyvärr ser det inte ut att bli några nöjen för mig i helgen. Så om alla kunde sluta skriva facebookstatusar i stil med Grillar och dricker alkohol, har tagit sommarlov och firar järnet med mera är jag tacksam.

Trevlig helg.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Ge mig sommarlov, sol och värme!


Torsdag.

Idag har jag jobbat och stekt pannbiffar till alla hungriga människor i hela östra Karlskoga. Så nu vill jag inte se en pannbiff till. Om någon skulle sticka en under näsan på mig skulle jag nog börja gråta!

Jag sörjer fortfarande gårdagens förlust och inte blev det bättre när jag läste i dagens tidingar att jag har släppt in 18 mål på fyra matcher. Rätt bra målvakt! Allsvenskan nästa?
För att bli på lite bättre humör tänkte jag att det var dags att unna sig lite och därför öppnade jag vinflaskan. Ett glas vin i sommarkvällen har väl aldrig skadat någon?

Det var bra så.
Petronella Ek


Allt och ingenting.

Jag får börja med att be om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen. Det är mycket nu som jag själv hade sagt. Alla meningar som trillat ur min mun den senaste tiden låter något i stil med: När jag får sommarlov ska jag... umgås, sola, bada, shoppa, städa med mera med mera men just nu är jag evigt upptagen. Jag läser just nu vad jag själv tippar är en av världens svåraste kurser i skolan, JURIDIK. Det är inte bara det här med att kunna och förstå hur man ska använda alla lagar kan jag lova, utöver detta har jag jobbat mycket och tränat och spelat fotboll. Då förstår ni att man inte har tid för varken bloggning eller umgänge med sina vänner. Men som sagt, när jag får sommarlov ska jag.... Och sommarlovet kommer på onsdag nästa vecka och fram tills dess ska jag plugga som ett odjur hade jag tänkt, för jag vill inte avsluta terminen med att kugga på den här förbannade tentan och ha den över mig hela sommaren. Dock känns det just nu som att ett G i den här kursen är helt omöjligt. Om jag kuggar får jag väl glädjas över att jag fick tillbaka en tenta igår med ett gött VG.

Förövrigt har jag varit på sjukhuset idag och lämnat blodprov så jag kan bli blodgivare. Jag känner att jag måste göra något bra för samhället och för Sveriges befolkning och det är väl det minsta man kan begära.

Igår spelade vi match och det blev tyvärr ännu en förlust. Jag va minst sagt missnöjd efter matchen och besvikelsen rusade runt i kroppen en lång stund kan jag lova. Jag är inte bra på att förlora, jag mår inte bra av att förlora. Då är det tur att jag har världens bästa karl som förstår att han ska va snäll mot mig när jag förlorat och skämmer bort mig med god mat och gott sällskap. Idag har jag iallafall smält förlusten litegranna och nu blickar jag framåt och hoppas på en seger på lördag. Det förtjänar vi!

Det va bra så.
Maja Fröjd


RSS 2.0