Längtan, väntan.

Ja, det är mycket väntan och mycket längtan just nu. Det känns som att det är framtiden som gör att man orkar snurra på i ekorrhjulet vecka in och vecka ut.

Jag längtar till imorgon när jag ska åka hem till byn och bli fin i håret och få träffa familjen. Jag längtar till lördag när jag ska få träffa mina kära gamla vänner, dricka färgglada drycker och dansa natten lång. Efter detta längtar jag till sommarlov om man nu kan kalla det så när man jobbar sönder lovet vart eviga år, man slipper ju iallafall  ha ångest för att man inte läser och inte skriver på skolarbetena då.

Tänk om nuet någon gång kunde kännas lika lockande som framtiden gör. Det är konstigt att något jag inte riktigt vet hur det kommer bli kan locka så otroligt mycket. Jag tror att framtiden kommer bli bra. På något sätt brukar ju alltid saker och ting lösa sig till det bästa. Framtiden är dock lite skrämmande också, tänk att jag om 1,5år kan titulera mig socionom och ska börja jobba om allt går som det ska. Det känns lite konstigt, men kul såklart. Tänk att när jag går ut och får min examen har jag kämpat 15,5 år i sträck och tillsist ska jag få jobba med det jag vill, det jag drömt om. Det är stort.

Ja, väntan och längtan helt enkelt. Men nu är det alldeles strax Greys Anatomy som jag har längtat efter sedan förra veckan.. Jag måste avsluta med att säga att det konstigaste av allt detta är att när man väl befinner sig i den där framtiden som man en gång längtade så mycket efter så längtar man väldigt ofta tillbaka till dåtiden, och till allt roligt man gjort. Så antagligen kommer jag minnas det som jag nu upplever som en trist och tråkig vardag där allt går på rutin som något fantastiskt roligt om ett par år.

http://www.youtube.com/watch?v=T6YiucVhFBc

Det va bra så.
Maja Fröjd

Dansa Dansa!

Jag bad precis Pek att dansa lite för mig till låten La Bamba samtidigt som hon plockar med disken. Tyckte att jag förtjänade att bli road efter en hård dag på KAU. Hon sa tvärt nej, och att hon inte gillar att dansa. ''Dansa är en överskattad form av rörelse'' för att citera henne själv. Jag ska påminna henne om detta uttalande kl 00.45 på lördag.

Tänkte precis på en sak också (den totala utmattningen gör mig galen) Min bror är en pappa, min pappa är en bror, min syster är en dotter, min morbrors syster är min mor.  Mycket förvirrande!

Det va bra så.
Maja Fröjd

Nej just det. Vi hade styrketräning på AERO center igår. Vi gjorde sjukt många situps. Idag har jag en grym träningsvärk i halsen och nacken men inte i magen eller låren. Sköna situps det där. Jag skulle vilja låna Becks grannes nackkrage för att hålla mig i vaket tillstånd och orka bära mitt huvud. 

 
Trött Fröjd och skön nackkrage.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Överbeskyddande.

Alla ni som har haft nöjet att stöta på Mamma och Pappa Ek vet att de är överbeskyddande mot sin dotter och ibland lite för beskyddande. Ni som inte har träffat dem kan tänka er de små mössen på tvreklamen för ett försäkringsbolag som klär på musbarnet en massa skyddsutrustning för att Hon/han ska cykla. Ungefär så är Mamma och Pappa Ek. Då förstår ni att det många gånger har varit diskussioner på Snövägen när lilla dottern ska ut på äventyr. Jag har som alla andra barn och ungdomar lyckats förhandla mig till en tid då jag senast ska vara hemma och har varit väldigt nöjd de gånger jag vinnut kampen och fått varit ute en halvtimme extra. Men nu har jag ju förstått att det inte alls har varit jag som har vunnit de där kamperna utan bara mina föräldrar som har varit listiga. Kred till alla listiga föräldrar, som 15 åring tror man att de inte fattar något! Oj så fel man har! Jag hoppas verkligen att jag blir så listig när jag en dag ska bli mamma.

När jag bodde på Snö och kom hem på kvällen/natten så gick jag alltid in till Mamma och Pappa och talade om att jag var hemma så de kunde sova lugnt och sluta oroa sig och de brukade alltid (oftast Mamma) grymta till svar "bra, sovgott". För ett par helger sedan sov jag på Snö och var och hälsade på Licke i Degerfors och kväll blev natt och när jag kom hem så (min vana trogen) gick jag in till Mamma och Pappa för att tala om att jag var hemma. Jag viskar tyst som jag alltid gör. "Jag är hemma nu" ... Men jag fick inget svar?? Världshistoriens mest oroliga föräldrar sov och vaknade inte när deras enda dotter talade om att hon var hemma i tryggheten. Jag konfronterade dem på morgonen och frågade om de hade glömt bort att de skulle vara oroliga för sin lilla dotter, att det faktiskt var deras plikt att ligga vakna tills jag kom hem. Men vi kom fram till att de faktiskt har vant sig med att jag inte bor hemma och att ingen kommer hem och viskande talar om att de är hemma. Tragiskt, men ändå skönt för Mor och Far att äntligen få sova en hel natt i lugn och ro och slippa ha en omöjlig dotter i huset.

Det var bra så.
Petronella Ek    

What a wonderful world.

Jag är inte förvånad att det inte var jag som vann drömvinsten på Lotto igår och jag köper definitivt inte en trisslott idag.

Summering av dagen för mig & Pek:
¤ Krossad bakruta på bilen
¤ Pinsam förlust med fotbollslaget
¤ Comeback av äcklig varig blånageltå
¤ Ett rött kort
¤ Ett gult kort

Mamma nämnde nån gång att jag föddes på sal 13, kan va det som är problemet. 

Det va bra så.
Maja Fröjd

Bara rullar fram!

  


Skön fredag på viadukt.
Följder: Illamåeende, ont i magen, svullnad, dumpad, ensamstående resten av livet, förstörd idrottskarriär, overall beach 2010.

Men, VEM KAN STOPPA OSS NÄR VI BARA RULLAR FRAM?

(Det finns lite chips kvar om någon är sugen, passa gärna på att lyfta oss från soffan till sängen, lyftkran medtages om du inte är villig att offra ryggen.)

Det va bra så.
Maja Fröjd & Petronella Ek ''Size Zeros Motsatser''

Working 9 to 5?

Working 14 to 21. Igår hurrade jag högt när min skol/arbetsvecka va över efter ett par dagars hårt slit. Men tji fick jag, för imorses ringde telefonen och nu ska jag snart åka till Gullspång och jobba igen. Men inte deppar jag för det, jobb är alltid välkommet och likaså pengar. Ett plus är även att jag kommer smita in till lilla dirty Harry en sväng imorn innan jag återvänder till Karlskoga.

Såg förövrigt en grupp på facebook igår, den hette något i stil med, vi som inte förstår hur tandkrämen kan komma ut randig. Det är ju faktiskt en sak man funderat på några gånger, jag gick dock inte med. Det finns säkert ett jätte enkelt svar på detta dilemma och jag ville inte värka helt ointelligent.

Nej, det är väl bäst att jag gör mig startklar då. Måste bara tillägga att det är Peckans fel att jag får sitta här och skriva sjukt tråkiga inlägg jämt nuförtiden. Hon tar inte sitt ansvar för bloggen.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Käre Stevie!

Käre Stevie!

Nu sitter jag i soffan och lyssnar på Yester-Me, Yester-You, Yesterday och tänker på dig så mycket att det gör lite ont i hjärtat. Jag är mycket smickrad att du tillägnat mig denna fantastiska sång, den väcker både fina och sorgliga minnen från vår tid tillsammans och vårt sorgliga uppbrott. Jag tänker ofta på att vi träffades på fel plats vid fel tillfälle. Jag vet att du varit ensam och olycklig men jag tröstar mig med att vi båda gjorde allt vi kunde för att bevara vår kärlek. Stevie, jag kommer aldrig glömma vår tid tillsammans och hur du såg mig för den person jag är och inte till mitt yttre.. men nu har du din fru och dina sju barn och jag har mitt liv och min kärlek här i Sverige. Därför tror jag att det är bäst att du slutar call to say you love me, jag vill inte förstöra mer än vi redan har gjort. Det är bäst att vi båda lever i nuet och slutar tänka på det förflutna.
Du ska dock veta att jag aldrig kommer glömma dig och vår tid tillsammans och att jag tycker att du är en fantastisk människa. Du har visat alla att ingenting är omöjligt och att en positiv inställning och stor vilja kan göra drömmar till verklighet. Jag önskar dig all lycka i livet och att du släpper det där sista albumet du alltid drömde om.

I had a dream so did you
Life was warm and love was true
Two kids who followed all the rules
Yester-fools and now
Now it seems those yester-dreams
Were just a cruel
And foolish game we used to play
Yester-me yester-you yesterday

http://www.youtube.com/watch?v=BFLCGPXS1gs




<3


Återförening.

Igår återförenades jag med min gamla kombo Peter Carlsson. I tre år bodde vi i samma hus, fast i varsin lägenhet och i ett år bodde vi tillsammans i lägenheten här i Karlskoga. Numera bor Peter i Hasselfors och jag saknar honom mycket. Förut sågs vi ju varje dag och nu ses vi tydligen så ofta att han inte ens ser ut som samma person längre. När jag kom hem till Peter igår fick jag en mindre chock. Peter hade odlat skägg och skaffat sig en ståtlig lejonliknande man. Han såg ut som en hel karl. För er som numera träffar Peter lika ofta som jag bjuder jag på en före och efter bild:

Jag och Peter.. kombotidennya caveman peter.
Peter före.            Peter efter. 

Vi hade i vilket fall väldigt trevligt igår, vi såg på en mycket bra och allvarlig film som vi kommenterade sönder, vi spelade super Mario och mumsade upp Peters hemmagjorda morotskakor och dumlekakor. Peter lyckades även ha sönder ett glas och hälla ut saft på hela bordet. Ja, allting kändes som gamla goda tider helt enkelt. Det va även kul att träffa Allan och Birgitta igen, de är alltid väldigt underhållande.

Det va bra så. 
Maja Fröjd
 

Att bli förälder.

00.02 får Pek (Pappa) ett sms av vårt kärleksbarn Emelie ''madface'' Olsson, är du vaken? Pappa svarde trött och oroligt ja, va vill du? vill du ha sovplats? Men det va tydligen önsketänkande att barnet skulle vilja komma hem till mamma och pappa och sova i skarven. Tydligen ville barnet låna täcke och kudde. Vid detta laget började vi an oråd och misstänkte att det va hennes hemlige pojkvän (Andreas) som lockade. Eftersom pojkspolingen inte ens kunde erbjuda henne kudde och täcke blev han direkt diskvalificerad av mamma och pappa. Pappa Pek frågade varför hon ville ha täcke och kudde, vart hon skulle sova? Svaret vi fick va att ungen skulle övernatta i en bil tillsammans med en mindre vetande tjejkompis. När barnet fick svaret att hon inte fick sova i bilen för sin far ringde hon upp och diskuterade med en mycket trotsig ton. Hon sa något i stil med OM JAG INTE FÅR LÅNA TÄCKE OCH KUDDE SÅ SOVER JAG UTAN!! Pappa sa bestämt nej, du sover hemma! Då ville barnet prata med Maja (mamma) även där fick hon samma svar (mycket samspelta och konsekventa föräldrar) Mamma tillade även att hon inte ville att barnet skulle frysa ihjäl under natten och att ett täcke och en kudde inte skulle hjälpa mot kylan, men i maj eller juni kan hon få prova att sova i bilen. Då slängde barnet på luren som en arg tonåring!

Maja (mamma) och Pek (pappa) kunde efter detta konstatera att de blivit gamla, grå och ansvarsfulla och att de själva i den unga skolåldern aldrig hade bangat ett sådant uppsåt. Vi trodde även att vårt kära barn hade växt ifrån trotsåldern men nu måste vi fundera på om vi verkligen kan släppa iväg henne på någon studentresa. Vi kanske blir tvugna att följa med? Det brukar ju ungdoamarna gilla! En del undrar ibland varför hon fortfarande kallas för Lillan, men nu har ni alla fått svaret på det.

Det va bra så.
Mamma & Pappa på viadukt

Barnet försöker sno alkohol bakom mammas rygg. Familjekärlek <3

Att skicka fel SMS 2.

Nu sitter jag här och garvar så mycket att jag har ont i magen och tårarna rinner. Jag bjuder på lite smakprov från http://www.felsms.com/ . En fantastisk länk som någon okänd snäll människa skickade sist jag blogga om fel sms.

Till: Mamma
Sms: Hurrrrra Jag fick mamma att skriva på. Nu blir det Aiya Napa i sommar med supa, nakenbad i poolen och en jävla massa sex.
Svar: Du ska genast ge tillbaka lappen med mitt samtyckande och jag kommer gå ner till ticket. Inte för att legitimera mig och låta dig åka. Jag kommer se till att ingen kan resa på ditt personnummer så länge inte jag eller pappa är med. Fan så besviken jag är på dig.

Förklaring: Som ni ser så blev inte mamma glad när hon fick mitt felsms. Det var menat till en av mina kompisar som skall åka.

Till: Gustav
Sms: Gustav är verkligen skit snygg, trevlig, rar och jävligt intelligent men det går fan inte att knulla honom. Han är värdelös!
Svar: Inget

Förklaring: Jag grävde ner mig under jorden där. Fy vad jag skämdes. Jag skulle skicka det där messet till en väninna och så råkar jag skicka det till Gustav. Han svarade faktiskt inte, men jag skrev ett förlåt mess efter ett tag.


Till: Brorsan
Sms: Började blöda näsblod i går när jag sög av Rickard. Han spårade ur och blev skitarg och jag skämdes ihjäl.
Svar: Och det berättar du för mig för att? Ska jag ta han om honom eller?

Förklaring: Skickade till min bror istället för min bästa vän.

Till: One night stand
Sms: Har tid för en lunch? Kan vi inte äta vid fridhemsplan någonstans? Måste på apoteket och hämta ut antibiotikan för K. Skulle typ gjort det för 2 veckor sedan :(
Svar: Hoppas för guds skull att du inte menar klamydia eftersom vi hade sex i helgen och vi skyddade inte oss. Varför ska du äta antibiotika?

Förklaring: Skickade till en tjej som jag låg med den helgen. Det var menat till min polare. Klantigt av mig. Lika klantigt av henne att inte var mer nogrann med kondom eller som jag var då jag fick det.

Till: Brorsan
Sms: MMS. Mig med en dildo
Svar: Ahhhhh my eyes. Hur fan kan du skicka det där till fel???????

Förklaring: Jag önskar att det var en mardröm som jag fortfarande vill vakna ur. Skickade mms till min bror istället för min pojkvän


Det va bra så.
Maja Fröjd

Barbie massmord.



Jag åkte hem till Gullspång igår för att bli lite ompysslad och kurera mig, aldrig hade jag kunnat ana vad jag skulle få uppleva den fredagen. Jag och min syster letade som galningar efter en Astrid Lindgren film när vi plötsligt fick syn på detta. Mamma hade av någon anledning mosat ner alla våra barbiedockor i en stor stålkorg. Det såg ut som barbiedockornas version av auswitz. Usch och fy vilken syn det va. Inte ens hade de fått behålla sina fina klänningar på, de låg i en stor korg bredvid. Några barbies hade blivit så illa mosade att de förlorat delar av sina armar och ben.

Tänk va många år man gått ovetandes om dessa skönheters fruktansvärda situation och lidande. Att min egen mor kunde göra något så fruktansvärt, det kunde jag aldrig tro. Stämningen kommer aldrig bli riktigt densamma här hemma nu. Vi har inte kunnat se varandra i ögonen sedan denna upptäckt och jag vet inte om vi någonsin kommer kunna göra det. Jag får hoppas att det är som de säger, att tiden läker alla sår.

 Hon hade iallafall inte hunnit raka dom än..

Det va bra så.
Maja Fröjd

LÖÖVE!

Vilken svensk låt är du ?
Resultat: Eloise = Arvingarna.
Du är den som älskar kärlek och den som inte heller riktigt kan bestämma sig. Du är Eloise med Arvingarna.

Ja som ni ser gjorde jag ett facebook test idag från sjuksängen, lycklig blev jag när det stämde så grymt bra att jag till och med lyckades bli barndomsidolernas låt! I många år var jag kär i Kim i Arvingarna, min storasyster var kär i Casper (varför nu alla va det?). Jag hade örngott på kudden med Arvingarna på vilket jag tyckte va supercoolt, men Matilda va snäppet värre och hade en plansch i garderoben där Arvingarna satt nakna i en bastu! Varje år brukade mamma och pappa ta med oss på hemlig resa, som av någon anledning alltid blev en Arvingarna koncert och vi va fruktansvärt nöjda. Varje gång va min högsta önskan att Kim skulle kasta ut sitt super heta svettband till mig i publiken, men han kastade alltid för kort!!

För ett par år sedan spelade Arvingarna på statt och jag och syrran va givetvis där och titta tillsammans med trevligt sällskap. Jag hade vi detta laget gett upp hoppet om att någonsin få det där jävla svettbandet. Men skam den som ger sig! Min dröm besannades då jag fick något ännu bättre, Kims super heta solglasögon! Lyckan va gjord, drömmen va besannad, livet lekte! Att jag halvt slet av armen för att få dom spelar ingen roll, jag har Kims solglasögon i tryggt förvar på Viadukt! Det ni!


http://www.youtube.com/watch?v=30QV3P_pTN8&feature=related ÅHHH så snygg han va Kim!

Det va bra så.
Maja ''<3 Kim'' Fröjd

Disco.

Jag gillar disco, man får dansa, dansa, dansa, prata med vänner (buttas med ovänner), klä sig fint och framförallt vara sminkad som en påfågel. Det gillar jag, att se ut som en påfågel runt ögonen. Om några av mina vänner ska på disco är jag oftast inte sen att haka på och gör det ofta rejält. Discoljus tycker jag är ganska häftigt, men att stå discoljus klockan 06.00 nyvaken och med en stor längtan tillbaka till sängen gör att mina positiva känslor till disco plötsligt försvinner. Lampan inne på badrummet har tydligen bestämt sig för att vi ska stanna hemma och inte ränna på Stadshotellet. Han (lampan) vill att vi ska dansa, dansa, dansa i badrummet. Så om det är någon som gillar discoljus så välkommen till Viadukt!

Det var bra så.
Petronella "discolight" Ek

Påfågelögon

Her gentle giant.

Tänkte bjuda er på ett smakprov från en grymt bra låt som pappan till mina favorit killar har gjort.
http://www.youtube.com/watch?v=J2_pL6un9oc

Nästan så fin att jag inte känner mitt värkande inflammerade öra!


Man kan ju hoppas att de ärver sin fars talang.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Do you think about me now and then?

Jaha, nu sitter man här med ett värkande öra. Vad va det jag sa, det räckte inte med att va förkyld och ha feber för att jag glömde säga peppar peppar. Nej, nu har jag åkt på mitt livs första öroninflammation också och inte nog med det har jag haft världens äckligaste stortå sedan i lördags. Tån vägrar sluta producera var och har definitivt inte velat ha skor på sig de senaste dagarna. Bra vidrig ser den ut kan jag lova.

Men men, kl 03.00 inatt vaknade jag av att mitt öra gjorde grymt ont. Eftersom det vägrade gå över även fast jag tagit en alvedon så ringde jag min kära mor hemma i Gullspång. För när man inte längre har en mormor som har svar på allt och kan diagnostisera sjukdomar bättre än självaste Dr Shepherd så får man ta det näst bästa. Fast nu får man väl nästan säga att mamma är bäst då, då konkurrensen liksom är borta. Hon svarade iallafall lite trött att jag nog hade öroninflammation och att jag kunde ta en alvedon till och försöka sova lite.

Hon hade ju inte helt oväntat rätt, även doktorn jag besökte idag konstaterade efter 10 min att jag hade öroninflammation. 120 spänn tog han för det mamma hade konstaterat via telefon nyvaken kl. 03.00, skön dagslön han lär ha den karln.

Vad vill jag komma fram till då? Jo, att även om det mest är femåringar som kör med repliker som - jag vet att det är så för det har min mamma/pappa sagt  och att jag blev helt dumförklarad imorses för att jag är 20 år och ringer min mamma mitt i natten så tänker jag fortsätta konsultera mina föräldrar om diverse problem (oavsett tid på dygnet), för av någon anledning har de fanemej alltid rätt (även om man inte alltid vill erkänna det). Sorgligt nog kommer man inte alltid kunna fråga sina föräldrar om råd heller och då är det bäst att fråga så mycket man kan nu så att man kan svara på allt och lösa alla problem när man en dag får egna barn.

Kanske fick mamma svaren på allt nu när hon blivit farmor? I vilket fall känns det iallfall tryggt att mina barn kommer få en lika bra mormor som jag en gång hade. Och förhoppningsvis blir jag en dag en lika bra mamma som min egen.

Det va bra så.
Maja 5 år.


Och så säger hon att jag kissar mkt!?

Pek säger att jag jämt är kissnödig. Jag skulle inte säga så mkt om jag va hon!?

Nån som inte kunde hålla sig på Töreboda festivalen. Översvämmning i Töreboda blev!



Det va bra så.
Maja Fröjd


Allting som jag vill kan jag göra!

För er som inte älskar Lotta på Bråkmakargatan lika mycket som mig kan jag meddela att Lotta en gång i tiden sa något i stil med: Jag kan ALLT, utom slalom.. Jag har länge valt att citera Lotta då även jag kan typ allt, utom just slalom. Min chef Peter på PePe:s elbutik hemma i Gullspång har i många år stört sig på att jag aldrig har åkt slalom. Ännu argare blev han när jag ett år åkte till Sälen över nyår men även då kom hem utan att ha provat att åka skidor. Det va i princip det dummaste han hört.

I tisdags ringe iallafall chefen och frågade om vi skulle åka till Sunne på lördag och åka slalom, jag va OS inspirerad sa givetvis ja. Någon dag senare dök tankar som hur höga och branta backarna är upp i mitt huvud och jag började se skräckscenarion där jag fastnade i liftar och alla andra tänkbara katastrofer. Men va fan, nån gång måste jag ju lära mig! Så jag trotsade min skräck och på lördagen kl 07.30 kom chefen och hämtade mig och vi drog iväg.

Vi började inte helt oväntat med att hyra skidor och pjäxor och sedan var det dax för mig att inta den såkallade ankarliften. Vi åkte upp till en röd backe tror jag och jag tänkte något i stil med, Hur fan ska jag nånsin komma ner härifrån. Om jag hade varit där för att åka störtlopp hade jag antagligen gjort jävligt bra ifrån mig, men det där med att svänga med skidorna och bromsa visade sig va ett stort problem. Min bromsteknik gick till så att jag slängde mig på sidan eller rumpan varje gång jag fått upp för mycket fart och närmade mig barn och andra föremål man inte vill åka in i. Ja, jag åkte nog mer på rumpan än vad jag åkte på skidorna ner för backen. När jag äntligen va nere hade jag en kramp i vaderna jag aldrig förr har upplevt och då har jag haft kramp i vaderna många gånger genom åren kan jag lova. Jag kände bara att är det såhär det ska va hela dagen kommer jag bli mer än galen, jag har inte tålamod och jag hatar när jag inte kan saker på en gång.

Men så åkte vi upp i backen igen med korgliften så att mina vader skulle få vila lite och så testade vi en annan lite lättare backe och plötsligt kunde jag både stå och svänga med skidorna, endast en vurpa! Resten av dagen gick det bara bättre och bättre och min tid som rumpåkare var över, 5 åringarna åkte inte längre i cirklar runt mig och skrattade och jag va tillfreds med livet i backen med en stekande sol på himlen och en fantastisk chef och skidinstruktör som sällskap. När dagen va slut hade jag åkt både blå, röda och svarta backar!

Sorgligt nog kan jag inte längre citera Lotta då jag numera kan åka slalom (hur bra behöver jag inte gå in på). Jag väljer nu istället att citera Magnus Uggla och hans fantastiska låt vittring: Allting som jag vill kan jag göra A A A ALLT! http://www.youtube.com/watch?v=107jkH5VIUM&feature=related

Idag söndag är min kropp inte helt tillfreds med gårdagen, min ena stortå är helt paj (det rinner äckligt var ur den konstant) och mina vader vill inte röra sig. Men va fan, va gör man inte för lite friluftsliv!
Tillsist måste jag ju nämna att jag är lyckligt lottad som har en så grym chef/skidlärare!
Mot backarna.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Sommartider hej hej sommartider.

Jag satt nyss i RYN (saaben) och lyssnade på skivan som bor i saaben som jag mixat ihop, troligtvis i sommras. Detta antagande beserar jag på att Gyllene Tider började sjunga sin låt sommartider och jag diggade med i ett frenetisk huvudnickning och trummande på ratten. Det är lite fantastiskt att denna låt år efter år lyckas locka fram sommarkänslorna. Vilken hitt de slog te med de där pöjkera, Bra jobbat Per!  
Men tillbaka till nuet, jag sitter alltså där i bilen och lyssnar på denna låt och längtar lite till sommaren (som stora delar av Sveriges befolkning gör) men så tittar jag runt omkring mig och ser massa vit snö som glittrar i solljuset. Och ett stort leende sprider sig på mina läppar. Vilket underbart väder det är ute!! Solen skiner, snön glittrar, frisk luft och minusgraderna har lagt sig på en perfekt nivå! Jag lämnade RYN på lasarettet och cyklade hem och hela vägen hem hade jag ett leende på läpparna och njöt av varje sekund! Jag mötte ett par äldre damer och de kunde inte heller sluta le! Detta väder är verkligen helt underbart och gör mig glad ända in i hjärtat! Jag är fruktansvärt avundsjuk på Maja som ska få åka skidor och njuta av att vara ute en hel dag! Tänk att få vara barn igen och leka hela dagen i snön, jag vill bara hoppa i alla stora snöhögar jag ser och rulla mig i all snö som ligger lätt och orörd. När jag hade ställt cykeln i garaget och gick upp mot porten så tänkte jag att om jag hinner idag ska jag sätta mig på taket med en massa filtar och en bra bok och bara njuta njuta njuta! För vem vet när vi kommer få en sådan här underbar vinter igen? En massa snö som ger ljus och inget slask som fryser och ställer till problem. 
   Många som jag har pratat med tycker att vinter nu kan vara slut. Men jag är en av de få som i år inte kan få nog av den fina vintern och jag hopps vi får behålla snön ett par veckor till!

Jag tror vi alla har märkt att våren är påväg och mitt tips till er är att njuta av de sista kalla fina dagarna och spendera mycket tid utomhus och låt solen spegla sig i den glittrande snön och lysa rätt upp i ansiktet! Och gå runt med ett leende, för det gör jag!  

Jag vet att detta anses vara en julsång, men just nu lever vi i ett fantastiskt vinterland!
http://www.youtube.com/watch?v=akxZ2QfFuaM


Det var bra så.
Petronella "vinterälskaren" Ek

Grunden Bois & Köping Tobbe.

Efter att Greys boxen tagit slut har jag ägnat dagen åt att kolla på en annan del av Köping och Grunden Bois.
Här kommer de två av de skönaste klippen från serierna.

Grunden Bois:

http://www.youtube.com/watch?v=SK6g2W2_6Uw

En annan del av Köping:
http://www.youtube.com/watch?v=8yUrg3t3tWE

De är ju så goa att man blir varm i hjärtat!

Det va bra så.
Maja Fröjd




Peppar Peppar!

För ett par dagar sedan satt jag i bilen med min mamma och vi pratade om hur sällan jag är sjuk. Vi kom fram till att jag nästan aldrig är sjuk. Inte ens när jag va liten va jag sjuk, jag va avundsjuk på mina syskon när de fick dricka hostmedicin när de va sjuka minns jag. Den värsta sjukdom jag haft heter magsjukan och den är väl inte helt ovanlig vad jag har förstått. Jag är lyckligt ovetande om hur det är att ha sånna där inflammationer alla pratar som typ.. öroninflammation, ögoninflammation, lunginflammation och bihåleinflammation.

Men tji fick jag för att jag göttade mig i mitt friska liv, för va glömde jag göra? Jo, säga peppar peppar ta i trä. Så nu är jag lite huk som Richard skulle sagt. Huk är för er som inte fattade det ett annat ord för sjuk. Jag lider dock av en vanlig andra gradens förkylning eller något sådant skulle jag tro, men den kommer ju såklart jäkligt olägligt med tanke på att jag ska åka slalom för första gången i livet på lördag och jobba imorn. Jag har därför bestämt mig för att jag måste va frisk imorn, för nu har jag inte tid med att må dåligt längre.

Nu ligger jag o grämer mig över att jag glömde säga ramsan som jag alltid gör när man diskuterar sånna här saker och konstaterar att jag aldrig brutit ett ben i kroppen eller aldrig varit speciellt sjuk. PEPPAR PEPPAR TA I TRÄ! Jag är helt övertygad om att det är därför jag är sjuk nu. Därför ligger jag i sängen nu, kollar lämpligt nog på Greys, dricker te och knaprar halstabletter.  

Pek försökte igår tvinga i mig någon hälsokur och blev mäkta arg på mig när jag förklarade att jag inte tror på medicinering och smärtlindrande tabletter och annan skit. Jag tror att kroppen mår bäst av att härda och läka sig själv. Detta har Pek väldigt svårt att acceptera, hon gillar hälsokurer och ipren och sånt och blir väldigt irriterad när jag inte håller med henne.

Nej, back to bed. Nu är jag anfådd av allt skrivande.
Jo just det, vet inte om jag är den enda men varför önskar man alltid att man vore typ 7 år och blev ompysslad av sina föräldrar när man blir sjuk.
En fullt frisk Fröjd flickai unga dar!

Det va bra så.
Maja Fröjd



pick me, love me.

Härlig Greys comeback på viadukt idag. Fröjd och Pek bjuder ikväll på en favorit i repris.


http://www.youtube.com/watch?v=st2jamNWcJM

Förövrigt har vi just nu inga liv, därav dålig uppdatering.

Det va bra så.
Fröjd & Pek

Att skicka sms till fel person.

När jag sitter och väntar på bussen vid universitetet brukar jag roa mig med att lyssna på musik och läsa någon halvdålig tidning som heter NEWS, tidningen innehåller dock ett mycket roligt avsnitt som heter, fel sms till fel person och jag blir alltid lika road. Jag tänkte att jag skulle bjuda er på denna omgångs felsändningar.

Till: Mamma
Sms: Morsan har träffat en ny kille som är kanske det snyggaste jag sett. Skulle aldrig banga att hångla med honom.
Svar: Vad glad jag blir att du verkar gilla Roger men jag hoppas det är på rätt sätt.
Förklaring: Skulle skicka till en kompis men skickade till mamma.

Till: Chefen
Sms: Hittade inga rena kallingar så jag tog ett par av dina trosor:) Tänk om någon visste, skulle skämmas ihjäl.
Svar: Nu vet jag x)
Förklaring: Skickade till min chef som kom in på kontoret och skrattade ihjäl sig. Min fru som skulle haft smset skrattade också när jag berättade mitt misstag.

Till: Michaela
Sms: hjälp mig, du som är veterinär (eller vad fan du är!) Jag är hemma hos Michalea och hon drog för att köpa cola. Då tog jag upp hennes hamster men sen tappade jag den så nu ligger den livlös på golvet. Vågar inte röra den. Hon kommer om en kvart så svara snabbt. Va ska jag göra?
Svar: Haha, askul Anna! 
Förklaring: Jag skicka fel, men Michalea trodde inte på mig, killen som messet va menat till svarade aldrig och när Michalea kom hem fick hon en chock och åkte till veterinären i stan. Hamstern dog och hon hatade mig i flera månader efter.  

Fruktansvärt skoj! Av någon anledning är det inte lika kul när man själv gjort några riktigt dåliga felsändningar.

Det va bra så.
Maja Fröjd

RSS 2.0