Inredare?

Måste passa på att skryta lite om min inredningsförmåga. Jag är inte en sådan kvinna som lider av skobegär utan jag lider av jack och lamp begär. För ett tag sedan köpte jag en ny hallampa och någon vecka senare dök lampan upp i ett inredningsprogram. Fan va jag är med i leken tänkte jag och njöt för mig själv. För någon vecka sedan köpte jag ny julbelysning till köket, två glaskulor med lyse i typ och vad händer? Jo, två dagar senare dyker de upp i tv 4 studion. Jag kan minsann mina lampor.
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Små små gummisuddkulor.

Alla som någon gång har satt foten på en konstgräsplan vet att den består av gröna strån och svarta små, små gummikulor. Dessa gummikulor har en tendens att fastna lite över allt, det mest populära stället är innanför strumporna och byxorna. När man sedan tar av sig kläderna rasar det ut små små svarta gummikulor. Det ser då ut som om någon har gått lös på ett suddigum över golvet. Problemet med dessa små sudd är att de är jäkligt svåra att bli av med, det spelar ingen roll om man skakar av alla kläder innan man stoppar dem i väskan. När man plockar upp kläderna igen är de där likt förbannat. De liksom följer med en hem även fast man har sagt åt dem på skarpen att stanna kvar i fotbollshallen. När de då olovligen har följt med hem blir det snart ett hav av små sudd i hemmet. Det är inte jättekul, de dyker upp överallt. Såklart på golvet, i sängen, i garderoben, i skor som inte har något med fotboll att göra, ja precis överallt. Tyvärr är det även svårt att få bort dem med dammsugaren. Han verkar inte gilla små sudd och jag gillar inte att bada i små små gummisuddkulor!

Men det slog mig nu att om alla som får de små sudden i sitt hem sparar dem så kan vi ge dem till Karlskoga kommun så de kan bygga en konstgräsplan. Det måste ju minska kostnaderna rejält om man redan har hälften av materialet. För jag tror att vi lätt kan spara ihop till en halv plan om vi är lite envisa. 


Såhär ser det ut på golvet på Tröskevägen efter en fotbollsträning. 

Förövrigt har vi äntligen fått snö i skåne. Jag gillar snö! 


Det var bra så.
Petronella Ek

 


Varm korv boogie.

Häromdan gick jag genom stan i Lund och fick helt plötsligt syn på en man med låda på magen! Undra om jag någonsin sett en riktig låda på magen? I såfall har jag inte sett en så avancerad låda, på denna låda satt nämligen ett gigantiskt paraply. Jag kunde inte riktigt slita ögonen från honom och var nästan påväg att krocka med mötande trafik. Jag önskar att jag hade haft kameran i högsta hugg så jag kunde dela med mig av denna fantastiska syn. Men nå får hålla tillgodo med denna klassiker istället. Jag tror dock inte att min gubbe med låda hade sorg. Han såg rätt glad ut, men jag kanske borde ha sjungit et truddilutt för honom. Då hade han nog blivit ännu gladare.

http://www.youtube.com/watch?v=ieCFUtK2LmI

Det var bra så.
Petronella Ek

Världens vackraste Meja!

Jag har ju lovat bilder på sötnosen Meja! Här kommer en liten hög!



Stolt faster!



Två lyckliga föräldrar!

Det var bra så.
Petronella "Faster Nella" Ek

...

Den här dagen har varit sorglig och tung. Jag kan verkligen konstatera att livet inte är rättvist och det känns som att hemska saker alltid drabbar de finaste personerna. Mina tankar går till dina nära och kära. Tack för allt och vila i frid!
-
Maja

MMM.

Det va ju dumt att må dåligt över tentan i flera veckor när man nu fick se att man fick ett VG.
Åhhhhh så gött! En lättnadens suck på torget!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Onsdag = Lördag.

Bra dag idag, känns änna som enna lörda som endel hade sagt. Började på universitetet och jag kom hem en timme tidigare än väntat = total lycka. Efter det hängde sambosarna lite tvätt och jag tittade på Mickael när han lagade mat = fläskytterfilé, potatisgratäng med lite tillbehör. Efter maten åkte vi och kollade på Bofors hockeylag som inte lyckades kamma hem en tre poängare och tillsist har jag även fått se på Greys Anatomy och städat litegranna så nu är det fin fint här också. Och nu lyckades Mickael få badkaret att släppa igenom vattnet så nu är dagen fulländad. Jo just det, jag fick en fin fin lön också, var gång blir jag förvånad över hur mycket jag hunnit jobba och slita. Mums sa plånboken!
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Filmen.

Det finns en film, en film som är bättre än de flesta andra. Varje gång jag har sett den känner jag mig stark, glad, ledsen, gråtfärdig, rofylld och har en bra känsla i kroppen allt på samma gång. Det är en film som man kan se om och om igen. En sån där film ni vet som man även tittar på hela eftertexten. Filmen jag talar om är "Så som i himlen". Om ni inte har sett den, se den. Har ni sett den, se den igen. Jag är grymt imponerad över hur de har kunnat skapa något som är så likt verkligheten och så träffande. Människornas beteenden är studerade in i minsta detalj och de presenteras på ett helt underbart sätt.

Jag tror att vi har bjudit på den här förut, men man kan aldrig se den för många gånger.
http://www.youtube.com/watch?v=-Hs9ck1aal8

Det var bra så.
Petronella Ek


Dejtarn.

Idag hade jag en dejt planerad. En dejt med Jörgen. Jörgen skulle komma hem till mig klockan tio. Jag stylade mig, diskade, städade, bäddade, drog upp persiennerna och fixade allmänt fint i lägenheten. Sen slog jag mig ner och med stor förväntan och lite nervositet väntade jag på att Jörgen skulle dyka upp. Fem i tio kom jag på, jävlar borsta tänderna, jag rusade till badrummet och borstade gaddarna och när jag står det med tandkräm i hela munnen ringer det på dörren. Som tur är var Empa hemma, hon fick öppna. Det kändes lite sådär, jag vill ju inte att han ska se Empa före mig och kanske gilla henne bättre. När Empa hade öppnat dörren så sa en kvinnoröst på grov skånska, "Hej, det var någon hylla som satt löst." Mm, sa empa och visade hyllan.
Men, men vart är Jörgen?? Jag som hade gjort allt detta för Jörgen och sen kommer en kvinna och en gammal man. Besvikelsen går inte att beskriva och jag vet inte vad jag ska hitta på nu för att få hit Jörgen. Jag gjorde mitt allra bästa, jag ringde ju till och med till honom. Jörgen är min bovärd och jag hoppas att de i alla fall kan slå sina kloka huvuden ihop och fixa min hylla så att jag kan ha mina tallrikar i skåpet. Det är han skyldig mig! 

Nu ska jag och mitt nescafé lyx återgå till studierna. Det är tenta på fredag, Petronella vill inte skriva tentan och har ingen bra känsla inför den. Och inte har den blivit bättre idag när Jörgen dissade dejten, jag kommer troligtvis att fundera på han och hans känslor under hela tentatiden så att jag inte kan få ur mig ett vettigt ord. Tur att målvaktstränaren i TFK Nova Eslöv vill para ihop mig med hans son. Det kanske kan få mitt hjärta att läka.

Det var bra så.
Petronella Ek

Rastlös?

Mickael brukar tycka att jag är löjlig när jag är rastlös och beter mig som ett barn. Idag verkar herrn ha fått smaka på den äkta rastlösheten.. Kl är nu 22.41 och jag har roat Mickael med att spela kort, rita gubbar, tvätta och vi har till och med sett en innebandymatch tillsammans. Nu har han tröttnat på mina olika förslag på aktiviteter och har begett sig till den plats där Sveriges män hör hemma.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Empeliemp!

Från och med idag cch förhoppningsvis fram till Jul kommer jag att få en dos Karlskoga varje dag. Det är nämligen så att Empa kommer hit och bor här hos mig! Jag ska göra henne till chefsansvarig för att blommorna lever och att jag får fina och goda drinkar när jag behöver piggas upp. Hon har utbildat sig till bartender och ska jobba i storstan Malmö! Om några timmar ska jag möta henne på centralen i Lund så det är bäst att jag diskar, duschar och klär på mig så att jag hinner in och sen kan visa upp ett fint hem så att hon vill stanna. Oj va roligt vi ska ha!

Det var bra så.
Petronella Ek

Partymyra VS Arbetsmyra.

PartyMyra VS ArbetsMyra = Arbetsmyra.
Sitter på jobbet, ska snart gå och lägga mig, imorgon när jag vaknar har jag varit här ett dygn och det är dax att åka hem till Kga igen. Inte helt fel, fast det är inte fel att jobba heller är klart.

Ikväll fick jag ett roligt samtal från ett nummer som inte visat sig på min display på många år, Joel K stod det. Men det va inte Joel som jag fick prata med utan hans kompis David och han va ju väldigt trevlig han med. Tillsist fick jag iaf prata mesd Joel också och han har nu, (om han glömt det imorgon) lovat att hålla i en Hönshusreunion. För er som undrar va hönshuset är så kan jag meddela att det är/va en byggnad som jag och ''småbrudarna'' som pojkarna kallade oss för brukade umgås med ett glatt grabbgäng under högstadietiden och jag tror till och med att Joel hade hönshuset som sitt rum på sommarrtid. Hönshuset bär iallfall på många roliga minnen. Så nu väntar jag ivrigt på en fin inbjudan till ett kallt hönshus.

Natti natti på er.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Fotboll igen.

Igår gjorde jag mitt första fotbollspass sen i början av augusti. Jag hade glömt bort hur tråkigt det är att klä på sig inför ett pass utomhus när det är kallt.
Eftersom jag är målvakt så använder jag höftskydd när jag spelar på lite hårade underlag, exempel inomhus, på grus, under de perioder av sommaren då gräset är stenhårt och på konstgräs. Jag är en lycklig prick när jag inte behöver mina höftskydd för de har nämligen en förmåga att göra mig ännu stelare än vad jag redan är. För att demostera hur osmidig man blir med skydd jämför med utan så gör vi såhär. Sätt er på golvet och sätt fotsulorna mot varandra och dra fötterna så nära kroppen som möjligt, tyck sedan ner käna mot golvet. Nu borde det dra lite grann i era ljumsakar. Om ni släpper upp knäna igen mot taget och håller dem ungefär halvvägs mot vad ni gjorde förut, så känns det att strecha ljumskar i höftskydd, effektivt va? Längre ner än så går det inte att trycka benen (utan hjälp) med skydden. Detta beteende fortsätter skydden med i alla övningar, jag som alltså inte är så smidig innan skydden kom på blir nu lika smidig som ett kylskåp och vi alla vet ju hur smidiga de är. Okej, nu har vi kommit fram till att med höftskydd är man som ett kylskåp, för att få fram den form jag hade på gårdagens träning så får man lägga till att jag inför igår inte hade tränat sen augusti och dessutom hade underställ under mina höftskydd. Vilket gör att man blir om möjligt ännu stelare. Igår var jag alltså, smidig som ett kylskåp, hade ben som efter fem minuter var stumma som trä och lite småförkyld. Vi kan nog alla nu förstå att summasumarum av min första träning i det nya laget inte var särsklit imponerande. Och idag får jag sota för aktiviteten med värk i hela kroppen. Det var även tur att det inte fanns några snygga killar närvarande vid gårdagens träning, Maja säger att jag blir ful i mina höftskygg, de ska tydligen vara väldigt osmickrande. Jag förstår inte varför, enorma höfter och platt rumpa är väl attraktivt?

Men det var underbart att få leka med en fotboll igen!

Det var bra så.
Petronella Ek


Headset!

På Torget är headset överskattat, det finns ju hårband!
Det va bra så.
Maja Fröjd

9B.

Här kommer ett gäng bilder från en fantatisk lördagkväll med gamla högstadieklassen. Tänk att vi har blivit sambos, förlovat oss, skaffat barn, utbildat oss, skaffat jobb, flyttat hemifrån och mycket mycket mer på bara några år..
Jag bjöd klassen på ett hemagjort prov för att skapa en äkta högstadiefeeling, temat va: Vem minns 9B vilket visade sig vara svårare än jag hade trott. Provet bjöd på en del välbekanta miner..
Tillslut blev det Ann som vann och mindes mest och vi övergick till mer avslappnande aktiviteter..
Söndan bjöd på obligatorisk pizza i sängen..
Det va bra så.
Maja Fröjd

Högstadiereunion + infektion.

Ja, det är väl dags för en liten uppdatering om helgen om varit. I fredags var jag i Ullared och shoppade loss med familjen och i lördags var det äntligen dags för en återträff med min gamla högstadieklass 9B. Jag va väldigt laddad vilket nog märktes under kvällen. Vi började kalaset hemma hos mamma i Gullspång och sedan begav vi oss mot statt Mariestad. En fantastisk trevlig kväll med många kära återseenden kan väl sammanfatta kvällen.
-
På söndagen fick jag verkligen känna hur rolig lördagen hade varit när jag vaknade upp ca 10.00 och såg mycket dimmigt. Men gud, hur mycket smink kan jag ha kvar i ögonen tänkte jag men upptäckte strax därefter att det inte var smink utan linserna som av någon anledning fortfarande satt kvar sedan gårdagen som orsakade den dimmiga synen. Fort som f plockade jag ur linserna men dimman stannade kvar ett par timmar till.. Som tur va försvann dimman efter några timmar till min stora glädje vilket jag snart skulle få ångra. Senare på eftermiddagen började nämligen mina ögon svida så till den milda grad att jag inte kunde hålla ögonen öppna långa stunder och en tårliknande vätska rann konstant ur ögonen. När smärtan blev olidlig ringde jag då till sjukvårdsrådgivningen som sa att jag antagligen behövde återfukta ögonen och fick en rekommendation att omedelbart åka till apoteket och hämta ut två salvor. Lättare sagt än gjort, för det är inte överdrivet många apotek som har öppet klockan 17 en söndag. Jag, syster och mor åkte då mot Karlskoga lasarett och jag skickade in syrran i hopp om att någon skulle skicka med henne salvorna. Icke sa de och skickade mig vidare till någon akutögondoktor. Även där gjorde jag ett försök att skicka in syrran men det gick inte det heller utan jag va prompt tvungen att gå in och sätta mig och skämmas med mina konstant rinnande ögon som då även fått kulören röd. Där konstaterades tillsist att jag fått infektion i ögonen och jag fick en annan salva som jag nu smörjer ögonen med fyra gånger om dan.
-
Så mitt råd till er alla, ha lagom roligt och inte sådär extremt roligt så att man glömmer sina rutiner och för guds skull somna aldrig med linser! För hur kul det än kan låta att ha sådär skoj att man glömmer lite tid och rum så är det inte lika kul på måndag när man har obligatorisk dag i skolan och måste ha på sig solglasögon och alla kallar en för moviestar, ögat och såvidare. I nästa inlägg ska jag iallfall bjuda er på lite bilder från kvällen.
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Åsikter hit och åsikter dit.

Igår var jag i göteborg och pussade på familjens finaste och nyaste tössa! Hon är sjukt söt och minimalt liten, men något annat kunde man inte förväntat sig av den lilla mage som Karin bar runt på. Jag lägger upp lite bilder på henne när jag har orkat hämta kameran.

Om man åker buss eller tåg är det väldigt lätt att höra andra människors konversationer och det tycker jag är sjukt spännande. Om det inte är någon som talar väldigt irriterande, länge eller högt, då vill jag gärna ha en bit silvertejp i väskan och tejpa igen munnen. Silvertejp löser alla probelm? Jag brukar själv försöka undvika att tala i telefon på buss eller tåg om det sitter mycket folk runt mig, jag tycker nämligen inte att det är lika spännande att folk lyssnar på mig som jag tycker det är att lyssna på andra.

När jag åkte hem från göteborg hamnade jag brevid en tjej som troligtvis var i min ålder, alltså någonstans runt 20 strecket plus minus ett par år. Hon talade i telefon med sina föräldrar om vad hon hade varit med om i göteborg. Att det var hennes föräldrar hon talade med listade jag ut ganska snabbt, ungefär när hon sa "Hej Pappa". Hon berättade alltså för både Pappa och Mamma om allt som hade hänt och vilka fantastiska människor hon hade mött, hur underbara och kloka de var. Då kom jag och tänka på hur ofta och lätt man köper vad andra människor säger, tycker och tänker. När man möter en människa som man anser har något vettigt eller något man själv inte har innanför pannbenet är det grymt lätt att svälja allt med hull och hår utan att tänka efter, för att kanske senare i livet inse att oj, det här stämmer ju inte. Nu har vi tänkt tokigt. Eller kanske inte komma på det överhuvudtaget. Många gånger kan jag lyssna på en person och tycka allt det han/hon säger låter fruktansvärt vettigt och klokt för att sen i min filosofiska stund eller med andras påverkan inse att det kanske inte alls var så klokt och vettigt. Är det när man aldrig inser att det finns flera vinklar att se på situationer som man blir hjärntvättad? Jag hoppas att jag aldrig behöver bli hjärntvättad och att jag har många filosofiska stunder där jag kan komma underfund med vad jag har för åsikter. Nu säger jag verkligen inte att det alla talar om för er är osanning och ni inte bör lita på en enda människa utan, att man ibland ska ta sig en funderare och tänka ut vad man själv tycker. Man ska också komma ihåg att det finns de som vet mer än jag själv gör och då ska man lita på dem. Till dess att motsatsen är bevisad.

Jag inser ju såklart att mitt favoritämne, skvaller, ligger risigt till i det här resonemanget. När det gäller skvaller anser jag att man ska tänka efter och fundera på vad det är man egentligen hör och vad som egentligen är sant. Det är ju det som är finessen med skvaller, man kan ta bort ungefär 97% av den historia man har hört så har man något som kan vara lite liknande verkligheten. Kommer vi alla på den finessen så kan vi nog skvallra på lite till, hoppas jag.

Sen om ni har någon annan åsikt så är det helt underbart och vi kanske kan slå ihop våra kloka huvuden och få fram en ännu bättre filosofi.

Det var bra så.
Petronella Ek

Reunion..

Igår va det reunion med 9B som stod på tapeten. Idag har jag konstaterat att jag inte ska gå ut eller dricka alkohol förrän juldan.
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Så mycket bättre!

Jag har just kollat klart på veckans "så mycket bättre". Herregud, ge mig Petter med tuff brud i lyxförpackning Varje dag så kommer jag vara lycklig för alltid. Eller i alla fall tokglad varje gång jag lyssnar på den! Sjukt bra tolkning!
Förövrigt är det ett fantastikst program!

Det var bra så.
Petronella Ek

Choklad är också mat.

Igår kom mina kära vänner på besök i Eslöv. Det var kul! Jag fick inflyttningspresenter och jag börjar ana att de förstått att jag gillar den där färgen Rosa!







Det var bra så.
Petronella Ek

Transkribera.

Om ni ogillar att göra tråkiga saker som tar lång tid, undvik att transkribera en intervju. Det betyder att skriva ner en inspelad intervju. Helt osannolikt tråkit och tar så sjukt långt tid att jag får myror i brallan! Det enda roliga är att lyssna hur fel jag och Majbaj säger i bland, det är nämligen henne jag har intervjuat. Eftersom jag sitter och pluggar händer det, ganska ofta att jag tittar ut genom förnster. För några timmar sen cyklade en äldre man förbi, med en krycka på pakethållarn. Den gamle mannen fick bjuda på dagens skratt. Roligt stad det här!

Idag fyller väldens bästa Mormor 70 år! Tänk va gammal hon blir lilla gumman. Jag har skickat ett brev till henne, hoppas det kommer fram och att hon tycker det är spännande att läsa om vad jag gör hela dagarna. Men det bästa av allt är att jag kanske får ett brev tillbaka. Jag gillar att få post!
Jag tror inte att jag behöver förklara hät hur mycket jag älskar Mormor och hur bra hon är, jag hoppas att hon vet det!

Nu ska jag återgå till transktransktrank, aja till skolarbetet innan jag får känna för stor del av friheten och hittar på massa annat att göra istället.

Det var bra så.
Petronella Ek

Michelin

Igår morse när jag stog och väntade på tåget såg jag det roligaste balkongpyntet som någonsin skådats! Någon fantastisk rolig själ har en michelingubbe sittande på "ballen" i lugn och ro med utsikt över stationen. Jag hoppas att jag någon gång kommer lära känna ägaren, det måste vara en rolig typ.

Det var bra så.
Petronella Ek

Stor Större Störst.

Nu när allting i princip är klart i lägenheten och det inte finns ett enda utrymme kvar att placera en sak på börjar min ofta återkommande dröm om att äga ett hus komma tillbaka. Det är så tråkigt när det finns så mycket fina saker som jag vill ha men inte har plats för. Jag lider av problemet att jag inte tycker om att slänga saker eller byta ut saker. Som nu har jag massa nya lampor jag skulle vilja ha, men jag älskar verkligen dom jag redan har så jag kan inte med att byta ut dom. Min enda lösning på problemet är helt enkelt ett hus där jag skulle ha många rum att placera ut massa fina lampor och andra saker. Här nedan ser ni en bild på ett utav mina favorit hus. Det hittade jag och Peckan på en Danmarksresa för något år sedan och jag tycker att huset klär mig väldigt bra.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Skrattattack.

Va det någon som missade programmet pensionärsjävlar igår?
Gör inte om det! Fy vilket roligt program. Jag sörjer de avsnitt jag missat tidigare och hoppas nu kunna hålla mig framför tvn när detta progam sänds framöver.
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Teknikens under.

Om man flyttar 50 mil från alla man känner så flyttar man även 50 mil från sin personliga tekniska support. Jag hade verkligen behövt min support idag! Jag behöver hjälp med att få rätt kanal på rätt plats och jag behöver hjälp med att hitta ettan. Hur kan ettan av alla kanaler vara försvunnen? Ska inte den finnas där i alla väder? Jag får väl gå ut på stan imorgon och välja ut den människa som ser snällast och mest teknisk ut. Undra hur man ser ut om man är teknisk, räcker det med att vara av manligt kön? Det kanske behöver vara en lite yngre man också, Farran är ju inte överdrivet bra på teknik. Sökverktyget inställt på att hitta en snäll, yngre, teknisk man. Spännande.

Idag har jag fått en ny erfarenhet, det är inte helt lätt att storhandla utan att ha en bil. En cykel utan korg är inte optimalt! Men skam den som ger sig! Tur att jag om min lilla blixt är bästa vänner!

Det var bra så.
Petronella Ek

Tuppen.

Idag är jag uppe med tuppen, ni vet den där killen som galer tidigt som sjutton för att imponera på brudarna. Jag vet inte om jag skulle bli särskillt imponerad av att någon förde massa oväsen så tidigt. Av någon anledning så gillar jag att sova en gnutta längre på mornarna. Aja, i vilket fall så sitter jag här med en tvättmaskin laddad med tvätt som just i denna sekund är klar och ska torkas och allt det där. Jag undrar lite hur man får igång den andra maskinen. Jag har bara lyckas få igång en av de två som finns, man tycker ju att två likadana maskiner ska behandlas på samma sätt. Men den ena kräver tydligen särbehandling, knepigt!

Jag har i denna morgontimme även gjort lite skolarbete och när jag sitter här och tänker för fulla muggar och tittar ut genom föstret ser jag en liten kille promenera förbi. Jag antar att han är påväg till skolan, han hade nämligen en ryggsäck som nästan var större än han själv. Det brukar vara ett tecken på att det är skoldags. Jag önskar att jag också fick gå till skolan i samma takt som denna lilla kille. Han använde sig nämnligen av metoden myrsteg och den metoden är väldigt effektiv om man är trött och inte riktigt bryr sig om man kommer för sent eller inte. Och hur många 10 åringar känner ett behov av att vara i tid till en matte, svenska elller engelska lektion klockan kvart i åtta en måndag? 

Det var bra så.
Petronella Ek  

Inflyttad.

Efter nästan fyra dagars kånkande, tänkande, pysslande, monterande och allt vad flytt innebär sitter jag nu helt utslgen i soffan. Jag hade tänk att visa lite bilder på boet. Men jag orkar inte röra mg ur soffan och ta kort, så jag funderar på att  istället butta min kropp åt vänster så att den hamnar i liggande läge och sen kommer jag följa mitt tvschema, strikt, utan undantag. Kvällens höjpunkt är Beck. Hur kan det vara så bra och spännande trots att man redan har sett det tusen gånger?

Mitt störtsa problem ikväll är att jag inte kan välja om jag vill dricka julmust eller glögg första kvällen i nya lägenheten. Både och kanske!

Det var bra så.
Petronella Ek

Ja älskling.

Sitter och kollar på Böda camping på tv:n och skrattar åt ett par som campat tillsammans i tjugo år. De lämnar endast varandras sida när frugan är och klipper sig, annars är dom tillsammans dygnet runt. Plötsligt säger mannen:
.
-jag är den som har sista ordet i den här familjen.... Jag säger alltid JA älskling! Så vi är aldrig osams.
.
Se och lär karlar, va livet blir lätt om man tar efter det här mottot.
.
Det va bra så.
Maja Fröjd

FASTER NELLA!

Jag har blivit faster till världens sötaste unge! En liten Meja!
Jag hoppas på att få träffa henne på söndag! Då ska jag ge henne ett löfte som jag ska hålla till varje pris, Jag ska vara den bästa faster hon någonsin kan drömma om! Och så ska jag pussa henne så mycket så hon tror att det spöregnar pussar! Jag är nu världens stoltaste faster!
Nu väntar jag bara på den andra lilla skitungen! Jag hoppas att den skyndar sig ut. Men till dess njuter jag av Mejas närvaro!

Det var bra så.
Petronella "Faster Nella" Ek


Hej praktikplats!

Hej praktikplats hos enhetschefen inom psykiatrin i Karlskoga. I LÖÖVE YOU PRAKTIKPLATS!
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Bedrövligt.

Fy, det har aldrig känts sämre att lämna in en tenta. Aldrig mer ska jag vara ute i god tid och ha bra framförhållning. Men jag har ju varit skonad att inte behövt komplettera någon hemtenta så det här får väl bli den första då kanske. Det märks om tre veckor när man får tillbaka skiten. Hur kunde jag misstolka allting så?!
Jaja, jag får ta ut min besvikelse på alla Mickaels kläder som jag tänkte vika och lägga ner i den nyköpta, Mickael-monterade byrån som jag och Emil va iväg och handlade igår. Kanske är dumt att va besviken innan man vet om man är godkänd eller inte i och för sig.
Det va bra så.
Maja ''Surast i stan'' Fröjd

Quiz.

Jag gjorde ett quiz nyss på Guds gåva till människan, Facebook. Quizet talade om hur gammal man är på insidan. Kul, tänkte jag.. Innan jag gjorde quizet. 

Detta talade de om för mig. 
You was born a week ago and you wine about everything and the keep on hittin your momma 
Jag tycker inte längre att quizet är så kul. Jag vill ju tro att jag är ungefär 21 på insidan, alltså lite liknande min riktiga ålder. Men Tobias säger att jag är som en 12-åring ungefär. Jag kanske får acceptera att jag ibland kan vara en gnutta barnslig. Men en vecka gammal, där gå väl ändå gränsen? 

Det var bra så.
Petronella Ek  


Eslövseran.

Jag vet inte om någon har hört talas om det, men jag flyttar snart in i min lägenhet. Nu är det endast, en kväll, en hel dag, en förmiddag och en halv eftermiddag kvar. Det betyder att jag flyttar in på torsdag eftermiddag. Flyttlasset från Karlskoga ska landa i Klostergården halv fem, där ska själva huvudpersonen och dennes resväskor m.m plockas upp. Sedan ska flyttlasset fortsätta sin färd mot Eslöv. Resan från Klostergården till Tröskevägen beräknas ta 22 minuter enligt en ytterst pålitlig kartläsare.
Jag tror att världens alla problem kommer att lösas när jag har flyttat. Jag delar in min planering i saker jag ska göra innan flytten och saker jag ska göra efter flytten. Så fungerar min tidsräkning just nu, undra om resten av världen kan anta min tidsräkning? Att tänka i nya banor skadar inte och att då ha en ny spännande tidsräkning är nog jättekul! Det kan kanske bli lite klurigt för de som redan har två tidsräkningar, men lite av en utmaning att klara av tre. De gillar nog utmaningar. Undra vad jag ska kalla min tidsräkning, Eslövseran kanske. Undra hur lång den blir? Fast en era är kanske ingen tidsräkning utan en tidsperiod. Men strunt samma, vi kallar den Eslövseran i vilket fall.


Det var bra så. 
Petronella Ek  

Är du sjuk?

ÄR DU SJUK!? Det hade mamma sagt nu om hon hade sett min återigen goda framförhållning. Vad har hänt med mig, har jag blivit vuxen tro? Måste säga att det va mycket längesedan jag panikskrev eller pluggade inför en tenta, nu sitter jag här igen med en hel dag tillgodo! Borde ha sagt till massa folk att jag kan jobba imorn, men va fasen.. jag får väl göra som andra ungdomar och njuta utav en dag i frihet :)
Det va bra så.
Maja ''plugghästen'' Fröjd

Snilleblixt!

Mickael och jag sitter och kollar på innebandy. Plötsligt flikar jag in med ett icke innebandyrelevant påstående.
-
Maja - Nu har jag kanske kommit på en sak jag kan köpa till dig i julklapp.
Fast det är inte en så kul julklapp, men en nyttig.
Mickael - Vadå, en träningsmaskin eller?
Maja - Nej, varför skulle jag köpa det.
Mickael - Vet inte.. det vore ju en bra pik annars.
-
Plötsligt kommer jag på en en sjukt bra idé.
-
Maja - Vi kanske ska ta bort soffan och bordet och ha varsin träningsmaskin här istället?
Mickael- Ja vilken bra idé!
Maja - Så kan vi koppla maskinerna till Tv:n så att den bara fungerar när vi springer?
Mickael - Ja, det blir lite jobbigt när vi är sjuka bara.
Maja - Men då får vi hyra in någon som springer lite åt oss (Tänkte på Erik Knutsson, han bor ju nära)
Mickael - Eller så får någon utav oss dra på sig en hjärtmuskelinflammation.
-
Bra snilleblixtar på torget idag!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Nycklar.

Vill ni veta vad det här är? Om inte får ni sluta läsa nu för jag tänker tala om det vare sig ni vill eller inte.
Det här är nycklarna till Tröskevägen! Kul va!?



Det var bra så.
Petronella Ek


RSS 2.0