Dagens hyllning.

Jag måste bara få hylla det legendariska programmet fångarna på fortet. Helt underbart och Gunde och Agneta vilka underbara männiksor. Ett litet minus till den nya gåtledaren dock. Hur tänkte tv4 där? En knäppjök i egen hög person. Men jag låter mig inte påverkas av det utan ryser sådär mysigt när jag tänker tillbaka på de fredagskvällarna familjen Ek satt i soffan på snövägen och åt chips och grönsaks dipp medan fortet visade sig från sin bästa sida.  

Det var bra så.
Petronella Ek


Speed.

Har ni någonsin hört mig tala? I verkligheten alltså? Om ni kryssar i ja på föregående frågor då vet ni att jag kan tala extremt fort eller väldigt långsamt med många konstiga avbrott. Jag vet inte om det går att se något mönster i mitt talande. Jo, ett, när jag är nervös talar jag snabbare än karlarna på radiosporten. Vilka underbara män förresten. Har ni någon gång reflekterat över hur de refererar? Lasse Granqvist kan vara en av de roligaste män som går i ett par skor. Han lever sig in i situationer som ingen annan människa kan, han har ett engagemang som heter duga. Radiosporten har även en reporter som jag aldrig kommer ihåg vad han heter men oj, han är också sådär rolig så så att man nästan föredrar radion framför tv. Han kan nämnligen litsa ut vad personer på och runt planen säger till varandra under en match. Mycket imponerande. Tillexempel om en fotbolls domare ger en spelare gult kort, kan man höra från radion. "Så där får man inte göra, det vet du väl säger domaren till spelaren som skäms och säger ja, jag vet." Hur kul är det inte att få veta vad som sägs ute på planen? 

Nu svävar jag iväg igen. Oväntat. Aja, jag kan som ni förstår tala väldigt fort, oftast märker jag in te ens att det går fort utan folk ser ut som fråetecken när när jag har talat klart. Det finns även de tillfällen då jag talar som min Pappa. Avbryter mig mitt i en mening och glömmer helt enkelt vad jag ska säga och får tänka efter någon minut för att hamna på rätt spår igen. Där kommer mitt guldfisksymtom in. Har jag berättat om den? Det sägs ju att guldfiskar inte kommer ihåg saker längre tid än vad det tar att simma ett varv i sin lilla skål. Ungefär så långt minne har jag. Då kan ni kanske förstå att det kan bli lite problematiskt om gulfiskminnet slår till just i en berättelse. Inte helt optimalt för en spännande saga. Jag måste nog träna på det där nu när jag ska bli dubbelfaster. Jag måste ju kunna berätta sagor för mina små hjärtan. Oj, vilken faster jag ska bli. Favoriten!

Seglat iväg igen, det här inlägget syboliserar nog vad som pågår i mitt huvus just nu, lite små kaos med många, många tankar. Men den ursprungliga iden till allt detta pladder är att jag idag talade med en tjej som jag vill hyra lägenhet av. Jag är en ganska feg människa och speciellt när det gäller att ringa till okända människor. För mig välkända människor gillar jag att prata med och det kan vara svårt att bli av med mig. Den här tjejen som jag tala med tidigare idag tala i sådan rasande fart att till och med jag blev imponerad. Tyvärr talade hon inte lika klart som männen på radion. Hur fort de ändå talar hör man (oftast) vad de säger.  Men jag hade alltså svårt att häga med i tjejen i lurens tal och fick göra stora ansträningar för att höra. Inte optimalt om man vill att personen man talar med ska förstå vad man säger. Lägenheten då? Jo, hon skulle höra av sig efter två om de som redan tittat inte ville ha lägenheten och eftersom hon ännu inte ringt antar jag att jag inte ska bo där. Men någonstans måste det va meningen att jag ska bo. Eller hur?

Jag bjuder här på en underbar Lasse Granqvist insats. Det finns många roliga på Youtube om ni uppskatar den här. Kan tipsa om den där Sverige vinner över Finland med 6-5.

http://www.youtube.com/watch?v=7cxldOhnl0Q&feature=related


Det var bra så.
Petronella Ek

Hard work.

Jag va länge äckligt nöjd över att jag inte börjar skolan förrän 2 September. Istället kan jag jobba och tjäna pengar tänkte jag. Hade dock inte räknat med att jobba tre dygn på raken och åka direkt från jobbet till skolan på torsdag. Men cash is king har jag hört! så va fan, jag kör väl på! Sen är jag ju faktiskt ledig i helgen, uj så gött!

Idag ska jag ha lunch dejt med min syster på jobbet, vi ska äta Svensk hamburgare som inte tappats på backen. Hamburgaren kommer från Gullspång enda grill, som är ett rullande fordon som dyker upp 1 gång i veckan. Då får befolkningen här passa på att äta hamburgare hela dagen för sen fröjer det en vecka innan Ubbes grill kör in på torget igen.

Bjuder väl på en äkta hamburgerbild från Turkiet, den ökända, dödliga taxibacillburgaren.


Det va bra så.
Maja Fröjd



Den kan den.

Med ett problem mindre känns lundlivet lite lättare. Jag har lyckats få igång internet. Bra Jobbat Pek! Kontakt med omvärlden är underskattat. Men jag måste bara varna för min telefon, om ni skickar sms och jag inte svarar så beror det nog på att telefonen inte heller gillar läget just nu, han vill inte vara med och leka alla gånger. 

Nu vill jag att ni är lite imponerade av mig, det var enda anledningen till att jag uppdaterade er om mina internetframgångar.

Det var bra så. 
Petronella Ek  


På plats i Lund.

Sådär, nu har vi färdats de dryga 50 milen ner till mina nya stad. Här är det ensamt och ingen bostad tycks vara till mig. Jag bor alltså på ett vandrarhem där jag vantrivs, har nyss träffat klassen och hoppas på att få några nya vänner ikväll då det är dags för roligheter. Jag hatar tele2 och elgiganten som gör så att jag får ännu mer problem, kul att köpa mobilt bredband som inte fungerar. Men en tacksamhets tanke till den lilla stackare på tele2 som skulle försöka få igång internet. Han kan inte ha haft det lätt med tanke på att jag inte en visste vilket windows jag har. Som om inte allt annat går imot mig nu så gick min klocka sönder i morse.. Men jag har i allafall hittat några som är villiga att laga min cykel som tydligen går sönder om den vistas för när avgaser.

Jag hoppa ni tycker lite synd om mig. Jag skulle behöva lite medlidande nu.
Om ni låter mig klaga lite nu så lovar jag att jag ska ta mig i kragen och lösa mina problem.

Det var bra så.
Petronella Ek

Kändis.

Nu ska jag berätta en hemlighet för er mina vänner. Det är inte så många som vet det men jag och min kära vän Frida Nilsson har en gång i tiden varit med och haft varsin roll i en stor svensk musikvideo.
http://www.youtube.com/watch?v=e2Z6Zxkv5_Y

Det enda jag önskar är att vår scen hade haft ljud för oj vilket kraftfullt slag jag bjöd på.

Det va bra så.
Maja ''kändisen'' Fröjd

Återkomsten/Överlevnaden.

Heeej! Nu är vi tillbaka i Sverige igen. Livs levande och inte ens Peckan har ett enda skrapsår.
De enda men vi har är AC sjukan. Under resan fick vi alla se prov på mina överlevnadskunskaper. Jag åt en livsfarlig smittad road hamburgare och anade att döden va nära, men se på fan att jag överlevde. Gud måste ha stora planer för mig! Jag nämner bara short versionen av storyn för Peckan kommer bara överdriva!

Igår kom vi hem och jag va glad att få komma hem till världens goaste famn och få kramas lite igen. Tänk va bra man har det som har någon som väntar på en när man kommer hem.

Idag har jag Mickael firat att jag fått mitt livs bästa lön med att åka till Örebro och shoppa upp typ alla pengar (kändes det som). Jag köpte nämligen världens finaste dator.


Sådär ser den ut, min fin fina apple. Så nu kan jag skypa med min äventyrare till vän som snart åker till Lund.
Passade även på att köpa ett skrivbord till hallen så att det kan bli lite ordning och reda här.

Bilder från resan är på ingång. Ni får hålla ut ett tag till.

Det va bra så.
Maja Fröjd






Borta bra men hemma bäst.

Vi kom igår kväll hem från värmen i Turkiet och jag har idag frusit som tusan. Vårat flygplan gick fort hem och vi landade hela 20 min förtidigt i Karlstad och jag kan tycka att piloten var skyldig oss det. När han skulle ta oss från flygplatsen i Antalya mot Sverige flög han konstigt, väldigt konstigt. Nästan som om han laddade för en loop. Vi var livrädda och Maja skrämde upp varenda unge på planet genom att skrika JAG KOMMER DÖ. Hon är nog inte den som lugnar ner människor om det skulle uppstå en olycka.

Ni kommer så småning om få en uppdatering om allt som hänt oss under vår resa men just nu är jag i full färd med att fixa och fixa och fixa och fixa inför resan till Lund. Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Men det löser sig sa han som sket i vasken.

Det var bra så.
Petronella Ek

Hjälp!

Tur att inte Peckan är här nu, då hade hon skällt på mig oavbrutet. Resnerverna är snart utanför kroppen. Flyga är inte så spännande som man kan tro. Låt oss överleva! Jag kan flyga jag är inte rädd!

Kl 19.20 drar gänget iväg til Karlstad flygplats. Vilken vecka det kommer bli!

Adios!

Det va bra så.
Maja Fröjd


Resfeber.

Va har jag packat egentligen? Va ska jag packa? Va får jag absolut inte glömma?
PENGAR PASS MOBIL PENGAR PASS MOBIL!

Hur ska jag förövrigt klara mig utan denna man en hel vecka?


Det va bra så.
Maja Fröjd

Dagens.

God made heaven and earth, and the rest was made in China.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Hej Lund!

Hej Lund! Hej Lund! Hej Lund! Hej Lund! Hej Lund!

Jag har egentligen inte tid att göra så mycket annat än att packa, färga håret, måla naglar, fixa och dola inför resan! Men jag måste bara få berätta det här för så många som möjligt för nu är jag riktigt glad! 

Jag och min vän Tobias var på promenad i det backiga spåret i bråten, som passande kallas för bråtenspåret. Vi gick där i godan ro och talade om den gamla goda tiden när man under varje idrottspass på hösten fick cykla till spåret och springa runt där som små troll och orientera. Den som kom på denna idrott måste ha varit väldigt förbannad eller ha haft sjukt tråkigt! Jag och tobias kunde även konstatera att man efter 6 år i bråtenspåret inte längre orienterade utan kollade på kartan, kände igen vilken kontroll det var och sen sprang dit utan karta. Vissa behövde man inte ens leta upp eftersom man kom ihå vilka bokstäver som just denna komtroll hade. Så jag kan fortfarande lika mycket orientering som jag kunde när jag var 9 år och åkte till spåret för första gången! Alla som har gått på Sandviken, Bråten och Österleden vet precis vad jag talar om. 

Öhm vart va jag nu, ja just det. Jag och Tobias gick där jag talade och helt plötsligt börjar sex and the city introt spela och jag tar då upp min telefon som är en bra reaktion av mig. Telefonen talar om för mig att ett konstigt 04 nummer ringer. När jag svarar talar kvinnan i telefonen om för mig att hon heter någonting Swärd och ringer från Lunds universitet och kriminilogi programmet! Mitt huvud skriker YES YES YES! Min mun försker vara trevlig, jag tror att jag lyckades ganska bra. Kvinnan, den där Swärd talar om för mig att jag ska få bli smart och få en utbildning och att jag ska få tre förhoppningsvis fantastiska år!. Eller ja, hon sa att de kunde erbjuda mig en plats på deras utbildning och sen frågade hon om jag ville tänka lite eller tacka ja på en gång! Jag tackade självklart JA på en gång där ute i bråtenspåret. Så nu har jag i alla fall ett trevligt minne från tätaskogen. När Jag och Swärd hade talat klart och lagt på tog jag glädjeskutt som skulle räcka för ett helt år av glädje. Det är tur att Tobias känner mig annars hade han nog blivit rädd! 

Nu ska jag alltså flytta till Lund! Skrämmande, spännande, roligt, upplevelserikt och allt vad det kan vara.
Ni kommer såklart att få följa mig i mitt äventyr och pluggande i studentstaden Lund som ligger tusen mil från mamma och pappa! Hjälp!  

Men först ska vi på välbehövlig semester till Turkiet! Och Maja, jag förstog vart enda ord i ditt inlägg om förra Turkiet resan. Tänk vad vi har varit med om mycket spännande!

Hej Lund! Hej Lund! Hej Lund! Hej Lund! Hej Lund! 

Det var bra så. 
Petronella "pluggisen" Ek       

Jag kan.

Jag kan flyga, jag är inte rädd.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Generalisering av män.

Min pojkvän tycker att jag allt för ofta generaliserar det manliga könet på ett negativt sätt. Därför måste jag nu redovisa några typiskt manliga saker.

1. Endast människor av det manliga könet förstår varför man måste kriga och kan se krig som en lösning på problem.

2. Det är typiskt män att inte kunna utföra ett enkelt direktiv första gången de blir ombedda. Det krävs minst två trevliga tillsägningar och ett argt.

3. Det är typiskt män att tycka extremt synd om sig själva när de har en snorbuse på tvären i näsan. Canser och svältande barn i Afrika är inget i jämförelse med snorbusen.

4. Det är typiskt män att säga halvtaskiga saker till sina kompisar för att de har svårt att uttrycka sin egentliga kärlek till varandra på annat sätt.

5. Endast män kan ha tyckt att taktiken med att stå i två led rakt framför varandra och varannan gång skjuta varandras främsta led i krig var en bra idé.

6. Endast män kan lyckas missa en tid eller ett möte med fler än en timme utan en bra anledning.

7. Det är typiskt män att envisas med att prova saker som man redan innan förstår kommer sluta illa för att bekräfta att så är fallet. Exempelvis sticka fingret i cigarettuttaget i bilen, pilla i kontakter, slicka på lyktstolpar och elstängsel.

8. Det är typiskt män att vägra ta hjälp från andra (definitivt andra män) fast det skulle gå mycket fortare, lättare och bättre om de bad om hjälpen.

9. Det hör till det manliga släktet att glömma sina föräldrars, syskons och barns födelsedagar.

10. Det är typiskt män att tro att saker fungerar bättre eller ska gå bättre om man slår på det, sparkar i väggen eller slänger saken mot annat hårt föremål.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Rock you like a hurricane!

Jaha, då va vi snart där igen. Samma plats som förra året vid typ samma tid. För er som lyckats missa detta happening så ska vi åka till Alanya på onsdag natt. Jag och Peckan va där och reka förra året. Tyvärr kan vi nog endast hitta vägen och uttala namnet på en nattklubb. Förra årets resa blev ju inte riktigt som planerat.

När jag har suttit här och filosoferat en liten stund så skulle man kunna jämföra förra årets resa med livet. Vi åkte till Alanya med mamma och förväntade oss fest sol och bad med tillbehör. Sol och bad fick vi men festen bytte vi ut mot något annat. Plötsligt va allt fel plats och fel tillfälle men ändå så självklart. Sen kom vi hem och levde på hoppet och lyckan som levde kvar och trodde att allt skulle lösa sig på något smidigt sätt. Men det gjorde det inte trots tappra försök och en galen tripp.. och visst vi deppa ett tag och förstod inte hur något så självklart hade kunnat misslyckats. Men wips så händer det något som gör att man förstår varför saker och ting skiter sig och allting blev som det skulle ändå. Och för resten av livet kommer vi antagligen minnas hur blåögda söta och galna vi var förra sommaren och när vissa låtar spelas på radion kommer vi att skraqtta inombords
http://www.youtube.com/watch?v=dTa2Bzlbjv0,
http://www.youtube.com/results?search_query=cape+cod+kwassa+kwassa&aq=0

Den enda som fattar det här inlägget är nog troligtvis Peckan men va fan, skitsamma. Det jag vill komma fram till är att livet väldigt sällan går som planerat och hur mycket man än vill något ibland så vill livet något annat och allt som oftast väljer livet något ännu bättre. Ibland får man vänta länge och ibland dyker det bättre upp på en gång!

I vilket fall ska det bli spännande att se utelivet i Turkiet iår och se vad denna resa kommer bjuda på för minnen. Bara att vi fyra gör den här resan ihop tycker jag är ett fint minne! Sen har jag en känsla av att det blir Peter och Peckan som kommer stå för de roliga detaljerna som vi kommer tissla om när vi kommer hem, den som lever får se!

Det va bra så.
Maja Fröjd

Teknikens under

Jag vet att jag förut har sagt att jag är hopplöst oteknisk men jag tror nu att detta är en lögn. Eller ja, lite lureri i allafall. Jag är mer teknisk är Mamma och Pappa, det måste betyda att jag har en liten, mycket liten tekniker inom mig. Just nu har Mamma gett mig i uppdrag att fixa hennes mp3 och kamera. Alltså lägga in musik, ta bort böker och flytta bilder hit och dit. Mamma som vill ha musik från skivor kom med en hög lika stor som en smurf (tre äpplen hög). Jag ska alltså sitta och få låtarna från skivor till dator, från dator till mp3. Detta kräver stor koncentration och tänkande och är väldigt tidskrävande. Jag klarar denna utmaning men där slutar nog min kunskap för jag är lite orolig. Min dator låter som en mindre gräsklippare, så ska den väl inte låta? Hur kan min tekniska support åka till London när jag behöver honom? Aja jag får väl klara mig ändå, sprängs datorn så gör den...


Det var bra så.
Petronella Ek

Till avresa.

Tänkte bara upplysa er om att om sju dagar ligger jag på en varm solig strand och blir brun och svalkar mig med en paraply drink. I utlandet så används bara paralyer till drinkar.. inget annat! SEEH!

Det var bra så. 
Petronella Ek 

Att uthärda semester.

Här sitter jag nu, kl 22.08 utan panik att jag måste somna för att va pigg till jobbet imorn.
Jag kan sitta uppe hela natten om jag vill och bara götta mig framför tv:n, ta en promenad eller vad som hellst. I tre långa veckor ska jag uthärda semestern. Kan inte minnas att jag varit helt ledig tre veckor sen man hade sommarlov i typ mellanstadiet eller något sånt.

Just nu är livet underbart, på min semester väntar en resa till Alanya, firande av morfars 90års dag, firande av Kjells 25års dag och säkerligen en massa mer roligt.

Idag har jag gått på stan med Frida, kollat Sex and the city 2 för tredje gången och kollat på Immetorp när de spelade match på kvällen. Jag undrar om livet blir bättre än sommar och semester, jag tror inte det! Semester är grejen. Tänk när man får betald sådan också, herregud vilken lyx! Ska nog unna mig tre veckor semester varje sommar. Jag som trodde att semestern skulle göra mig rastlös, men icke, det finns saker att göra hela tiden, både på hemfronten och allt annat. Hemmafru kanske vore nått! Jag vill avsluta med att hyla och tacka den fantastiska människa som uppfann semester!


Jo föresten, ska jag behöva förvandla mig till Pamela igen och investera i en badräkt eller varför har alla affärer bestämt sig för att enbart sälja bikiniunderdelar och inga överdelar?



Det va bra så.
Maja ''semesterälskaren'' Fröjd

Cykellivet två dagar senare.

Som ni kanske har hört fick jag en liten skada i helgen. Jag är inte längre bästa vän med cykelsläktet, min cykel måste nu fjäska för att jag ska få tillbaka förtroendet för han och hans vänner.
Igår hade jag ont, idag är det bättre. Under natten till söndag hade jag väldigt ont och det var svårt att få någon sömn. En av alla de gånger jag vaknade fick jag en liten panikattack jag var helt säker på att jag skulle få blodförgiftning. Även fast jag vet att det inte går så fort, men vem har inte sätt Emil i Lönneberga och Alfreds skärsår i tummen som blir förgiftning. Undar om Frida hade gjort samma uppoffring för mig som Emil gjorde för Alfred? Det var även dumt att tro att det skulle finnas några levande bakterier kvar i såret efter den behandling Mor och dotter Nilsson bjöd på under natten. Först tvättade de med vatten, vilket var väldigt bra. Sen tar Mamma Nilsson en pincett och försöker peta ut lite stenar, vilket gjorde mycket ont! Efter det föreslår Frida att de ska dutta lite alsolsprit i såret. Nej nej, tycker Eva och tar flaskan och HÄLLER alsolsprit i såret, vilket gjorde otroligt ont. När jag talade om det för Mamma Annika var hennes kommentar, Alsolsprit gör ju inte ont. Nehe, ska vi prova på dig??

Som tur var har Frida en snäll och utbildad moster som kom under söndagen och gjorde rent mina sår och plåstrade om mig. Hon hade lite snällare metoder än sin syster men smärtan ville tydligen vara med och leka i allafall. När jag talade om att vi hade derby på onsdag och att jag är målvakt tittade hon förskräckt på mig. Undar vad det betyder? Pappa tyckte att jag skulle bita ihop och spela. 

Är mina föräldrar mycket hårdare än alla andra människor eller är de bara det när det gäller deras egen dotter?  


Såhär ser mitt ben ut idag! Fint va?


Det var bra så.
Petronella Ek

Underhållande helg.

Ja, efter att ha jobbat ett elva timmars pass på lördagen var det dax att joina mina två vänner Frida och Petronella och värma upp för en kväll i Otterbäcken. Vi drack, pratade och hade det allmänt bra. Frida och Peckan började mobba mig för att jag är så dålig på att cykla och att jag antagligen skulle vurpa när vi skulle cykla från Gullspång till Otterbäcken.

Efter några timmars uppvärmning tog vi varsin cykel och begav oss mot Otterbäcken. Jag cyklade först för att bromsa de andra två så att vi inte skulle va svettiga när vi kom fram. Men efter ett tag drog fartdårarna om och då händer det, Petronella drar sig i rullgruset. Hon som är så jävla bra på att cykla.
Hon ska dock ha en eloge för att hon inte tjöt och skrek som en barnunge för såret var fan värt en sådan reaktion. Istället satt vi på cykelbanan och skrattade i mörkret. När vi äntligen kom fram till O-bäcken spolade vi rent Peckans sår så gott det gick och begav oss till festen. Frida va arg för att Peckan vurpat och gjort att vi kommit dit så sent och jag tyckte lite synd om Peckan.

Under kvällen har jag tydligen skickat lite sms till Mickael om kvällens händelser. Jag beskrev det såhär:
-Pek har kött passi hon utspra med cykeln.
-Men jag skickas när jag är hemma, Pek förblöder nog innan vi kommt hem.


Förövrigt är Peckan ganska rolig, det viktigaste va inte hur knät såg ut utan vad hennes mamma Annika skulle säga och om det va blog på klänningen. Bra perspektiv kände jag. Tål att tilläggas gör att Peckan även blev utkastad från festen av en vakt pga av plankning en halvtimme före stängning. Man får hoppas att hon vågar återvända till byn efter alla dessa bravader.

Hon behöver inte deppa för mycket, Peter som förra året förstärkte mig och Frida tog även han en cykeltur i skogen men han lyckades på något sätt komma upp ur diket igen med inga andra men än blommor i håret och på kroppen.


Är tydligen inte så jävla kass på att cykla trots allt, kan tydligen cykla med enbart en hand på styret till och med.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Hey boy!

Hej där alla stalkers.
Jag undviker att skriva här för ni förstår att bloggen har blivit sådär vardaglig och tråkig från min sida numera.
Jag har liksom inget mer spännande att skriva om än vad jag har gjort under dagen och vad jag ätit typ. Och så vill jag ju inte ha det här på bloggen.

Försöker förgäves komma på om något roligt har sagts eller gjorts men det få roliga som hänt har Peckan redan tagit upp. Så det verkar inte bättre än att jag får leva i evig tystnad.


Det va bra så.
Maja Fröjd


Fjärde plats.

Vilken är den mest retliga placeringen man kan få i en tävling? Kan det vara fjärdeplatsen möjligen? Nu är den min! Yes! Efter andra antagningen till universitet är jag fjärde resev! Fjärde! Jag har allstå klättrat från 43 till 4. Efter en sån upphämtning förtjänar man bragdgulet inom idrotten, borde inte jag få en plats då? Jag tror vi alla kan se framför oss hur bra den lilla nörden skulle göra sig i skolbänken. För att inte tala om hur bra hon skulle göra dig på nollningarna. Leka hela dagarna, oj va roligt!

Nu funderar jag på hur det fungerar. Tar de in från reservlistan om någon blakk jävel skulle hoppa av? Någon som vet?

Hopp, annars då? Vi har nu 13 dagar kvar till avfärd. Igår köpte jag och Majbaj turkiska pengar. När vi ändå var i örebro passade vi på att spana efter semesterkläder. Maja var förtvivlad över att inte affärerna slängde billiga sommarkläder på henne när hon kom i närheten. Efter andra affären hade hon gett upp och jag försökte hålla hennes humör på topp genom att bygga upp hennes förhoppningar om att det i nästa affär skulle dyka upp en superduperbillig klänning som var snyggare än något annat någon tidigare hade sätt. Vi hittade inte den där superduperbilliga klänningen som var snyggare än allt annat. Men av någon anledning hade vi kassar med oss till bilen? Maja betalade endast fyra kronor för ett kap på MQ och Per-Emil i kassan var nöjd med att tillfredställa Maja på detta vis. Jag var också nöjd, detta innebar att vi skulle klara av resten av eftermiddagen med gott humör. 

Påvägen in till örebro hittade vi min man. Han jobbade längs vägen och han tyckte nog vi var väldigt söta när vi åkte förbi för han log. Ni vet ett sånt där leende som man ler mot någon man är förtjust i! Så när vi åkte hem plockde vi upp honom. Vi ska nu gifta oss, skaffa barn, köpa hus, köpa hund, jobba 7-16, åka på husvagnssemester och allt det där andra lyckliga familjer gör.  

Nu ska jag göra nått.. men jag kommer inte ihåg vad. . . 

Det var bra så. 
Petronella Ek  

Vem? VEM?

Vem är puckot som har uppfunnit nattjobb? Är det bara för att plåga alla som måste åka hemifrån på sena kvällen, vara vaken hela natten och sen sova bort hela dagen! Finns ingen som helst logik i detta beteende. Jag skulle nog kunna sträcka mig så långt att jag kallar detta normbrytandebeteende och inte på ett postitivt sätt utan på ett sånt där sätt som kan leda till kriminalitet! Den lyckligaste dagen i mitt arbetsliv kan vara den dag jag får ett 7-16, måndag-fredag jobb! Det är klart att det finns de som gillar att jobba natt och bara ser fördelar med detta. Men jag är INTE en av dem, jag är en av de tråkmånsar som ser massa fördelar med att jobba 7-16.
Du kommer upp på morgonen, missupfatta mig inte jag älskar sovmornar men jag gillar inte att sova till klockan fem på eftermiddagarna. När du jobbar dag hinner du få lite dagsljus, hinner tala med en och annan människa. Du får gå och lägga dig i din egen säng medan månen är framme och det är mörkt ute. Du kan sitta i soffan och kolla klart på filmen som började klockan nio. Får normal sovrutin och normalsömn. Jag kan rabbla upp massa fördelar men det hinns inte med för nu är det träning och sen ska jag jobba natt. Spännande...  

Det var bra så.
Petronella "nattugglan" Ek

Puttes fjärde dag.

Rapporteringen från sista puttdagen kommer lite sent. Ibland tar det tid att återhämta sig. Även sista dagen bjöd på trivsamhet. Heter det så? Om inte så uppfann jag ordet nu. Puttekvällen då? Jo, Petter bjöd på en okej spelning och The hives var fantastiskt bra. I det stora hela är jag väldigt nöjd med min puttevecka men lite mer sol och mycket mindre regn hade inte skadat. Hade det varit bättre väder hade jag med all säkerhet också velat se fler band och kanske fått någon ny favorit. Men jag får tydligen nöja mig med de jag redan har.

Nu väntar vi (jag) med spänning på nästa år, jag håller tummarna för att herr Lagerstam och co vill och gör ett år till av Putte. Det är helt fantastiskt kul att se så mycket folk i stan och att någon faktiskt gör något för att andra ska ha kul och få nya roliga minnen!

Peckan <3 Putte

Det var bra så.
Petronella Ek

SEMESTER!

Vaknade kl 11, gick upp, slog på tvn och drack ett glas nyponsoppa. Slängde på mig ett par shorts och en t-shirt och gick en ''morgonpromenad''. Nu sitter jag i soffan igen och bara njuter av semestern. Mickael ligger i sängen och sover med en äkta disneybula på skallen och en antagligen hyffsat go huvudvärk.

Nu  funderar jag på vad jag ska laga för match middag och när det är bäst att käka.
Ibland är livet underbart enkelt,

Utöver detta har jag nu sett sex and the city the movie 2. Först med mickael sedan med Peckan. Pek uppskattade filmen lite lite mer än Mickael och jag bara längtar efter 3:an. Fantasisk film med fantastiskt snygga människor. Ge oss mer!!

Det va bra så,
Maja Fröjd


RSS 2.0