Rekommendaion.

Som ni kanske har läst tog jag igår på mig att eliminera poolen som i ett par veckor har befunnit sig i vårt badrum. Denna pool uppkom på golvet så fort någon tog en dusch. Jag räknade snabbt ut att det var stopp i rören. Vi funderade på ett tag om vi skulle ringa hyresvärden men kom fram till att det nog inte skulle vara så populärt. Jag funderade också på om Pappa skulle få den stora äran att göra rent i våra avlopp som har gjorde förra gången det var stopp. Men jag tröttnade helt enkelt på att behöva simma ut ur badrummet efter en dusch. Mycket jobb blev det med rengöringen, det kan tydligen bli lite skitigt under ett badkar. Men nu rinner vattnet fritt och ingen kan klaga längre klaga på att det är skitigt under karet.

Men jag vill komma med en rekommendation, tips från coachen och ett expert utlåtande! Bo aldrig två långhåriga damer tillsammans! Som ni kanske har förstått var det hår som fastnat i rören under karet och detta kan man undvika. Jag skulle vilja säga att det mest optimala är att bo två korthåriga personer tillsammans. Men en långhårig person är i nödfall okej, men då borde nog den ena i hushållet vara en man. För att rensa avlopp är bannemig inget kvinnogöra!

Det var bra så.
Petronella Ek

Karln i huset.

Jag kom precis hem till KGA igen, efter två dagar med generöst spenderande med min käre mor. Den är snäll den! Pek satt på soffan helt slut när jag kom in i lägenheten, hon berättade att vi numera inte har pool i badrummet då hon rensat där under. Något som Fröjd aldrig någonsin kommer göra. Det var Peters uppgift när han bodde här och av någon anledning har jag passat över den sysslan till Pek nu. Om det är kvinnogöra att stå vid spisen är det karlgöra att rensa badkaret.

Pek brast efter en utförlig beskrivning om hur äckligt det va under badkaret ut i ett litet skri som lät: IDAG ÄR JAG KARL, IDAG ÄR DET JAG SOM ÄR KARLEN!! Fantastiskt kul tyckte jag. Men det som från början verkade vara en kul grej och ett flyktigt uttalande skulle snart sätta skräck i mig. Efter lång diskussion om hur vi skulle lyckas få isär lördagmiddagen (i form av FRUSEN fläskytterfile´) i två bitar visade Pek verkligen att hon är karln i idag, förslagen om att såga isär köttbiten och slå isär den mot ett elskåp verkade plötsligt bara löjliga då Pek rent ut sagt sliter av kötstycket i två bitar. Jag tror inte  ens att Magnus Samuelsson hade kunnat lyckas med detta. Jag är nu imponerad och lite rädd för Peckan.
Det var allt för idag.

Nej förresten, jag vill tillägga att det är lugn hemmakväll på viadukt denna lördag, Fröjd Och Pek har match imorn tillsammans med Rävåsen <3 Bråten på ingen mindre arena än örebros fin fina Behrn arena.

Det va bra så.
Maja Fröjd


























Skandal.

Jag har inte så himla mycket spänannde att berätta.. Men nu kom iallafall mina galna gudbarn hit så det är bäst att jag ägnar dom all tid jag kan.. Kan väl bjuda er på ett skönt citat från den minsta utav dessa två glaningar..

Richard: Maja.. har du bröst?
Maja: Ja
Richard känner på brösten och säger: Väldigt små bröst isåfall.

Ja, va ska man säga. Karlar de är ju hopplösa.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Känslig.

Jag är trött. Nej, jag är utmattad. Jag är äntligen klar med tentan. Lättnad.

Vad leder detta till? Jo att man blir överkänslig och grinar som ett litet barn när Sveriges vassaste karlar tar OS guld och man får se svenska flaggan hissas och nationalsången spelas inför hela världen.

Att man får hemlängtan och saknar alla sina vänner och sin familj och denfinitivt lilla Harry otroligt mycket. För hjälp va jag saknar mina vänner och när man gör det är det lätt att man saknar Degerfors tiden litegrann också, Sveagatan och den lilla familjen i det röda huset mitt emot kyrkogården och Ralfs (för vi va ju nästan som en liten familj, med bara tonåringar). Vilka tider det va, och va man önskar att det skulle va lite mer så nu. Tänker man tillräckligt långt tillbaka i tiden saknar man småbrudarna i Gullspång väldigt mycket också, tänk att vi alla flytt åt varsina håll. Men snart kommer Soffipropp hem från sitt utlandsäventyr och då hoppas jag på en reunion som vi sent ska glömma. Ja, jag saknar alla mina vänner just nu, för det känns nästan som jag har varit inlåst här i lägenheten ett halvår och inte träffat nån, inte ens Frida som bor här i stan. Det får bli ändring på det nu.

Imorgon börjar jag med att åka hem till Gullspång, hälsar på Harry och leker med mina älskade gudbarn..
Sedan hoppas  jag att min gamle kombo Peter har tid för mig till veckan också.. Ja, listan kan göras lång.
Hoppas vi ses snart!

Det va bra så.
Maja Fröjd

Mördarpass.

Som ni kanske har läst i de lokala tidningarna som har Bråtens damer i år börjat jobbat på ett samarbete tillsammans med Rävåsens damer. Detta samarbete är nödvändigt för att damfotbollen ska överleva i stan. I och med detta samarbete tränar vi även tillsammans. Kan ni tänka er? Bråtenspelare och Rävar tillsammans... Jag förstår att ni höjer frågande på ögonbrynen, får en liten obehaglig känsla i kroppen och kanske till och med ruggar tillbaka lite av skräck. Detta var faktiskt också vår reaktion när herr Petersen talade om för oss att vi var tvungna att lära känna de där rävarna. Men vi måste nog erkänna att det går att spendera tid tillsammans med de där rävarna och jag hoppas att de där rävarna även tycker så om oss från bråten. 

Men nu tillbaka till träningarna. Vi kör väldigt hård träning, förhoppningsvis är det få andra lag i div 3 damer värmland som tränar lika hårt som vi gör. Den här hårda träningen har jag och fler med mig valt att kalla mördarpass. Efter jag har genomfört ett mördarpass skakar mina ben värre än ett asplöv, hela kvällen och hela natten. Och att inte få mjölksyra i benen efter att ha spurtat upp för trapporna här på viadukt är nu ett minne blott. Jag önskar att jag kunde tala om för er ungefär hur långt ett sånt här pass är, men jag går in i någon slags koma och har inte en aning om hur lång tid jag tränar. Vilket är väldigt ovanligt med tanke på att jag är lite smyglat och brukar ha full koll på hur länge jag måste anstränga mig lite utöver det vanliga. 
   Idag var det dags att göra ett mördarpass, efter halva passet var jag så trött att jag ville lägga mig på golvet och vila några minuter. Jag stod en stund och funderade på hur jag skulle komma ner till golvet eftersom mina ben hade fått sig en rejäl omgång av mjölksya. Efter lite fundering insåg jag glatt att jag faktiskt är målvakt så jag vet hur jag ska landa på golvet om jag bara slänger mig ner. Sagt och gjort, ner på golvet kom jag med en duns och låg där och var nöjd med min insats och lösning. När det plötsligt gick upp för mig att jag faktiskt var tvungen att komma upp igen.. Hur ska det här gå? Men eftersom jag var ju tvungen att komma upp och snurrade runt så jag hamnade på mage och försökte resa mig med mycket hjälp av mina armar och blev lycklig över att ha kommit upp på fötter. Men va? Ligger jag på golvet igen? Jaa, Petronella det gör du. Mina ben var alltså så trötta att de inte ville bära upp hela mig och räta ut sig. Om ni vill få en bild på hur det såg ut så kan ni tänka på ett barn som försöker resa sg upp men inte riktigt har rätt teknik och sedan när barnet nästan kommer på fötter försvinner balansen och styrkan och barnet faller handlöst till golvet igen. Men tillslut efter stor ansträning kom jag upp på fötter och kunde fortsätta det fruktansvärda mördarpasset...

Det var bra så. 
Petronella Ek 


Pröpp.

Jaha, då sitter man här igen utslagen på soffan, pröppmätt. Några av er har säkert sett The Biggest Loser som är något slags amerikansk banta mest program. Av någon anledning lyckas jag alltid sätta mig framför tvn med en tallrik delikat mat JUST när detta program sänds. Försöker amerikanarna säga mig någonting? Idag hade jag tillagat pasta med baconsås när Biggest Loser deltagarnas livscoacher hånade mig genom rutan. Jag tycker inte det spelar någon roll om jag äter frukost, middag eller kvällsmat, såfort jag har mat med mig till tvn kommer det där programmet på. Är det inbillning eller sänds programmet verkligen flera gånger om dagen. Jag som annars ogillar zappning kan meddela att jag antagligen skulle vinna OS i guld i zappning när Biggest Loser hoppar igång och förstör mina feta måltider. 

På tal om OS så finns det ju folk som har blivit utbrända för mindre. Idag blev jag väckt kl 06.00 av en alldeles för pigg karl som var redo att coacha fram Sverige till en seger mot det finska hockeylaget. Av någon anledning kände inte han hur det sved i ögonen när tvns fruktansvärda ljus strålade mot oss. Men viking som man är härdade jag ut och såg samtliga perioder och samtliga mål. Trots svidande ögon måste jag ändå säga att det va värt att ställa klockan och se segern. Men nu har jag varit uppe på kvällar och nätter och kollat på OS så mycket att allas röster snart låter som expertkommentatorenas på SVT. Dygnet är helt upp och ner och jag vet inte hur jag ska kunna få en normal dygnsrytm igen. OS väcker också otroligt mycket känslor och jag och Pek tvingas tjuta en skvätt var gång en svensk tar medalj. Ja som sagt, OS tar kål på mig!

Det va bra så.
Maja Fröjd


Clowner.

Nu sitter jag här igen, mitt i natten och funderar på vilka OS grenar som är värt att offra morgondagen för. Jag ska självklart se Sverige-Finland imorgon bitti. Men sen är ju frågan om jag ska se USA-Canada i natt eller hoppas på att se matchen i repris i morgon...

Jag har nu sett OS största fiasko. Det är inte någon Svensk idrottre som har missat medalj, det som alla andra vill kalla fiasko men som jag ser som mänskligt. Jag tycker att det är okej att misslyckas så länge de kämpar och ger allt. Sen är det ju självklart tråkigt och vi i soffan blir besvikna, men hur besviken blir inte den stackars idrottaren som har tränat i fyra år för två veckors tävlande. Så nu fick jag dela ut den kängan till svensk media också, tack för ordet.
   Tillbaka till fiaskot, Sveriges herrar spelar just nu curling mot Norge. Och de Svenska herrana har svarta byxor och en gul/blå tröja. Passande, stilrent och respektingivande. Men våra grannar i väster har inte riktigt lyckats med sin outfit eller vi tar bort ordet riktigt och får nog tyvärr säga att de har misslyckats totalt. De har röda tröjor, (men det är väl snyggt tänker ni, och ja det är snyggt) till dessa tröjor har de diamantrutigabyxor i vitt, rött, grått och blått. Hjälp! De ser ut som clowner, opassande, ingen stil överhuvudtaget och respekten försvinner bort i ett hånskratt. Jag måste tyvärr säga att jag inte saltar ett enda dugg och att de verkligen ser gräsliga ut. Men en av Norges spelare drar dock upp betyget med ett helt okej utseende i övrigt.  
   Jag och en målvaktstränare stog inför en match och kollade in den andra målvakten och jag säger då att matchen redan är vunnen. Jaså, säger min mv.tränare frågande. Ja, hon har ju sjukt ful tröja svarar jag. Och sånt sänker självförtroendet. Han bara skrattade åt min teori, men skrattar bäst som skrattar sist. Efter matchen visade det sig att jag faktiskt hade rätt i att vi skulle vinna och jag ger motståndarnas kläder all cred för att vi vann. Med det här menar jag att Sverige borde vinna mot Norge efter denna klädmiss, att ett sådant simpelt val kan avgöra en hel tävling.
   De danska curlingdamerna tyckte tydligen att man ska spela cruling i kjol, sagt och gjort. Jag är inte heller helt nöjd med deras val men jag kan acceptera det och lägger så mycket energi på dem. 
   Men Sverige har i allafall lyckats med sina klädval och svenskarna har väldigt snygga mössor i år, om jag blir tillsammans med en karl från OS-truppen tror ni jag kan få hans mössa då?


Här får ni bildbevis på de fruktansvärda byxorna. http://os2010.nwt.se/news.html?newsId=9340 


Det var bra så.
Petronella Ek

Spontan fest.

Som gamla goda tider råder just nu en spontan fest på viadukt. Detta innebär allt som oftast att Pek är borta, Fröjd stylar sig i ensamhet i takt med Rock you like a hurricane och skyndar sig att blanda ihop drinkar lagom till Pek kommer hem. Pek sminkar sedan om Maja så hon ser normal ut igen. Sedan börjar spontanfesten låta något i stil med, IM TAKIING A VACATION, I'LL SEE YOU AT THE STATION WO WO WO! Klockan 03.00 inatt kan denna melodi ha gjort en makeover och låter istället, WHERE ARE MY KEYS I LOST MY PHONE! Tur att vi har två nycklar.

Det va bra så.
Maja Fröjd & Petronella Ek 


Hallvärmländskan.

Idag skulle den sista omgången i hallvärmländskan seplas. Bråtens IK skulle givetvis va med då vi lyckats spöa tillräckligt många motståndare i de första omgångarna. Vi lyckades få en bra början på dagen genom att överleva snöstormen och ta oss hela vägen till Krillehöla helskinnade. Jag som va chaufför är mycket glad över detta!

Vi började slutspelet bra genom att vinna med 3-0 mot något leif lag som hette typ köla/koppom. Mallbacken spelade sedan 2(3?)-1 mot det laget så vi hade en ypperlig chans att vinna mot Mallbacken och gå ur gruppen som seriesegrare. Så blev inte fallaet då vi plötsligt hade glömt vårt fina spel från förra matchen och lyckades förlora med 3-1. Eftersom två lag i varje grupp gick vidare så gick vi ändå vidare till semifinal mot det inte helt dåliga laget QBIK som ni kanske hört talas om. Jag lyckades göra mål efter typ 40sek så vi tog alltså ledningen i matchen och jag måste säga att vi höll i ganska bra ganska länge. Men sen kom 1-1 målet och plötsligt droppade mål efter mål in. Matchen slutade 4-1 och jag tror att vår gamle lagkamrat Stina Björkström gjorde något utav dessa strutar (är det någon i världen jag kan unna att göra mål på oss så är det nog ändå hon).

Tillsist blev det iallafall en delad tredjeplats i hallvärmländskan och det får man väl vara nöjd med, det va det nog inte många som hade väntat sig. Känns dock lite surt att vi inte slog Mallbacken och slapp möta QBIK i semin, men så kan det gå. Måste även tillägga att det va kul att få se en hel del kända ansikten i Ängebäck, Ölme och Rävåsen herr under dagen.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Är det konstigt.

Är det konstigt att man längtar bort nån gång?

Sommar


 

Ge mig sommar, tack.

Det va bra så. 
Maja Fröjd


PIP.

Maja och Pek har några favoritlåtar som de taggar extra mycket till. Sådana låtar som spelas inför väldigt viktiga tillfällen och som har texter som passar väldigt bra in i våra liv. En av dessa låtar har The Sounds gjort och Herr Lagerstam tyckte tydligen att de skulle komma till Putte i Parken vilket bandet höll med om. Till vår glädje! Herr Lagerstam har nu satt guldkant på vår torsdagskväll och alla problem glöms bort för några minuter medan vi drömmer oss bort till en varm och mysig sommarkväll i goda vänners lag och musik som gör oss så lyckliga att vi bara skriker rakt ut (vilket våra grannar har fått smakprov på).

Det sägs ju att alla par har en låt, så även vi. Det ultimata paret, partners in CRIME. Vi funderar skarpt på att byta bästishjärtan och göra det till en innegrej igen.. För alla följer väl oss?


http://www.youtube.com/watch?v=3xigVJMJRi4

Måste bara tillägga att Herr Lagerstam gör ett bra jobb, hoppas vi ses i parken i sommar!

Det var bra så.
Petronella Ek & Maja Fröjd

zoolympiaden.

I mina unga år, väldigt unga år (1992) visade SVT en underbar serie som hette zoolympiaden med Bo A Orm! Jag var väldigt förtjust i serien och varje gång jag hör Jacob Hårds röst kommentera spot i tv sprider sig ett litet leende på mina läppar. Nu ville jag återuppleva serien och började glatt söka på youtube.. MEN?! skriver jag fel? vad heter det? Jag söker på allt som kan vara relevant, men nej jag hittar verkligen inget klipp. Av allt skit som finns på youtube så finns inte Bo A Orm? Det är ju skandal! Jag såg verkligen fram emot att höra den läspande lilla ormen ge sina åsikter på de andra djurens tappra försök att utöva friidrott. Det skulle ge en liten guldglimt i den än så länge ganska dystra OS dag. Men men, jag får väl klara mig ändå.

Om det är någon som sitter på avsnitt från denna fantastiska serie får ni gärna höra av er...

Det var bra så.
Petronella Ek


Pek ''Kryddan'' Ek.

Eftersom Pek alltid envisas med att säga att jag saltar mina historier kan jag idag bjuda er på dagens värsta kryddningar av ingen annan än Petronella Ek herself.

Pek kommer upp efter att ha varit i tvättstugan och säger att: hon skakade byxorna så hårt att dragkedjan på byxan snärtade till henne med en  enorm kraft vilket i sin tur ledde till att hon skrapade upp halva handen och det rann blod på hela den nytvättade tvätten.

Nää.. sa jag förundrat och tänkte att jävlar va hon ska ha skakat byxorna. Sen tyckte jag synd om henne och sa något i stil med: nääää, kom det mycket blod på tvätten då?

Pek svarar då: Nej. Det kom inget blod på tvätten.

Vi går trots Petronellas enorma skada på handen till Som Hemma för att käka lite lunch då säger Pek att: det är ju sjukt att ett par byxor kan orsaka en sådan stor skada, hon mäter samtidigt upp ungefär en decimeter mellan höger och vänsterhanden.

Men, sa jag, det är ju lite konstigt då att du lyckats täcka hela såret med ett 1cm brett plåster.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Mögel?

Här om dan skulle jag leta efter sockerbitar och tittade i ett av våra skåp, detta var vad jag fick syn på. Vi ska inte äta wraps idag! Jag brukar annars vara snabb att ta bort sånt som har möglat och Maja är hyper rädd för sånt som kan vara lite gammalt. Hon slänger gärna saker redan innan utgångsdatumet är passerat. Men vi missade tydligen den här påsen...

För att förtydliga, i påsen finns tortilliabröd.

Det var bra så.
Petronella Ek

ogillar innehållet i påsen.. ska föreställa tortillabröd.


OS

OS GULD OS GULS OS GULD! Nu har Sveriges idrottare lyckats vinna två OS GULD, oj vad roligt och imponerande! Lägg märke till att jag valde att ge dem namnet Sveriges idrottre och inte enbart Sverige eller vi. Självklart är jag fylld av glädje för framgångarna och hade jag inte varit på jobbet hade nog flera tårar synts på min kind när Kalla visade vart skåpet skulle stå. Men jag har inte riktigt bestämt mig för om det är vi som vinner OS guld eller de som vinner. Men en sak är jag stenhård med ska vi säga VI vinner, heter det också VI förlorar. (Kanske något publiken i nobelhallen skulle lära sig av?). Jag tycker i och för sig att det är mycket roligare att säga VI (jag vill ju tro att min insats hemma i soffan har betydelse) så jag bestämmer för att vi från och med nu säger VI i medgång OCH!!! motgång!

Just nu sitter jag och tittar på damerna när de spelar curling. Jag har en gång provat denna sport och jag nöjer mig med att säga att det inte var min grej. Mer detaljerad information om min insats än så behöver vi inte gå in på... Jag måste säga att jag är fruktansvärt imponerad av dessa skillade damer som vet precis när de ska släppa stenen, hur hårt de ska butta den, hur mycket snurr (?) den ska ha och hur frenetiskt de ska sopa. Jag hoppas verkligen att lag Norberg sopar banan med Danmark. (Höhö! Förlåt, jag var tvungen.)
   Jag har under kvällen blivit lite besviken på SVT som mitt under den pågående curlingmatchen valde att visa snowboard istället för curling. Man kan ju tycka och det är även min åsikt att när våra svenska idrottare tävlar så visar man den tävlingen live i tv och låter de andra grenarna som inte har svensk inblandning vänta. Vill man nu se de andra grenarna live kan man gå in på SVTs hemsida och se dem där. Men nu var jag tvungen att titta på curlingen genom hemsidan... konstigt prioritering.  

Imorgon väntar en hektisk OS dag, curling, sprint, störtlopp, hockey damer och sedan (trumvirvel) hockey herrar. Som vi har längtat och imorgon kliver de äntligen in i turneringen. Bengan och grabbarna! Ni som har varit lite uppmärksamma under de år jag har berättat vilka som är mina män så vet ni att det finns tre. En av dem (Henrik Lundqvist) kommer att finnas med i tv i morgon. Jag hoppas jag får se honom utan hjälm, han har lovat att vinka och hälsa till mig. Tyvärr kunde jag ju inte finnas på plats i Vancover för att stötta honom. Han blev såklart besviken men han är en förstående man. Och det är just därför han är en av de tre karlar som jag gillar mest. (Näst efter Farran, bröderna Ek och bäsen såklart.)
  

Det är även fettisdag idag, jag har inte fått någon semla därför kan jag inte heller ägna den närmsta månaden åt fastan... Attans.

Det var bra så.
Petronella Ek

Skön.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D4wNGsQgEPiE&h=3c1dd20605326b2ae7fd8926ddc829b5

Först och främst måste ni nog titta på den här sköna diskussion.

Sådär. Just nu har jag ett riktigt I-landsproblem på gång. Det är nämligen så att jag i ganska raskt tempo måste skriva klart min tenta som jag av någon anledning inte överhuvudtaget har börjat med. Alltid när detta problem dyker upp och jag bestämmer mig för att börja skriva tentan dyker det plötsligt upp otroligt många viktiga saker som jag bara måste göra innan jag kan börja skriva tentan. Idag har jag alltså organiserat garderoben och smyckesskrinet. Jag har städat litegrann, lagat mat, ätit mat och sovit lite middag. Jag har fluffat kuddarna på soffan och lagt dom i en perfekt ordning. Jag har bäddat sängen och varit sällskaplig mot min kombo Petronella. Nu börjar alla viktiga saker jag måste göra ta slut och man skulle då kunna tro att några ord har landat på pappret i word, men icke. Men nu! Nu ska jag ta tag i mitt liv och styra upp den förbaskade tentan. Lite glädjande är det iallfall att jag fick tillbaka den förra tentan igår och att jag nu har 90hp klart. Jag försöker nu motivera mig med att det vore skönt att kunna lägga till den här organisationsteorin på den högen med hp.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Helgen.

En bild säger mer än tusen ord har jag hört. Jag tänkte därför spara de ord jag har till min tenta och bjuda er på lite bilder från helgen istället.

3/4


Det va bra så.
Maja Fröjd

Dagens klipp.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DldY2s9fxuPs&h=af6c0a940189c50e1c29c7965f009919

Förundran, beundran.

Det va bra så.
Maja Fröjd

FÄÄST!

Nu är det fÄst som mina klasskamrater i Karlstad hade sagt om de skulle härmat mig. Jag gillar tydligen bokstaven Ä väldigt mycket. När jag åker hem till Gullspång tycker jag ofta att de ska Älda mer i braskamin, då förstår inte mamma riktigt vad jag menar säger hon. Jag själv har aldrig tänkt på att jag säger Ä till E ord. Men det är väl helt enkelt så det blir om man bott och umgåtts på för många olika ställen. Jag har väl dragit på mig det värsta från Gullspång, Degerfors, Karlskoga och Karlstad.

Men skitsamma, för nu äre fÄst! Pek står i duschen, redan lite rund under fötterna. Hoppas hon inte trillar och slår sig, fÄst spellistan på spotify är på, kylen är mer välfylld än vanligt och på sängen väntar en ny fÄstblåsa. Vår käre vän Licke är strax påväg så snart är klackarna i taket på viadukt kan jag lova.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Mjaaa.

Fröjd fick ett medelande i facebook chatten kl. 22:18 -mjaaa min favorit tjkej görui?
Är det nu hon ska känna sig smickrad? Klockan va ju trots allt bara 22. Verkar va en skön fest de är på.
Fröjd är hemma i GSP i lugn och ro och myser hon. Det är hon värd efter en hektisk dag med föreläsning, jobb och en tur till gymmet med syster och Linnea.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Alkohol.

Alkohol är inte bra för levern, ekonomin och hälsan har jag hört, därför har inte alkohol konsumerats på viadukt på grymt länge. Eller jo, nu ljög jag.. det vart ju en liten baileys dagen då Harry föddes högtidligt nog. Imorgon flyttar alkoholen återigen in på viadukt och jag ska njuta av klirrljudet i korridoren när alkoholen gör comeback. Nu låter det som att jag har problem med spriten också, men så är inte fallet. Det är inte bara alkoholen som lockar som tur är, det är mest mina vänner som jag inte sett på länge. Äntligen får jag och Pek in lite nytt blod i lägeheten. Jag ser även fram emot att (Peckan?) sminkar mig och att styla mig lite. Jag är av någon anledning trött på att gå upp 05.40 och se ut som sju svåra år hela dagarna. Jag ser fram emot lördag helt enkelt. Kan inte bli annat än världsklass! Det enda som fattas är den sista 1/4 som för er som inte vet det heter Frida Nilsson. Fröjd, Pek och Licke får försöka klara sig ändå, men visst kommer vi sakna vår lille vän.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Bokstavligt talat.

Just nu sitter jag här på älskade snövägen och kan konstatera att denna vinter gör vägen själ för sitt namn. I många olika samanhang blir man tvungen att tala om vilken väg man bor på. När åhöraren då får klart för sig att min väg faktiskt heter snövägen kommer i 90% av fallen ett litet leende på läpparna och komentaren "är det mycket snö där?" (HÖHÖ) och i år är nog första gången jag lugnt kan svara "ja, det är det..." Det är nu så mycket snö utanför fönstret att bara ett fåtal grenar från vinbärsbusken sticker upp. Och den som har sett våra vinbärsbuskar inser att det då är ganska mycket snö på baksidan av huset. På framsidan av huset har häcken fått vika ner sig och snöhögen där all skottad snö hamnar når upp till köksfönstret. Vägen som bilarna ska färdas på är igensnöad, att få möte är en omöjliget och när saaben ska försöka nå fram till treans garageuppfart tappar han nästan andan av ansträngning. När man sen ska backa ut från garageuppfarten får man antingen köra upp på grannars uppfart eller så får man backa tills man känner att bilen tar i ena snöhögen och sen köra framåt så bilens fram tar i nästa snöhög och så får man hålla på så som en jojo tills man äntligen lyckas komma ut. Varje gång försöker jag slå mitt egna rekord och känslan som sprider sig i kroppen när jag lyckas är obeskrivlig. Jag tor att det kan vara ungefär samma känsla som att vinna ett OS Guld.

På ta om OS, Nu börjar den underbara tävlingen och att få ställa klockan och mitt i natten gå upp och kolla på hockey, skidskytte, alpint, sprint, curling mm mm gör att en känsla av välbehag sprider sig i kroppen på mig. Jag tror dock att jag kommer bli själv i soffan, så länge det inte handlar om en final i hockey där sverige är ena laget och min kombo är ledig dagen efter. Men men, jag ska nog klara av att sitta där själv och gråta en skvätt varje gång en svensk vinner och man ser det underbara glädjeruset. Jag gissar att enda gången vi vanliga dödliga kommer att få uppleva något sådant är när vi har fått en liten bebis och till dess är det ju några år så jag får helt enkelt leva på idrottarnas glädje tills det blir min tur.

Jag hoppas att hela februari blir snöig och att det blir lika vitt och fint som det är nu. För jag gillar snön och ljuset som blir. Jag måste förövrigt hinna åka pulka innan allt vitt försvinner! Sen halvvägs in i mars kan våren göra sig påminnd, jag vill inte ha något slask och en massa is överallt så när det blir vår så ska det bara bli varmare och inga minusgrader. Iapril vill jag ha vår på allvar och sen får det bara bli mer och mer sommar.. Kan vädergudarna fixa det åt mig?

Det var bra så.
Petronella Ek

Fantastiskt!

http://www.youtube.com/watch?v=IiCRc5E7wZw&feature=related

Går inte att beskrivas med ord.. lyssna, titta och njut av en och annan flashback!

Det va bra så.
Maja Fröjd

Buss regler.

06.42 lämnar bussen Karlskoga busstation och åker mot Karlstad universitet. Innan jag började plugga i Karlstad hade jag åkt buss ytterst sällan och Petronella har nog varit ganska förundrad över hur mycket saker som faktiskt kan gå fel när en okunnig person ska åka buss själv. Nu har jag i vilket fall blivit en jäkel på att åka buss, det finns dock vissa andra medresenärer som är grymt dåliga på att uppföra sig på bussen enligt mig..

Aldrig hade jag kunnat ana vad mycket sjuka saker som händer på bussen. Det sjukaste jag varit med om hittills är när en man i sätet framför mig och Petronella tar fram en hårtrimmer och börjar raka sitt huvud framför oss. Det föll äckliga hårstrån ner på huvudstödet och vi fick kämpa något otroligt för att inte brista ut i asgarv eller spy. Mycket normbrytande beteende måste jag säga.

Andra saker jag stör mig på när jag åker buss förskräckligt tidigt på mornarna är personer som envisas med att tända lampan. Kom igen! Om det är så mörkt att man måste tända lampan för att se betyder det att klockan är mitt i natten och att man ska låta människorna omkring sova och slippa det som känns som strålkastarljus från helvetet i ögonen, det va regel nummer 1. Regel nummer 2. lyder som följer, vinkla inte bak sätet så mycket att personen bakom slår i sina ben i sätet eller så pass mycket att det överhuvudtaget inte går att klämma sig in. Detta gör att man istället sätter sig i sätet närmast gången och när bussen sedan är överfull och man sover i lugn och ro kommer det en passagerare som väcker en och tvingar en att klämma sig in på det sätet där det inte finns något utrymme för benen, vilket i sin tur lätt orskar kramp och irritation riktad mot både personen i sätet framför och den oskyldiga personen i sätet bredvid. Regel nummer 3. prata inte i telefon och testa inte alla dina ringsignaler i mobilen innan kl 10.00 (testa hellst inte dina ringsignaler över huvud taget). Regel nummer 4. spela inte musik så högt att alla i hela bussen hör din dåliga musiksmak. Regel nummer 5. busschaufför! vad är det du inte förstår? släck lamporna i gången, tack.

Idag fick jag uppleva en del av regel nummer 3. att prata i telefon kl 06.40. Det var inte vilket samtal som hellst utan killen i sätet framför pratade hela 40 minuter med sin arga och upprörda flickvän om de skulle vara tillsmamans eller inte, om han älskade henne eller inte och om alla andra problem de hade. Han orkade helt enkelt inte bråka mer som han själv sa. Jag är ofta en ganska förstående person, men det gäller inte innan kl. 08.00 på morgonen, jag ville bara skrika rakt ut att om ni har så mycket problem att ni måste prata om dom så att hela bussen hör kl. 06.40 är det lika bra att ni gör slut! Bussen är inte till för äktenskapsrådgivning. Inte nog med att denna stackars problemfyllda karl pratade i telefon så uppfyllde han även regelbrott på punkt nummer 2. att fälla bak sätet alldeles för mycket. Därför blev jag helt i onödan väckt av en okänd tant och tvingades sitta med krampkänning sista 20 minuterna. Tack så hemskt mycket, du okända mans ständigt griniga flickvän som han själv beskrev henne. Lycka till med erat snack ni ska ha idag (när han kommer hem från skolan och har lämnat sin ryggsäck) om hur ni ska kunna lösa alla era problem. Jag hoppas innerligt att det löser sig mellan er eller att ni tar ert förnuft till fånga och lämnar varann ifred så jag slipper höra er kl. 06.40 igen.

Det va bra så.
Maja ''stör mig inte på morgonen'' Fröjd


Tjejer är bäst.

Idag har kombosarna varit i väg o spelat match med en salig blandning rävar och bråten spelare. Det blev tillsist en vinst med 3-1 så det är mycket fridfullt här hemma nu. Det enda som fattas nu är någon som tycker lite synd om oss, våran träningsvärk och skavankerna vi fått från matchen.

Igår övernattade jag hemma hos min käre vän Frida, vi kollade då på en gammal rulle som hette F8 möter P8. Filmen innehöll alltså en fotbollsmatch mellan småtjejer och småkillar. Det va grymt roligt att se alla gamla klasskamrater och vänner springa runt där i en liten gröt och sparka på bollen. Både jag och Frida nätade så vi va mycket nöjda med vår insats. Jag köttade även ner en och annan småkille vilket jag också va mycket nöjd med, jag skulle vilja säga att jag visade grabbarna vart skåpet skulle stå. Det roligaste var ändå efter matchen när jag som tydligen va kapten skulle tacka grabbarna. Fridas mamma Eva gav mig tydliga instruktioner om vad jag skulle göra och säga och jag kliver lite nervöst fram och säger: Vi tackar domaren och killarna för en go match med ett sjungande HEJ! Alla tjejer skriker då i kör: HEJ!! Sedan är det grabbarnas tur att tacka för matchen, en liten kille som också fått tydliga instruktioner kliver kaxigt fram och säger: Vi tackar domaren och tjejerna.. öh, öh, öh, HEJ! Alla grabbar: HEJ! Det va tider det, när man sprang i en gröt iklädd sin gröna tröja ner på Gullmovallen.

All denna nostagli gjorde att jag kom att tänka på en liten ramsa som vi brukade sjunga på dagis som gick såhär, TJEJER ÄR BÄST TJEJER ÄR BÄST KILLAR ÄR BARA RUTTET FLÄSK! Redan på dagis hade vi alltså lärt oss att killar  bara är ruttet fläsk. Tänk om vi hade kommit ihåg den där ramsan när vi blev lite äldre. Jag ska nog lära mina framtida döttrar denna ramsa så att de lär sig sila bort fläsket noga innan de väljer sina karlar.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Kvinnor styr världen.

I torsdags jobbade jag på en butik i charleswoods, jag demostrerade ett nytt bröd och smoothies och kunderna i butiken fick smaka på dessa nyheter. Förvånandsvärt många par handlade, alltså där båda delarna i paret var närvarande i affären. När jag nu stog där och försökte se söt ut och bjuda bäst jag kunde upptäkte jag ett fenomen som roade mig otroligt mycket och framåt eftermidagen kunde jag knappt hålla mig för skratt. 
    Först kommer mannen i paren fram och tar en smakbit och jag börjar sälja in brödet med noga genomtänkta repliker och svaret jag får var att brödet var väldigt gott. Jag svarar såklart att "ja, brödet är väldigt gott" och fortsätter med säljade repliker. Mannen börjar då skruva lite på sig och tittar över axeln och tittar sedan längtansfullt ner på brödet igen och säger till mig. Det här är något för frugan, vänta ska jag hämta henne. Lite senare dyker samma män upp igen den här gången med frugan i släptåg och hon får smaka på brödet under mannens hejarop. Och kvinnan frågan mannen vill du ha det här? Och en liten disskusion uppstår och tillslut avgör kvinnorna om de ska köpa brödet eller inte. Och jag hoppas ju såklart att jag lyckas charma kvinnan så pass mycket att hon tror att detta bröd är den bästa affär hon kommer göra den här månaden. Men många kvinnor är allt bra klippska
    Denna scen upprepade sig fler gånger under dagen och det slog mig hur mycket vi kvinnor ändå styr. Världen kanske trots allt styrs av kvinnor. För bakom många av de män som styr världen på olika sätt står ofta en kvinna som bestämmer vilket bröd mannen ska äta till frukost. Och kan mannen inte ens bestämma vilket bröd som ska finnas på frukostbodet så kanske de inte borde ha så stora ansvar som hela världens välgång??

Jag måste tillägga att det faktiskt var en man som sa till sin fru, "det här köper vi" han gick själv och hämtade brödet ur frysboxen och han verkade väldigt nöjd med sitt val. Han kanske kan bli något stort? Eller så ska männen inte ha mer makt än så...

Det var bra så.
Petronella Ek

Att ge en man frukost på sängen.

Ja, eftersom jag alltid håller vad jag lovar kommer nu en liten fortsättning följer om ingen mindre än Peter ''lill Erik'' Carlsson. Nu ska jag nämligen berätta historien om när jag Maja Fröjd skulle ge Peter Carlsson frukost på sängen. Så här gick det till..

Det va (om jag inte minns helt fel) en helt vanlig sketen vardag, klockan var runt 10.30-11.00 och jag hade varit uppe någon timme eller så. Jag tänkte då att jag skulle va lite extra snäll mot Peter som en tid hade varit ganska sliten. Jag kom då på idén att ge Peter frukost på sängen så att han skulle få en bra start på dagen. Jag visste dock att Peter älskar att sova och funderade lite grann på om han verkligen skulle bli glad över min briljanta idé, därför rådfrågade jag via msn Filip Tolf om jag skulle genomföra planen eller inte. Han svarade något i stil med: alla älskar ju frukost på sängen! Filip Tolf kan man lita på tänkte jag så jag satte igång och göra frukost och lade den fint på en liten bricka. När jag kom in i sovrummet med brickan och försiktigt väckte Peter möttes jag av ett: va vill du!? Jag har frukost med mig, sa jag försiktigt. Peter svarade då artigt något som lät ungefär som: FÖRSVINN! Jaha, tänkte jag lite uppgiven, la mig på min säng och funderade över hur en så väl genomtänkt plan kunde gå så käpp rätt åt helvete.. men hör och häpna, Peter vaknade plötsligt till liv igen (med vad jag tror va en aning dåligt samvete) och sa: ge mig en smörgås då, GRR! Okej, sa jag och langade över en macka. Men va fan, SKINKA! skreks då så högt att samtliga sovande grannar måste ha vaknat.

Ja det va väl i princip end of the story, så kan det gå när man försöker va snäll. Jag har sedan den dagen lovat mig själv att aldrig mer förpesta en mans liv med frukost på sängen igen.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Han med borren.

Har vart på föreläsning på KAU idag, alltså gick jag upp 05.40 imorseS. Det där med att gå upp tidigt på morgonen är inte riktigt min grej har jag märkt. Det sved så mycket i ögonen på morgonen att jag funderade på om någon kastat syra i ögonen på mig. Det va nog inte så för det gick över efter ca. 20 min. Skönt! Klockan 13.40 var jag äntligen hemma igen mer död än levande och började filura på om jag skulle laga mat innan jag däcka på soffan eller tvärt om. Hungern tog inte helt oväntat hem segern och jag började rulla biffar som värsta hemmafrun (Tänk Bree Van de Kamp). Mätt och belåten såg jag sedan fram emot att lägga mig på soffan, slå på min Greys Anatomy box och slummra lite. Men det ville tydligen inte karlarna här ute i korridoren för de borrar och borrar och hammrar och hammrar. De har säkert blå snickarbyxor på sig och bara överkroppar också.. Jag kanske ska kika i nyckelhålet? Det värsta är dock inte att de borrar oavbrutet, nej, det värsta är att Pek inte är hemma när vi antagligen har supersnygga byggarbetare med bara överkroppar här utanför dörren. Det skulle ju hon gilla! Vi har ju bullar i frysen och allt, det hade hon kunnat gå ut och bjuda på nu. Vi skulle behöva en snickare i familjen!

Jaha, och där va drömmen om Peks snickare förstörd, nu knackade de på dörren här och jag kan meddela att min version var en aning bättre än verkligheten. Karlarna var även ett par år för gamla för min käre vän. Jäkla skit! De ska tydligen komma och laga våra kakelplattor i köket imorgon, då kanske de har med sig en yngre talang till Pek, kanske ett litet lammkött till och med.

Tillsist kan jag meddela att du, Peter Carlsson officiellt inte längre bor här, Hallberg plockar alldeles strax bort ditt namn från namntavlan där nere. Det är nog Egon glad över, han har haft en mycket lugn och harmonisk tid efter Peters flytt. Egon och jag är numera kära vänner som hälsar glatt när vi ses. Även om inte Egon saknar Peter så gör faktiskt jag det ibland. Med tanke på Peter så får det nog bli en fortsättning följer på detta inlägg. BRB.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Harry.

Idag har vi varit så nära ett besök hos lilla Harry som Karlskogas lasarett låter oss komma, det vill säga till entrén. Jäkla svininfluensa som sätter skräck i hela världen. Jag fick iallafall träffa min käre bror, den nyblivna fadern (skumt att min bror är en pappa). Sen fick vi även se Harry genom ett fönster på nedervåningen ute i snöstormen. Han såg ut att ha det varmt och skönt. Nu när Harry är här har jag ett problem, vad ska jag kalla honom? För jag kan ju inte enbart kalla honom Harry, han måste ju få sitt alldeles egna smeknamn.
Förslag på smeknamn lyder som följer:

1. Harry Potter
2. Dirty Harry
3. Dynamit Harry
4. Harry Boy

Personligen så gillar jag Harry Potter bäst, mest på grund av det vidriga sättet de säger hans namn på i filmerna.
Min bror blev dock inte helt nöjd när jag kallade honom Harry Pottaaer idag, han föredrog isåfall Dirty Harry bättre. De andra namnen har jag inte nämnt ännu, det tål att tänkas på.

Harry PotterDirty HarryDynamit Harry

Det va bra så.
Maja Fröjd

Faster Maja.

Idag kan jag titulera mig faster Maja för äntligen är Harry Fröjd här!
Det kom inte helt otippat en och annan tår från faster Maja när jag fick beskedet, men vid sådana här tillfällen får man tjuta en skvätt. Nu känns allt helt fantastiskt, makalöst och underbart.

Vilken start år 2010 har fått, det kan inte bli bättre än såhär. Jag har allt man kan önska sig!

Den här är till dig Dirty Harry! http://www.youtube.com/watch?v=efOEk7o2yJI&feature=related

JAG HAR DET HELE!

Det va bra så.
Faster Maja


CTV

Jag kan vara den enda ungdom i hela stan som tittar på vår kära lokalakanal CTV men oj så roligt det kan vara. När jag slog på tvn visade de en reklamsnutt om sin egna hemsida ocj jag tyckte att det svischade förbi ett klipp som väckte min uppmärksamhet. Så jag tog genast upp datorn och la den i knät och letade fram klippet. Ett väldigt mysigt klipp och jag har suttit med ett leende på läpparna i åtta minuter och tjugoen sekunder, för så långt var klippet. Ja, men vad handlade det om då? Jo, Sandviksskolans 50 års dag! 1996! Hur gammal var jag då? öhm.. sju år. Och om jag inte såg helt fel så satt jag där i matsalen och mumsade på en hamburgare. Vilket inte var helt oväntat. Det var många kända ansikten som dök upp i rutan och då menar jag dök upp. Ni vet ju hur barn blir när det är en tvkamera i närheten. De hoppar och hoppar för att nå upp till kameramannens axel och få en en halv sekund i hetluften. Jag måste också säga att det var många söta ansikten som dök upp, tänk att Sandviken hade så söta barn. Och tänk vad små mina skolkamrater var, inklusive jag då. Att vi har varit så små!
   När man va sådär liten så var man ju (iallfall jag) kär i de snygga grabbarna på skolan och den kärleken växte upp inom mig igen när jag fick se dem i sina glansdagar. Men det kanske inte längre kallas kärlek utan jag får väl nöja mig med att säga förtjusning. 
   Några ungar fick frågan vad som var bäst med sandviksskolan och matte var tydligen populärt men det roligaste svaret var nog ändå att Sandviken var bättre än Bråten och det kan jag allt hålla med om! Vilken underbar skola jag har gått på!

http://www.ctvplay.se/video/363/Sandviksskolan-Firar-50-År-1996 Titta och njut! Och glöm inte att leta efter alla söta ungar som ni känner igen!

Det var bra så.
Petronella Ek

RSS 2.0