Puttes tredje dag.

Denna kväll började tidigt med festivalens bäsa show. oj vilket drag! Hoffmaestro är värda pluspoäng. Amanda jensen kämpade tappert i regnet och vi kämpade ännu tapprare. FYFAN FÖR REGN! Ge mig sol och värme idag snälla snälla vädergud! Igår tog vi även en svängom på Torget, bugga är mig grej! I miss you miss Belinda every morning, kan man göra annat än att vicka på höfterna då?

Ikväll laddar vi för sista dagen och semestergänget ska förhoppningsvis umgås en lite stund. idag hoppas vi även på att inte Maja tröttnar vid tio och vill hem och sova då. Det är så tråkigt att behöva dra henne ur lägenheten bara för att få dansa lite. Men jag tror på henne ikväll, att hon ska orka med putte lika länge som jag.

Det var bra så.
Petronella EK

Puttes andra dag.

Himlen levererade regn, The sounds leverearde riktigt bra musik och Teddybears levererade mardrömmar. Om Frida fick tala om för er vad Teddybeasr hade på sina huvuden hade hon sagt varghuvuden. Men vi andra som kan koppla ihop deras masker med bandnamnet säger att de hade björnhuvuden. Men de var lite läskiga de där björnarna för de pratade konstigt och hade roda lysande ögon. Men oj vad bra de var. Vem har inte velat va en hiphopper i sina ungdomsår? 
Jag fick även ett nytt smeknamn under denna kväll... Popcorn. Jag kan inte förstå varför?


Det var bra så.  
Petronella "popcornet" Ek

Va ska jag tro på tro på tro på när, tro på när allt är såhär?

http://www.youtube.com/watch?v=khwjD-KVQ_Q

Som sagt, hur ska man tolka detta?

Det va bra så.
Maja Fröjd

Vart va Lill Erik!

Jag och Peckan har städat ur lägenheten. Frågan är varför inte denna man var med och städade?
Hemma i Gullspång väntar dataskärm, tangentbord, knivställ, elektroniska saker, dataminne, sladdar, kort med mera med mera.

Jaja, hoppas han kan pallra sig till Karlskoga och PIP på lördag så vi fyra resenärer kan börja tagga till inför resan.



Det va bra så.
Maja Fröjd

The final countdown!

Om mindre än 4 h tar Fröjd semester. Nu är det slut på fin drickning och chaffisliv mitt under Putte i Parken.
Jag hoppas att inte Pek och Nilsson slitit ut sig för tonights the night were gonna make it happen!

Det va bra så.
Maja Fröjd

Puttes första dag.

Då var karlskogas strösta händelse igång, Putte i parken. Vad har vi att säga om första dagen?
The ark skötte sig utmärkt och vi klappade på väldigt bra. The final countdown tror jag inte ens att man behöver kommentera. Regnet ville tydligen visa att han också fanns och ramlade ner från himlen i små mängder, vilket man inte kan säga att det har kommit idag. Jag skulle kalla dagens nerderbörd för stora mängder, vilket betyder att gummistövlarna åker fram. Någon som vill slå vad om hur många gånger jag kommer ramla ? Höga klackar är inga problem för mig att gå i men stövlar är allt bra klumpigt. Klumpiga saker är farliga för mig. 

Jag sätter plus på gårdagen och hoppas att denna kväll också blir minnesvärd. Majas och min låt kommer förhoppningsvis spelas idag. 

 http://www.youtube.com/watch?v=rYdI6T8f_5k

Ny läges rapport imorgon.

Det var bra så.
Petronella Ek


Underbar.

Kom hem till lägenheten på torget igår och möttes utav vad som kan ha varit världens förtillfället tröttaste pojkvän. Stackarn har efter jobbet de senaste dagarna varit så go att han målat mitt köksbord och mina stolar så igår när jag kom hem efter en tid i Gullspång stod allting klart där, vitt nymålat och fint. Inte konstigt att han är lite trött. Han är iallafall för händig och bra den där Mickael!

Inte nog med det så förstod han att nog att jag skulle va rätt trött idag på jobbet efter festivalen igår och slog till och gjorde en matlåda till mig som jag ser fram emot att äta upp snart.. Superlativen räcker inte till för att beskriva den här karln, han är helt enkelt bara bäst! Jag antar att jag har lite att ta igen när jag får ledigt till veckan.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Göteborg.

Som ni vet var jag och Frida i göteborg i helgen. Denna sköna stan får mig att må bra, jag blir lite gladare när jag får stiga av tåget och se alla människor. Jag blir ännu gladare när jag får shoppa tills visakortet är alldeles varmt av friktion från alla kortdrag. Men i helgen underpresterade jag och mitt visakort rejält. Jag brukar handla så mycket grejer att jag knappt får med mig sakerna hem men på lördagen kunde jag lätt lägga ner mina nyinköpta grejer i väskan och utan problem stänga den. Övergången mellan sommar och höstkläder är tydligen ingen bra period för mig att handla. Vilken betyder att jag måste åka dit en gång i höst och handla upp hela stan. YES!

Höjdpunkten under vår vistelse var ändå PINK! Oj, vilken tjej! En påhittig en! Under hennes entre blev hon säppt ur en låda alldeles för högt upp i luften och susar rakt ner mot scenen. Hon sprang i (!) en boll runt i publiken och som avslutning svävade hon precis ovanför våra huvuden! Grymt! Den enda lilla klagomålet jag kan ha var att det blev lite segt i mitten och några fler hits hade inte skadat. Men ett högt betyg kan hon ändå hämta ut hos mig.


  
PINKs låda.

PINKs boll



Det var bra så.
Petronella Ek

Unn.

Jaha, då har syster landat på (i?) Gran Canaria och ligger väll antagligen någonstanns med en paraplydrink i näven just nu. Jag är inte bitter. Snart är det ju trots allt min tur och min resa var ju mycket billigare också. MOHAHA!

Den där Petronella har tydligen tagit minisemester också och slipper att va helt utmattad och bakis på jobbet under Putte i Parken.

Mamma kom in på jobbet och berättade att hon skulle åka och steka på stranden.

Allmänheten unnar sig för mycket nu tycker jag, de vet inte att människan mår bäst av att arbeta.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Sommaren är kort.

För hela året har jag väntat på JUNI JULI AUGUSTI! Om några dagar får jag semester men plötsligt känns det som att sommaren snart är slut vilket är väldigt deprimerande. För det är verkligen som gyllene tider säger, hela året väntar man på juni, juli, augusti och allt däremellan är mest bara väntan och längtan efter sommaren.
Men nu ska jag inte deppa över att hösten är på väg utan istället njuta av dagarna som är kvar på sommaren.

Jag har ju lovat att bjuda er på lite bilder från riddarveckan också så här kommer det.

















Det va bra så.
Maja Fröjd


Skön tjej!

http://www.youtube.com/watch?v=BW3gKKiTvjs

Skön tjej. Frågan är var hon skulle hamna på en flummskala från 1-10.

Det va bra så.
Maja Fröjd

10 tår.

Jag har 10 tår. Jag har 8,5 tånaglar. Andra halvan av fotbollssäsongen drar snart igång. Det ser lovande ut!

Det va bra så.
Maja Fröjd


Däcka.

Mina pinglor har åkt till Göteborg, de shoppar och kollar på en antagligen grym PINK, de värmer väl upp inför Alanya. Fröjd väntar på helg och en hel lördags ledighet.. Förutom att jag ska bära möbler.  Ikväll ska jag till Karlskoga igen och umgås lite med Mickael, kan antagligen bli soffan och en film. Mickael får antagligen ha filmen som sällskap istället för mig. Däckning är nära. Av någon anledning fungerar film som sömnmedel för mig vilket jag inte har något som hellst emot, min omgivning däremot brukar bli väldigt griniga och tycker att jag är tråkig och osocial och säger ofta saker som DET ÄR JU INGEN IDÈ ATT SE PÅ FILM MED DIG GRRR. Jäkla gnäll säger jag, tacka vet jag gymnasietiden när jag och Amanda Larsson slog på TV:n och den ena somna på fåtöljen och den andra på soffan. Tror vi njöt av varandras sällskap ändå.


Det va bra så.
Maja Fröjd

237.

Nu är det snart bara en vecka kvar av juli, och när juli är över ska jag äntligen ta lite sovmorgon och njuta av friheten och sommaren. När juli är över kan jag konstatera att jag tillbringat ca 237 h på olika jobb under en 4 veckors period, typ 60 h i veckan alltså. När juli är slut kommer jag antagligen därför längta efter lönen i augusti och en (lugn och skön?) utlandsvistelse som inkluderar avlsappnande drinkar och efterlängtat sällskap. I augusti kanske jag till och med blir en riktigt social varelse igen som inte går och lägger sig kl 22 varje kväll. Fick även ett glädjande besked om att vi börjar skolan senare än jag räknat med, 2 september istället för 24 augusti, jag dör av lycka tror jag. Hur ska jag spendera all ledig tid när jag bara jobbar på trafikskolan + tre pass i gullspång i augusti?

Idag är det förövrigt ingen vanlig dag för det är Mickaels födelsedag!! så nu sitter jag och längtar efter att åka till Karlskoga och gratta honom. Kanske få en kram eller två.

Igår träffade jag Dennis och Tobbe på kvällen, det va minsann mer än trevligt och tål att göras om igen. Det va allt för längesedan må jag säga.

Det har ju blivit lite utav en tradition att hylla min mamma i slutet på varje inlägg så jag får väl avsluta med att ge mamma en eloge för att hon ensam åkt till Karlskoga för att städa ur min och Peckans gamla lägenhet. Ibland är hon för snäll. Det får va sista bra saken jag säger om min mamma här för snart får hon väl storhetsvansinne. 

Det va bra så.
Maja Fröjd 




Packa.

Jag hatar att packa! Tur att jag har en rosa resväska!

Det var bra så.
Petronella Ek

Taxi.

Det finns vissa människor som släpper allt de har i händerna och väljer att köra bil och skjutsa runt på andra. Dessa människor är jag evigt tacksam till. Förra helgen hade vi privatchaffuör när vi skulle på festligheter i hova. Jag funderar på hur många mil hon körde, Tack Matilda! Jag har även en privatchaffuör dygnet runt. Men honom har jag hyllat förut. Det största och bästa taxibolag som förtjänar mest hyllning är nog ändå Taxi EK AB.

Taxi EK AB har en körning i eftermiddag som är väldigt viktig. Körningen går till Laxå via strömtorp. Jag och frida ska nämligen åka till Göteborg och ha semester i några dagar. På schemat står shopping, god mat på soliga uteserveringar, utforskning av nattlivet, mer shopping och framför allt PINK konsert! Jag hoppar på trevliga dagar i storstan.

Om någon tvekar på att fotbollssäsongen har dragit igång igen kan få ta en titt på mina ben och låna mina muskler som är väldigt billiga idag men räkna inte med att de ska högprestera.

Det var bra så.
Petronella Ek

Man blir inte yngre med åren.

Idag för 21 år sedan föddes jag.. vilket innebär att jag idag fyller ca 21 år om jag inte räknat fel. Jag firar min födelsedag med att jobba och tjäna pengar men ikväll kan det nog bli lite mer spännande.
Nog om det, jag är lite utav den sorten som har åldersnoja och nu kanske ni frågar er varför man har åldersnoja när man är 21 år, men det finns många anledningar till att ha åldersnojor kan jag lova er. 

Jag tror att jag drabbades av min första åldersnoja när jag fyllde 18. Plötsligt kände jag att jag började bli gammal och hade mycket saker jag skulle hinna med att uträtta i livet innan jag blev alldeles för gammal. Jag började fundera på vad jag har gjort i livet, vart jag va påväg och så vidare. Men när det gått några dagar insåg jag att jag va rätt nöjd med vad jag gjort så det värsta va nog allt jag skulle hinna göra innan jag fyllde typ 25. Året efter fyllde jag inte helt ologiskt 19 och då hade jag ännu mer saker jag skulle göra innan jag fyllde 25 och hur skulle jag hinna med allt? Förra året fyllde jag 20 och då nojade jag mig över att jag inte kunde kalla mig själv tonåring längre utan nu va jag snart 30 och halva livet hade gått förbi.

Under året som gått har jag dock löst alla dessa problem innefattande att jag ska hinna gå klart min utbildning, skaffa ett bra jobb, köpa ett fint hus, skaffa ungar och allt vad det heter med att skjuta fram mina gränser och hejda min strikta planering en aning. Jag intalar mig själv att det inte är helt katastrofalt om jag inte hinner köpa ett hus eller skaffa en unge innan jag är 26, 27 eller i värsta fall 28. Så idag har inte åldersnojan drabbat mig än men den kanske kommer fram mot eftermiddagen.

Tur att jag inte fyller 30 eller 40 iallafall, då hade jag antagligen varit helt knäckt just nu. Fast det är klart då har jag förhoppningsvis fixat en del av de saker jag vill ha gjort i livet och då kanske jag är helt nojfri istället. För trots allt längtar jag efter mycket saker som hör de åldrarna till och tänk när man är 40 då äre ju bara 25 år kvar till pensionen och det kan ju inte va helt fel.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Fantastiska helg!

Jaha, då va årets typ bästa helg över och nu är man tillbaka i verkligheten igen.
På fredan blev det käk och uppladdning hemma i Gullspång och sedan åkte jag Pek, Mickael och Niklas in till Hova där en massa härliga vänner väntade på Veras. Där satt vi sedan hela kvällen, drack gott och hade det trevligt.

Lördagen inleddes med bakfylla och fortsatte sedan med återhämtning och uppladdning inför fyllefotboll som stod på schemat kl 15. Efter detta blev det styling, käk, fest hos Alexander.. fest på Veras, dans på hotellet och efterfest hos fam Larsson. En fantastiskt trevlig kväll som givetvis inte kan beskrivas i ord. Men jag kan ju summera helgen som så att det har varit många kära återseenden och glada skratt.

Får försöka göra en ansträngning att lägga in alla bilder på datorn någon kväll och ge er ett smakprov från landet. Tillsist får jag tacka mamma också som haft ett riktigt bed and breakfast hemma hela helgen med vad jag vill säga rätt hög klass.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Svar till övertaggad 2.

Mycket tjat om riddare nu tycker jag. Tror Pek har bättre chans hos jycklarna, de är ju roliga också.. o skratta de giller ju hon.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Tur i?

Under de tre senaste dygnen har jag lagt ner cirka 13-14 timmar på patiens. Utan att vinna en enda gång! Detta har nu framkallat min tävlingsinstingt och jag kommer troligtvis lägga ner minst lika många timmar till på spelet. Jag måste vinna, sen kan jag sluta och vara nöjd. Fast om jag har vunnit en gång så kanske jag vill känna känslan igen? Kommer det här utveckla sig till ett spelberoende som jag inte kan kontrollera? 

Otur i spel, Tur i...? 

Det var bra så. 
Petronella "spelarn" Ek  

Övertaggad nr 2?

Som ni kanske vet är det snart fredag och i och med att klockan slår sju på fredag morgon får jag helg. En lite längre helg än vanligt. Skönt. När va Pek ledig två helger i rad sist? Tre år sedan kanske?? I sommar är jag faktiskt ledigt två helger i rad två gånger. Tack Liselott.

Som Maja sa har jag verkligen lärt mig att uppskatta Riddarveckan, men det är något som saknas. Om man går på en riddarvecka kan man kanske förvänta sig att faktiskt få se riddare, riktiga riddare. Maja, Jag VILL gå på riddarspelen! Jag är helt säker på att Mickael också vill se!
Något annat som ofta inträffar dagen efter att jag har befunnit mig i hova är den berömda hovabakfyllan. Och den mina vänner är inte att leka med. Den dagen lovar jag alltid mig själv att aldrig mer inta en droppe alkohol. Jag är annars en sån människa som nästan aldrig har blivit bakfull, men den senaste tiden har jag tydligen dragit på mig denna sjukdom. Jag fasar nu för hur hård hovabakfyllan kommer att bli. Men, det är värt att må lite dåligt för att få ha roligt för en kväll.

Jag måste bara upplysa er om att om ni bara har framsidan av kroppen mot solen så blir ni inte bruna på baksidan. Det är inte så fint att se ut som en Zebra, men jag ska tydligen göra det iallfall.

Det var bra så.
Petronella Ek

Övertaggad?

Imorses när jag låg och försökte utnyttja min 20 minuters snooze kunde jag inte somna, jag låg istället och tänkte på att det snart är fredag och jag snart gör sista arbetspasset på mitt 12 dagars maraton och att jag snart ska få njuta av en helg utan arbete och bara massa nöjen, vänner och kärlek! Imorgon är det fredag vilket innebär att Peckan och Mickael kommer hem till mig och får njuta lite av ett liv på landet. Vi ska även avnjuta vad som kan va större än både midsommarafton, nyår, valborg och påskafton tillsammans = sista helgen på riddarveckan.

Jag har lärt upp Peckan väl med denna tradition och hon går in på sitt tredje år iår, hon har verkligen lärt sig att uppskatta denna underbara helg och dessa underbara människor. Nu återstår att se om Mickael gör det med. Peter och Folke var med ett år och förstod nog inte riktigt charmen i det hela lika bra.

Jag är iallfall övertaggad, jag ser fram emot umgänge i världens bästa sällskap, fotboll och hamburgare med svärd i som Peter skulle sagt. Nya minnen kommer skapas ännu ett år.

Jag bjuder på lite gamla minnen.



Det va bra så.
Maja Fröjd



ice ice baby.

Folk klagar på värmen, kom in o shoppa lite här så får ni det svalt och skönt kan jag lova. Ni förstår att i den här affären=PePe:s elbutik har vi en fantastisk AC, den är så bra att jag varje sommar lyckas bli sjuk utav den. Kunderna älskar ACn och jag ogillar den mycket, ont i halsen och nacken är dagens melodi. För er som vill köpa en fläkt såhär i värmen kan jag meddela att det är bäst att ni springer hit NU för jag säljer slut på allt!

Det va bra så.
Maja Fröjd

Svensktopps-försäljningschef-jurymedlemmen.

Ni kanske har hört att de talar om listettor och artister som har legat på svensktoppen länge osv.
Nu är det så att nästa gång ni hör en svensktoppslista så är det min alldeles egna mamma som varit med och röstat fram vilka som ska få vara med. Fråga mig inte varför men av någon anledning har hon blivit uttagen att tillsammans med ett antal andra rösta fram svensktoppslistan vilket hon själv ser som ett otroligt viktigt uppdrag och ett privilegium som inte många människor får uppleva under sin livstid.

Så jag får väl passa på att hylla min mamma, svensktoppskungen! 

http://www.youtube.com/watch?v=cC94C7Qn65k 
denna låt har enligt den säkra källan wikipedia legat längst tid på svensktoppen genom tiderna.
Den låg på listan i över fem och ett halvt år, totalt 278 veckor.

Sten & Stanley är de som haft flest låtar på listan.

Det va bra så.
Maja Fröjd, dotter till Svensktoppsjuryn.


Tell me lies.

Årets sommarförälskelse.
http://www.youtube.com/watch?v=dmm1dhlTrfE


Det här med nya och spännande förälskelser är inget för mig, jag förälskar mig i oldiesen som vanligt.

Det va bra så.
Maja Fröjd


De tre kvinnorna och mannen.

Som ni kanske redan vet har fyran = Maja, Petronella, Frida och Sandra bokat resa till Turkiet. Igår va sista dagen för betalning av resan och allt skulle bli klappat och klart. Då får vi dock besked från 1/4 = Sandra att hon inte längre kan följa med. Fröjd ringde till Ving som sa att Sandra skulle få betala 1170kr för att avboka resan och vi andra skulle få betala mer för våra resor. Fröjd ringde då en kär vän och frågade om denne vill följa med istället för Sandra och så blev det.



Vår nye medresenär är alltså Peter. Välkommen ombord!

Istället för att avboka Sandra ringde jag till Ving igen och gjorde ett namnbyte istället, Peter Karlsson sa jag och mannen frågade om Karlssons stavades med K. Ja, sa jag och sedan va det klart. Idag fick jag en bekräftelse på resan och läste då igenom vår biljett. Där stod det att det va Maja Fröjd, Petronella, Frida Nillson och Petra Karlsson som skulle åka till Alanya. Så jag får väl ringa till Ving för femte gången på två dagar och säga att vi tre tjejer ska åka med en man som heter Peter och inte Petra.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Bra dag?

Hej då Lund
Hej då Studentlivet
Hej då Äventyr
Hej då Ny stad
Hej då Nytt spännande yrke
Hej då Framtiden
Hej då Ny lägenhet
Hej då Nya bekanskaper

Hej Karlskoga
Hej Snövägen
Hej Besvikelse
Hej Rastlöshet

Som ni kanske förstår har jag inte kommit in på skolan, 43 reserv och 79 platser. Bra odds? Att alla ska vara så smarta? Kan ingen ha lite sämre betyg? Aja, man ska tydligen inte gräva ner sig utan ta nya tag. Jag deppar väl lite först och sen hittar jag på något nytt.

Förresten blir det ingen fyra till turkiet. Oväntat att det skulle skita sig för någon av oss?
Men tre är rätt starka de också. 
Bra dag?!  

Det var bra så.
Petronella Ek

Helgen.

Helgen har bestått av 27h arbete, tre timmars shopping i Örebro igår i sällskap av Peter, söndagsmys med läskig film och VM final med Mickael. Idag är jag trött och försöker nu att tagga om och ladda för en ny arbetsvecka. Jag trodde man skulle bli mindre morgontrött med åldern men den som sa det är en stor lögnare.

Kanske skulle ta och återgå till VM finalen igår.. Jag höll först på Italien som jag alltid gör när Sverige åkt ur mästerskapen, men det gick ju sådär så sen började jag hålla på Tyskland istället, det gick ju rätt bra till en början men sen åkte ju även de ut och i finalen då höll jag på Holland och då va det ju inte helt oväntat att Spanien vann tillslut. I vilket fall kan man ju inte annat än att bli glad och rörd när man ser hur stolta och lyckliga spanjorerna va när de tog emot bucklan och man blir för ovanlighetens skull även lite tjutig. Men sen tittar man på de Holländska spelarna och då blir man ju jätteledsen istället och tycker så synd om dom att man tycker att de kunde få dela på guldet. Tänk att va så nära och så är det så lite som avgör. Nu är det jättelänge kvar till nästa VM vilket jag tycker är himla tråkigt, jag vill ha mer VM! Men det får gå ändå..

Det va bra så.
Maja Fröjd

Sista timmarna.

Sista timmarna som hund och hus ägare. Ikväll kommer de riktiga ägarna hem och vi alla kan andas ut. Några saker har jag kommit fram till under veckan. Jag ska aldrig skaffa hund, aldrig. Det är ett pass hela tiden, promenader stup i kvarten, värmen är ett enda stort lidande för dem. Jag får ibland höra att jag använder hundögon på mina vänner, de förekommer nog mest när det är dags för övertalning. Efter en vecka kan jag förstå hur de känner när jag gör mitt bästa för att få som jag vill. De där ledsna hunögonen har tittat på mig varje gång jag lämnat huset (trots mutgodis), när jag har lagat mat, när jag har ätit mat, när jag har tittat på tv, när jag har suttit vid datorn, när jag har gått på toa, när jag har gått och lagt mig.. ja ni förstår. De där jäkla hundögonen har tittat på mig hela tiden och det dåliga samvetet kommer krypandes. Men hon är väldigt mysig också den där lilla rakarn! Jag ska heller aldrig bo ensam i ett stort hus, stora hus ska delas enligt mig. Som ni vet ogillar jag starkt att vara ensam mer än ett par timmar. Jag behöver inte umgås utan bara veta att det finns någon i närheten som jag kan prata med om jag vill. Att då vara helt ensam i ett stort knarrande hus är jobbigt.

Jag är bra sugen på utgång i dag, men som den duktiga flicka jag är ska jag väl hålla ordning på mina alkoholtarmar. Men en kall cider i solen hade inte varit fel. Jag kanske ska städa huset lite fort och sen "låna" en cider av moster och sitta och njuta de allra sista minuterna.

Det var bra så.
Petronella Ek


En del tar helg.

Idag är det många som är glada eftersom det är fredag vilket för många innebär ledigt, jag har hört att folk pratar om semester och ledighet men jag vet inte riktigt vad det betyder. Själv har jag gjort en 74h arbetsvecka när jag gör sista jobbet på söndag och sedan har jag ytterligare en veckas arbete att se fram emot på måndag morgon. Men sen förstår ni, nästa fredag då äre avslutning på Riddarveckan som gäller och är det en helg i juli man ska va ledig så är det den helgen. Jag är faktiskt ledig ytterligare en helg och det är lämpligt nog Putte I Parken helgen, inte helt fel det heller skulle jag vilja säga. Jobba bör man annars dör man!

Trevlig helg på er alla livsnjutare!
Det va bra så.



Maja '' blekast i sommar'' Fröjd


Dåligt fan.

Jag måste erkänna, jag har varit en dålig vän och ett dåligt fan. Man kan begära mer av mig, jag måste ge mer! Jag och Majbaj har vänner som spelar musik. Varje gång de har spelning är vi inbjudna men jag har syndat och sett dem alldeles, alldeles för få gånger. Bra vän och ställer upp, tydligen inte! Jag tänker ny ta igen lite av det förlorade förtroendet och hylla mina vänner! Jag är stolt och imponerad av att de gör det de tycker om och inte är ett dugg rädda utan flänger runt i hela landet och spelar och lyser upp med deras närvaro. Jag hoppas att jag kommer fortsätta att vara inbjuden och jag lovar att jag SKA komma och kolla och dansa till eran musik! Jag har en favorit i bandet, han heter Alexander och är en liten Nallebjörn. Så om jag vore mellan 13-15 år skulle jag stå och skrika mig hes och gråta när han gick ut på scen. Som tur är, är jag 21 och min reaktion blir istället att jag lyser upp i ett stort leende. Jag saknar min Nallebjörn!  

Jag har även gått och blivit fast i Beverlyhills, måste nog köpa serien. Men tills dess får jag nöja mig med de som visas på tvn. Så nu måste jag rusa för att hinna.

Jag bjuder på mina vänners myspace.
http://www.myspace.com/peaceloveringo

Det var bra så.
Petronella "Ringofanet" Ek

Förstår er inte.

Världens just nu mest överskattade man utseendemässigt? Vad är det jag har missat hos denna man som alla kvinnor/tjejer tycks finna supersnyggt? Kan det va att jag inte sett filmerna som gör att jag inte ser något som hellst spännande i karln. Jag försöker förgäves titta på honom för att få någon slags förståelse för all dyrkning, men icke. Det är hopplöst och jag ger upp. Total överskattning av denna man. All facebook hysteri och dyrkning av honom måste få ett slut!



Det va bra så.
Maja Fröjd


Skön.

Den är törstig den.
http://www.youtube.com/watch?v=tT-OVIolyrQ


Det va bra så.
Maja Fröjd

Att äta lunch i en butik.

Få personer som någon gång träffat mig har nog undgått min kärlek till mat. Ni förstår att halva min tankeverksamhet går åt till att tänka på mat, vad jag hellst vill ha för mat, när jag ska äta maten och när jag har ätit den..när det är rimligt att jag ska få äta igen och vad jag då ska äta. Min mamma brukar berätta för allmänheten om att hon lyckats föda världens hungrigaste barn och att hon är trött på att stå och plocka undan middagen och få höra frågan, va blire till kvällsmat. Men jag tycker att mamma ska va glad som har barn som mer än gärna äter hennes mat dygnet runt. När jag, min bror och min syster bodde hemma allihop förvandlades hemmet plötsligt till en OS arena där alla medel va tillåtna för att vinna 60 m löpningen till matbordet. Mer än ett par gånger har man blivit klämd, mosad och knuffad in i dörrkarmarna på Ek gatan, men det va det ju värt. Maten kunde ju ha tagit slut?

Nog om mathistoriken. Det jag vill komma fram till är nu detta... När jag äter mat, vill jag ha lampan tänd så att jag ser maten, jag vill äta maten ostört alltså får ingen ringa mig, be mig att göra eller hämta saker eller på annat sätt va irriternade.

Affären jag jobbar på har inte lunchstängt och detta har jag under alla år jag varit här förstått betyder att man aldrig någonsin får äta en hel maträtt utan att bli störd. Ni förstår att det kan va hur lugnt som hellst här i flera timmar men när man värmer maten i micron och har lagt den på tallriken och precis ska avnjuta första tuggan, då kommer kunderna intrillandes. Jag har försökt undvika problemet med flera metoder, exempelvis byta tid att äta på men ingenting fungerar. Kunderna tycker helt enkelt att jag äter för mycket. Idag hade jag värmt tacos som låg på tallriken och vänta när jag fick en kund och det tog ca 20 min innan de lämnade affären, kall mat är god tänkte jag och började äta när nästa kund kom in. Men man ska inte klaga för man blir ju glad av att se kunderna och det är ju bra när de handlar duktigt men tänk om man skulle få 15 minuter att trycka i sig sin matlåda någon dag.

Det va bra så.
Maja ''ätarn'' Fröjd

Fejkarn.

Som jag sa kommer jag inte längre in på Facebook. Mitt konto är avaktiverat. När facebook har gjort så kan man skicka ett mail och be dem öppna upp kontot igen. Detta för att folk inte ska ha fejkkonton med fejkmail. Jag har nu skickat ett mail och fått som svar att Facebook tar bort alla dem som har inte har ett korekt för- och efternamn och att de inte kommer öppna upp mitt konto igen. De ansåg alltså att jag inte hade angivit rätt namn utan haft ett påhittat. Det namn jag uppgett att jag heter är Petronella Ek. Väldigt påhittat, jag är lite små lurig som ni förstår. Fråga är vad jag ska säga att jag heter när jag öppnar ett nytt konto? Maja föreslog Sofia Ek (mitt mellannam), som kankse är lite vanligare. Några andra förslag? Det måste vara något hypervanligt så att det inte tror att jag lurar dem på mitt namn. 

Aja, nu ska jag se om jag kan skapa en ny facebook, så bli inte förvånade om ni får en ny vänförfrågan från mig. Och om ni inte får någon så skicka gärna en till mig! 

Det var bra så. 
Petronella "fejkarn" Ek   

Kapad?

Varför fungerar inte min facebook? Har någon kapat mitt konto? Jag funderar lite på vad någon skulle ha för glädje av min inloggning? Ingen alls troligtvis, så spännande är jag inte. Jag tycker ju att det är lite tråkigt att inte kunna logga in och följa alla andras spännande liv. Men vi får hoppas att det bara har blivit något fel, det skulle vara lite tråkigt om någon annan utgavs sig för att vara jag, både för mig och troligtvis även för kaparen.

Som jag har sagt tidigare så är jag nu hund och husvakt. Oj, det är ingen lätt uppgift. Men efter en turbulent första dag har vi återhämtat oss ganska bra och nu har vi nog koll på läget. En sak är dock säkert jag ska aldrig skaffa hund! Jag är lite mörkrädd, inte mycket bara lite framåt kvällen. Alltså just nu, jag vill inte gå och lägga mig. Undra om jag kan låta vardena lampa vara tänd i huset? Hjälper det?

Om jag förövrigt ska förklara mitt liv just nu överlämnar jag ordet till Emil i Lönneberga. Han beskriver det utomordentligt bra. Kaos! Lilla grisen gal!

För många jobb?

Har man för många jobb om man svarar Degerfors Trafikskola i telefon när man är på PePe:s elbutik?

Tur att jag enbart ska spendera Juli månad på tre jobb och att två av dom inte innefattar att svara i telefon konstant, annars hade det kunnat bli väldigt förvirrande för kunderna. Fyra veckor ska spenderas på PePe:s elbutik och helgerna ska spenderas inom LSS allt samlat i Gullspång.

Kan nog kosta på mig, unna mig och njuta av en och annan drink när fyran åker till Alanya i augusti för då har jag pengar i fickan och ett ess i min arm kan jag lova!!





snart är 4:an på äventyr igen!

Det va bra så.
Maja Fröjd


Flytt.

Jag och bäsen är tillbaka där allt började, Snövägen. Förhoppningsvis är det bara en tillfällig vistelse, vi kan inte bo i en enda röra allt för länge. Jag vill inte heller ha hela mitt liv i påsar, väskor och kartonger. Det dåliga samvetet kommer även smygande nu när jag har flyttat in på snö, mamma och pappa har haft rörigt i huset i en evighet nu. Först flyttar bror och tjej in här tillfälligt, sen gör de om ett rum, jag kommer ständigt hit och lämnar alltid huset lte rörigare än vad det var när jag kom. Man skulle nog kuna jämföra mig med en midre orkan som drar förbi här då och så. Och så nu då, då har jag tagit hit nästan allt jag äger och lite till kommer. Därför håller vi alla tummarna för att jag får ett positivt besked inom kort, det är inte långt kvar nu tills jag ska få veta om någon skola vill utbilda mig.

Idag har jag tömt Viadukt på nästan alla mina ägodelar och tack vare min vän Tobias gick det väldigt smidigt, jag är lycklig som har en sån som han, handyman, teknisksupport, flyttkarl, taxi och en dundrande bra vän! Tack!

Som Maja upplyst er om och som ni kanske förstår är vi inte längre kombosar, det gör ont i hjärtat. Men ingen behöver vara orolig vi kommer (som maja har sagt) fortsätta blogga, fortsätta prata ett språk som bara vi förstår, fortsätta göra konstiga/galna saker tillsammans, fortsätta vara bästa vänner helt enkelt. Det är vi rätt bra på.

Maja bjöd ju på kort från sin nya fina lägenhet så jag tänkte att jag bjuder på lite kort från mitt boende också. 



Förövrigt är kattjakten avslutad, Kasper är hemma och hel!

Det var bra så.
Petronella Ek
 

Torget 16.

Viadukt bloggen är död. Men inte vi, och med vi vet ni alla vid det här laget att det är mig och Peckan det handlar om. För även om tusen mil kommer skilja oss åt så kan man älska nån på avstånd fast det skiljer många mil och bloggen kommer att få en nytappning. Pek kommer antagligen stå för storstadsbloggning ifrån Lund medans jag fortsätter blogga från Karlskoga fast från en ny ochfräsch adress, Torget 16. Igår invigdes torget av mig, Peckan, Sara och Zäta. Nu är kl 20.07 och jag mår illa, bra invigning helt enkelt.
Jag bjuder på lite bilder från lägenheten som börjar arta sig riktigt bra, nu är det bara möblering i hallen och lite tavlor som fattas så är det mesta på plats sen.


Vardagsrum



Sovrum



Kök



Slutligen vill jag passa på att tacka alla som hjälpt till med att bära möbler, prylar, prylar, prylar och ännu mer prylar för hjälpen! Ni är bäst!

Det va bra så.
Maja ''packåsnan'' Fröjd

RSS 2.0