That 70's show.

Igår va vi som sagt på 40års fest. Det va riktigt kul och det kändes verkligen som att leva på 70 talet. Jag och Mickael hade dock valt ett senare 70tal än de andra som va där och fira så vi va lite utbölingar.. Här  kommer iaf ett smakprov från det lite friare 70 talet. Peace!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Socionomkväll.

Ibland måste även socionomer få roa sig en torsdag.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Just det!

Just det, jag glömde säga. Imorgon får jag en nyckel, inte vilken nyckel som helst utan nyckeln till Tröskevägen! Det är bara Söndag (1), måndag (2), tisdag (3) och onsdag (4) dagar kvar sen på torsdag eftermiddag/kväll flyttar jag in i min lägenhet. Där jag får städa när jag vill, diska när jag vill, lägga saker vart jag vill, prata med mig själv hur mycket jag vill, sova när jag vill, äta vad jag vill, spida ut mig hur mycket jag vill, bestämma över allt jag vill, leka med bollar inomhus hur mycket jag vill, spela vilken musik jag vill, spela musik när jag vill, Jag får helt enkelt göra precis vad jag vill utan att någon annan blir ledsen eller arg. Lyx!

Så nu.. 
Det var bra så.
Petronella Ek    

Halloween.

Ifredags firade vi halloween, lite tidigare än alla andra. Men att fira på en fredag betyder att man mår kanon på söndagen!
Festen hölls i Malmö, denna tokiga stad. Vi åkte in dit under dagen på fredagen för att kunna göra våran outfit komplett. Efter lite spring och hopp över sprattlande fiskar fann vi de perfekta asseccoarerna. I en liten galleria i Malmö har de ett fejkakvaruim på golvet. Det ser ut som om det simmar fiskar precis där man ska sätta ner tassarna, jag råkade sätta foten i akvariumet innan jag insåg att jag gick på fiskar. Väldigt obehagligt. Vem kommer på något sådant konstigt? 

Nöjda med våra inköp åkte vi hem till Lund för att styla oss till så läskiga varelser vi bara kunde. När vi var som läskigast åkte vi tillbaka till storstaden. Hur sjukt är det inte att jag kan åka in till Malmö på en kvart. Känns konstigt att bo så nära något så stort. När man bor i Karlskoga tycker man att det går ganska fort att åka in till Örebro. Men Örebro Vs Malmö, där har inte Örebro något att hämta. 

Tillbaka i ett mörkt Malmö roade vi oss som vi trodde att levande döda dockor roar sig. Jag vann hela havet stormar, vinsten gör att jag är grymt nöjd med kvällen. Jag kan lugna er med att vi såg inget konstigt alls, ingen människa som ville göra oss illa. Malmö kanske inte är så farligt som alla tror. I vilket fall var det skönt att komma hem till trygga Lund. 




Jag tycker ibland att det är lite svårt att hålla leendet borta. 
Men läskiga dockor kan väl vara glada också? Tillexempel när de får godis. 

Maja, I Malmö finns ett ställe som är tillägnat oss. Jag tror att de tänkte på oss och ingen annan när de döpte sin ide. Stället heter Food Land. Tror du vi kan trivas där? 

Det var bra så.
Petronella Ek  

Youre the one that i want!

Snart kommer mitt gudbarn Richard hit och hälsar på, funderar på att springa iväg och hyra en film ihop så kanske jag hinner skriva några rader på tentan idag iaf.. Ikväll ska det sviras om till 70 tals tema för Fröjd och Fredriksson ska på 40års fest. Ska bli spännande att se hur vi kommer se ut efter kvällens makeover till Sandy och Danny..
Kanske kan det till och med bli nightshift efter det.
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Mördar Peckan.

Eftersom Peckan läser till kriminolog och borde veta att kriminella ofta startar sina ''karriärer'' med att mörda och plåga djur tycker jag att hon borde sluta med sitt dåliga beteende, fånga djuren i ett papper och släppa ut dom i friheten som jag, den snälla socionomen brukar göra.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Brevet.

Idag har jag fått ett brev. I brevet låg mitt coopkort, så nu kan jag få lite bunos på all mat jag köper. Bra! Brevet kom från skogarna och Snövägen. När man skickar brev måste man som ni vet skriva namn, adress och allt det där. På mitt brev hade mamma Annika skrivit. Mamma Annika har en liten speciell handstil, den är snirklig och det krävs många års träning för att kunna tyda hennes meddelanden. På snövägen skriver vi alltid lappar om vi åker någonstans och ingen är hemma. Bara för att tala om vart vi är och om det är något annat viktigt som måste meddelas. Detta system infördes före mobilens och smsens tid och håller i sig än idag. När Niklas eller Pappa skriver lappar så är det ganska lätt att förstå vad det står. Men om Andreas och Mamma vill tala om något för oss andra tar det troligtvis dubbelt så lång tid för oss att läsa än det tar för dem att skriva. Kan det ha något att göra med att de är vänsterhänta? Jag hoppas ingen tar det här som ett påhopp för när jag har bråttom skriver jag själv som en kratta med bostäver som spretar åt alla håll och kanter. Men jag kan bara påminna mig om att jag mött en enda vänsterhänt som skriver snyggt. Undra om Lundsuniversitet skulle vilja kosta på denna teori en stor forskning.

Aja, det jag skulle komma till var att när jag såg Mammas handstil på brevet så kom en våg av saknad över mig. Att man kan sakna sina nära och kära så mycket så att man blir alldeles jätteledsen av att tänka på dem. Kan det vara så att jag blir extra ledsen för att jag vet att jag inte bara kan slänga iväg och åka hem när som helst? Jaha, tänker ni, varför kan du inte det? Jo, för att det är alldeles för långt och för dyrt för att åka hem spontatnt bara över ett par dagar. Jag måste ha lite framförhållning för att få tag i billiga biljetter som passar och eftersom resan hem tar ungefär sju timmar är det inte värt att åka hem en fredag och sen åka ner igen på söndagen. Jag får två dagar på tåg och en dag i Karlskoga.
Men Mamma och Pappa kommer ner på torsdag, stackarna får sitta i bilen i minst 8 timmar bara för att deras favorit dotter ska flytta två mil. Rättvist. Jag tror att jag saknar dem ännu mer när jag vet att de snart ska komma. Förra gången de kom ner ringde jag vid nio bara för att kolla att de hade åkt och sen hörde jag av mig ungefär varanann timme för att kolla hur långt de hade kvar. 

Mitt hjärta värker av längtan efter min familj och mina vänner. Det är en jäkla tur att jag gillar Lund och har fantastiska vänner här nere. 

Det var bra så.
Petronella Ek  

Vuxen poäng.

När jag bodde på Snövägen och det kom små otäcka djur och häslade på, så som spindlar, nattfjärilar, malar och liknande fixade jag alltid en liten bur åt dem. Jag tycker inte att det är så spännande med små äckliga djur. Jag tycker att det är ännu mindre spänning i att döda de små äckliga djuren. Därför lät jag dem bo i ett glas tills Farran kom hem från jobbet. Om de små äckliga djuren hade storbesök stog det många glas utplacerade i hela huset och Pappa fick gå en mördarrunda. Tur att jag har en sån modig Pappa! Nu tänker ni säkert att jag ändå dödade de små äckliga djuren genom att de inte fick något syre. Men jag är ingen djurplågare jag inte, om Pappa hade en lång arbetsdag gick jag med jämna mellan rum och släppte in lite syre till de små äckliga djuren. Snäll tjej! 
Nu när jag har flyttat från snövägen hamnar jag i lite kniviga situationer när sånna där små äckliga djur tittar in. Jag inser att det inte längre fungerar att ställa glas över de små äckliga djuren eftersom ingen kommer att döda dem och plocka bort glasen. Det skulle kanske vara lite för elakt att låta de små äckliga djuren dö en plågsam död i syrebrist och jobbigt för mig att behöva gå slalom mellan alla glas. Därför har jag fått utrota de små äckliga djuren alldeles själv. Jag gillar det inte och blir lite illamående när jag behöver vistas så nära de små äckliga djuren. Men jag är vuxen nog att göra det och alldeles nyss tog jag livet av en äcklig spindel. Jag är stolt över mig själv. Hoppas inte Michelle läser det här, då vill hon nog inte vara vän med mig länge. Hon gillar nämligen djur och med djur menar hon säkert sånna där små äckliga djur också. Jag längtar tills jag bor med en karl, så jag kan ta tillbaka min glastaktik. Det finns väl ingen mening med att vara vuxen och mörda de små äckliga djuren när det finns någon större och starkare som kan göra det? 


Spindel i taket.           Mördare.            Död spindel i papper.  Död spindel i taket. 

Det var bra så.
Petronella Ek     

Dagens mysterium.

Hur kommer det sig att systemet påsarna alltid ser så små ut men ändå rymmer obegränsat mycket alkohol?
-
Nu drar jag till Karlstad på socionom sittning.
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Tack för maten den var god...

Imorse tittade jag på tv i godanro medan min frukost gled ner i magen. Då visade tvn en findus, felix, findus, felix? Aja, jag vet inte vilket företag som ville ha min uppmärksamhet men jag vet att det var en reklam. Det satt en familj och åt mat, barnen tackade för maten och gick. Även Farfar skulle tacka och sa "tack för maten den var god, mitt på bordet stog en ko. Kon hette och Rita alla börja skita" Sen fick inte Farfar tala mer. Jag är nu fruktansvärt nyfiken på fortsättningen på ramsan. Är det någon som kan den eller någon annan liknande tackramsa så skulle jag tycka att det var sjukt kul om ni ville dela med er av denna.
Jag kan dela med mig av den vi körde på snövägen i mina unga år. "tack för maten den var god, fyra spydde resten dog"  

Nyss satt jag och grät till vänner, jag gillar att Rachel och Ross äntligen får varandra i slutet och att Monica och Chandler får barn. Men jag gillar inte deras avsked.

Det var bra så.
Petronella Ek

Sveriges skönaste Märta.

Sitter och kollar på tvprogrammet Sveriges skönaste familjer. Vet inte om jag tycker att alla är så himla sköna men det finns en som kan vara Sveriges skönaste och hon heter Märta. Idag skulle Märta iväg och storhandla med sin familj, hon har lite samma problem som mig Märta, hon är ständigt kissnödig och måste därför i tid och otid gå och kissa. Det är visserligen bra för hon har ju inga problem med att kissa ute.
-
Märta har börjat med en ny grej nu som hennes pappa beskriver såhär : Märta har börjat med en ny grej nu, hon spelar död.. Jag vet inte varför hon spelar död, men hon tycker det är roligt att vara död. Märta lägger sig ner i affären på golvet titt som tätt och spelar död och hennes pappa spelar då med och räddar henne med hjärt lung räddning. När hon lagt sig ner för tionde gången så beskriver pappan situationen såhär: Man känner liksom att, måste hon vara död nu!
-
Märta tycker mycket om prinsessklänningar och fina väskor och ville ha två väskor med sig när hon skulle handla. Eftersom att hon inte kunde bestämma vilken väska hon skulle ta med sig ville hon tvinga pappa att bära lilla sjöjungfrun väskan. Det gick som tur va inte pappa med på trots övertalning och krokodiltårar.
-
Fantastiskt underhållande unge!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Nio dagar kvar.

Jag tänkte bara tala om att det är 9 dagar kvar tills jag flyttar in på Tröskevägen! Jag längtar tokmycket!
Men jag längtar ännu mer efter att få bli faster! Kan inte de där älskade och efterlängtade ungarna komma snabbast möjligt?
Jag längtar inte efter att få läsa om intervjuer, observationer och enkäter tills mitt huvud spricker av kunskap! Men det kanske är nyttigt.

Det var bra så.
Petronella Ek

Moffis.

Nu när man läst om ålderdomen snart en hel kurs måste jag passa på att hylla min morfar. Han är 90 år och inte alls så som en 90 åring brukar vara enligt böckerna och läkarna.
-
Ni förstår att min morfar är lite som en superhjälte, jag vet att jag har sagt det men jag säger det igen.. han är 90år men ser ut som 75, han spelar boul och åker runt till olika städer och sjunger med ett gäng glada gubbar och gummor. För några år sedan släppte han en skiva med sin kompis och den drog in massa pengar till Gullspångs fotbollsklubb. Han säljer bingolotter och gör en hel massa andra saker som exempelvis att trimma alla våra träd och buskar hemma på trädgården och vara hundvakt till Wilma. Häromveckan blev han intervjuad av några män, jag vet inte varför men antagligen för att han är så häftig och för att det inte finns så många utav den generationen kvar och att man vill bevara deras livsberättelser. En annan gång blev han ombedd att skriva en liten bok om sitt liv så en sådan finns också. När morfar fyllde (60 tror jag) fick han en Whiskey av min pappa och hans arbetskamrat, den har stått oöppnad i 40 men nu när han fyllde 90 passade han på att öppna den. Jag skulle vilja beskriva min morfar som en fin whiskey, han blir bara bättre och bättre med åren. Tänk att vara 90 år, frisk och hur häftig som hellst! När jag och Mickael va hemma i helgen berättade han hur det va under kriget och att han låg ute nästan två år i sträck när tyskarna åkte genom Sverige. Man blir liksom alltid lite förvånad över allt han varit med om.
-
Men men, det jag ville komma fram till är att jag har världens bästa och coolaste morfar.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Som en boll kommer jag tillbaks till dig.

Idag har jag varit lite modig. Idag har jag nämligen varit i Stråhallen och tränat tennis med ett gäng medelålderskvinnor i sina bästa år. Det va riktigt kul faktiskt och de tre tjejerna i gruppen va jättesnälla. De hade barn som va lika gamla som mig med, men sådant är jag ju van med vid det här laget. På universitetet har ju alla socionomer katt och barn. Jag måste även påpeka att jag hoppas att jag har så vältrimmad kropp som damerna i den här tennisgruppen när jag är 35-45 år, jag va mäkta imponerad! Nästa måndag kan det nog bli tennis igen om jag kan komma från jobbet lite tidigare..
-
Annars har helgen spenderats i Gullspång. Det va faktiskt riktigt gött att åka hem och bara götta sig lite med familjen och kärleken. Idag har jag hunnit jobba också. Men imorn är jag leeeedig, om de inte ringer från trafikskolan förstås. Jag älskar ordet ledig, jag blir lycklig varje gång jag hör det!
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Min helg i småland.

I fredags åkte jag som sagt till metropolen Nybro för att hälsa på Anna och Jimmy. Som vanligt hade SJ svårt att lösa sina arbetsuppgifter och mitt tåg blev försenat. Med det är något jag börjar bli van med nu. I allafall, när jag sitter där på tåget påväg mot mitt mål ringer min telefon och jag och Maja delar med oss av det som hänt sedan vi sista talade. Plötsligt läser jag på en skylt, välkommen till Nybro, hoppsan här ska jag av. Varför hade inte tågpersonalen talat om i högtalarna att vi närmade oss Nybro, det brukar de vara väldigt duktiga på. Men de ville nog inte att jag skulle gå av där, jag är säkert en allt för trevlig resenär. Som den uppärksamma människa jag är insåg jag att det var dags att flyga av tåget och eftersom att jag är Harry Potter var ju inte det några problem. När jag har kommit av ringer jag till Anna som ska komma och möta mig. Hon säger att hon ska cykla ner på en gång och att det tar fem minuter. 
20 minuter går och ingen Anna. Hon ringer då upp och använder sig så av ett Petronella-beteende. Hon talar om sig själv i tredje person, Anna gillar inte när Petronella talar om sig själv i tredje person. Den där Anna Varg har tydligen gjort något mycket slarvigt, så slarvigt skulle aldrig Anna Varg vara. Hon har tappat nycklarna i soporna. Som tur är var det bara i en sån där grön tunna så det går att leta efter nycklarna om man vill. Det ville Anna. Jag hjälpte till genom att hålla i locket. Bra vän! Ni som kommer från Karlskoga området kanske har hört talas om Sopan som barnteater. Hon lär barn att sortera, det kan även Anna göra nu. De kanske skulle bli ett vinnande team.
När Anna står på huvet ner i tunnan och jag står med full koncentration på min arbetsuppgift, ser jag plötslig ett par nycklar på golvet en bit bort. Detta innebär att Anna aldrig hade behövt plocka ur allt innehåll i tunnan utan hade bara kunnat kolla runt omkring sig. Roligt tyckte jag.     
 
I lördags skulle vi kolla på hockey och jag kan rekommendera följande: Om du ska åka till ett ställe där du aldrig varit förut kan det vara bra att redan innan resans avgång kolla upp en vägbeskriving. Om man inte råkar äga en Iphone, vi råkade inte göra det. Men lite sightseeing är aldrig fel. Det kan även vara till ens fördel om man vet hur det man letar efter ser ut. Vi körde genom stan och spande med våra bästa hökögon och Anna såg nått hon tyckte såg ut som en ishall, jag tittade lite närmre på byggnaden och tyckte att det mer såg ut som en båt. Vi kunde båda konstatera sekunden senare att byggnaden troligvis var en båt eftersom det enligt vägskyltarna skulle ligga en hamn i närheten. Efter att ha ringt en kartläsare kunde vi nästan, utan felkörningar hitta ishallen. Jag ogillar när städer gömmer saker för mig. Det borde vara regel på att alltid sätta ut skyltar som visar åt vilket håll man ska åka för att hitta idrottsplatser. Det är inte första och troligvis inte sista gången jag och sällskap irrar runt och letar efter en idrottsplats. En annan gång fick vi en perfekt vägbeskrivning av en ung man med en ros i handen. Jag hoppas den som fick rosen uppskattade den så där mycket som man ska uppskatta en ros. 

Tillsist vill jag bara berätta att jag fick en fribiljett när vi skulle spana in Lickes pojkvän och hans lagkompisar i söndags. Undra om jag fick den för att jag var så söt i min gamla mössa och nya halsduk. Det måste ha varit så. 

Om ni har kommit så här långt ner på inlägget vill jag berömma er för det tålamod ni sitter inne med. Och bjuder på några bilder från helgen för att visa min uppskattning. 


Anna som sopsorterare.


Annas kompanjon Sopan.


Jag fick sova tillsammans med min man. 


Fribiljett. 

Just det jag kom på att jag och Anna bakade och åt lussekatter. Gott, nu vill jag bara dricka julmust också. Då är julstämningen påbörjad på allvar. 
   
Det var bra så. 
Petronella Ek


:PPPPP

Vart tog alla asroliga och astråkiga :PPPPPPPP grupper på facebook vägen? Började plötsligt sakna all dålig humor.
Farsan ringer: "Var är du?" , "På Mc Donalds", så är man på Burger King ;pPpPpPPpp
Jason derulo ringer "WhaTchA Say?" "InGEt!", så HAr MAn SaGt Nåt ;PpPPpPpPP
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Lyckan är total!

Äntligen börjar hösten (eller ska man säga vintern när det ligger snö på backen?) likna någonting! Jag fullkomligt spricker av lycka snart tror jag. Idag fick jag nämligen besked om att jag får söka praktikplats i Karlskoga trots Örebros samarbete med Karlskoga kommun. Ringde två snabba strategisamtal till mamma och min svägerska Malin för att välja så smarta och bra praktikplatser som möjligt. Två minuter senare ringde jag till en enhetschef inom psykiatrin i Karlskoga och nu sitter jag och hoppas på att få den platsen! Får jag det så kommer jag antagligen hoppa fram med glädjeskutt fram til l praktiken. Andra halvan av praktiken ska jag försöka få en plats hos en biståndsbedömare men där har jag inte fått fatt på någon än, de har väl gått hem för helgen!
som sagt, LYCKAN ÄR TOTAL! Nu får man bara hålla tummarna för att inte få ett sjudundrande bakslag och massa feta nej till platser här i stan! Men fram tills dess tänker jag njuta av alla möjligheter som svävar framför ögonen på mig!
-
Nu ska jag snart åka och käka tacobuffé, fira och leka med Frida all night long. Inte en dag försent!
Trevlig helg på er!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Hej Småland.

Idag åker jag till småland! Anna och Sandra ska få besök! Det ska bli kul! Jag ska ha roligt!

Igår skulle jag ha roligt, men om man inte har med sig nationskortet så får man inte komma in och ha roligt. Då är det bara att åka hem igen! Då blir inte kvällen riktigt som man tänkt sig! Men jag överlevde i allafall, det känns bra att Nationerna står kvar. Så nästa gång får jag nog komma in. Det kommer ju fler hejdundrande tentafester.

Nu måste tidsoptimisten gå, annars missar hon bussen och då blir Varg ledsen! 
Ha en trevlig helg!

Det var bra så. 
Petronella Ek 

Blod Svett & Mjölksyra.

Sådärja, nu känns benen som gele. Körde första styrkepasset med fotbollen idag och det kändes kan jag lova. Konstigt att allt blir så jobbigt och tråkigt när man tar bort bollen från sporterna, slår liksom aldrig fel. Aerobic , spinning och sånt är liksom inget för mig. För det första kan man bara tänka på hur jobbigt det är eftersom man inte blir distraherad för det andra är det ju grymt förutsägbart. Liksom ingen som vinner eller förlorar och aldrig något oväntat som händer. Nä, tacka vet jag bollsporter.
Nog om det. Nu ska jag kanske stretcha lite. Med tanke på att jag känt mig som en 70 åring hela vecka vill jag inte riskera att vakna som 80 imorn. Gonatt!
Längtar redan till 2011 års fyllefotboll på Movallen så det kanske är bäst att man börjar trimma kroppen redan nu :)
Det va bra så.
Maja Fröjd

Rekord.

Idag ska jag försöka slå rekord. Jag ska duscha, fixa hår och smink på typ 30 min. Håll tummarna för att jag lyckas.

Det var bra så.
Petronella Ek

Försäljningschefer.

Jag har i många år jobbat i butik. Jag gör alltid mitt yttersta för att vara trevlig, glad och hjälpsam. Men jag har förstått nu efter tre år som kund på Willys att en del försäljare tar det ett steg längre än så. Jag pratar givetvis om de typiska flänga runt i hela landet Tele 2, 3, Comviq eller vilka företag det nu kan vara som lyckas stå där vareviga dag.
-
Igår lyckades jag smita förbi dom smärtfritt när jag va påväg ut från Willys, trodde jag.. men ack så fel jag hade där kom nämligen en till försäljare som va påväg in i butiken. Jävla otur tänkte jag, gjorde en rejäl tempoökning och perfekt snurrfint för att undkomma killen och hans försäljningsknep. Då skriker han plötsligt efter mig - känner du inte igen mig? självklart gjorde jag då en snabb granskning av killen uppifrån och ner och upp igen men inte kunde jag minnas vem människan va, så jag svarade något i stil med - öhh, borde jag det? Samtidigt gick hjärnan på högvarv för att komma på vem han va och vart jag kunde ha träffat honom. Då säger han - Nähä, du kanske inte minns mig då, det va ju ett tag sen.. Jag som ännu inte fått ifram något minne av killen började nu skämmas lite över att jag inte kom ihåg honom men sa väl ungefär - men skämtar du med mig, är det här nått försäljningsknep eller? Då började han tjata om Tele 2 och sa att jag har Telia vilket jag faktiskt har (hur kunde han veta det?). Då började jag gå därifrån.. Då sa han - erkänn att det va ett bra försök iaf. Jag får väl erkänna att det va ett sjukt bra knep för det va första gången jag stannade och prata med en såndär, om han inte heter Robin Nyvall då förståss.
-
Ja, de hittar allt på bra mycket grejer de där försäljningscheferna.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Förebilder.

Erica har lärt mig att om man tittar på tv och det blir reklam så måste man zappa. Sagt och gjort. Jag bytte kanal under reklampausen i bonde söker fru och hamnade mitt i grannfejden. Jag tycker att det är fascinerande att vuxna människor kan behandla varandra på det där viset. Det känns tryggt att veta att de är våra förbilder här i livet. Inte undra på att det finns större kamper när vissa bråkar om en sten. En sten! Herregud. Skärp er!

Imorgon har jag tenta, den första i Lund. Jag är nervös!

Här i Lund är handbollen väldigt stor och det finns två lag som spelar i högsta ligan (tror jag). När det är matchdag åker bussarna runt med flaggor prydda lagens loggor . Jag tycker att det är lite charmigt och de lyckas i allafall lura mig till att vilja gå på matcher. Undra om bussarna i karlskoga skulle kunna tänka sig att åka runt med Bråten-vimplar när det är matchdags på vallen? Jag ska nog tala om min briljanta idé för Herr Petersen. Han brukar gilla mina ideer. 
Något mer som är väldigt kul med bussarna här nere är att de talar skånska. Ni vet när man åker buss, i lite större städer än skogarna, så talar bussen om vad nästa hållplats heter. Här talar bussen om det på skånska. Jag sitter och fnissar lite för mig själv när jag åker buss, jag tycker nämligen att skånska är väldigt roande ett helt annat språk. Tänk om bussarna hemma skulle tala på karlskogadialekt. Nästa Bröten! Oj, va roligt det skulle vara att åka buss då.  

Det var bra så.
Petronella Ek

Det va bra så.

I mitt förra inlägg fick jag en vad jag skulle vilja beskriva som sjukt skön kommentar, kommentaren löd såhär : snälla snälla snälla kom på en ny slutkläm till era inlägg! "det var bra så" är bara för jobbig!
Till att börja med måste jag säga att jag är fascinerad över att någon orkar läsa ända ner till Det va bra så, för det andra tycker jag att det va bra gjort att uppmärksamma vår evigt trogna slogan. Hade varit mycket roligt att veta vem personen som kallar sig ! är för det är ju alltid kul när folk läser och när folk kommenterar våra inlägg.
-
Tyvärr måste jag dock meddela ! att Det va bra så antagligen kommer hänga med tills bloggen dör om vi mot förmodan inte skulle hitta ett ännu skönare uttryck. Det är nämligen så att Det va bra så har en historia bakom sig och få förunnade människor vet bakgrunden till uttrycket. Jag kan väl avslöja så mycket som att det har med dejting att göra och att det lilla jag lärt mig av dejting är att om man ger för dålig respons till den man dejtar så kan man få frågan, Va det bra så? Om man visat dålig respons betyder då svaret allt som oftast att -Det va bra så. Naturligtvis svarar man inte -Det va bra så utan man utvecklar svaret på snällast möjliga sätt för att undvika att göra den andra personen ledsen osv..
-
Ja det va väl en liten förklaring till det sköna uttrycket Det va bra så. Så för alla er som är ute i svängen och får frågan Va det bra så? Nu vet ni nu hur ni ska tolka frågan och hur ni ska försöka besvara den på ett lämpligt sätt. I och för sig ska ni nog inte lyssna på mig när det gäller dejting. Jag anser att dejting är en mycket jobbig procedur med alldeles för mycket regler eller kanske alldeles för mycket undantag.
-
Tillsist får jag väl hoppas att ingen känner igen sig i detta inlägg och isåfall inte tar illa upp. Som sagt är ju Va det bra så? en fantastiskt bra fråga om man inte orkar vänta på ett svar längre och det va bra så ett helt okej dåligt svar.
-
Det va bra så.
Maja Fröjd

Tuesday bloody tuesday.

Sådärja. Nu har jag gjort dagens gärning och lämnat blod. Varför har jag inte gjort det förut? Kändes som att äntligen hittat en talang i livet. Min kropp fullkomligt forsade ut blodet i den där påsen och jag va bra mycket snabbare än den andra tjejen som låg där. Så nu har jag vunnit blodgivartävlingen också. Skönt! De proppad även på mig massa saker innan jag gick, presentkort, isskrapa, kalender och ett skrivblock. De är för generösa där borta på blodcentralen. När jag låg och drack min juice och återhämtade mig fick jag titta i massa papper om blod och mitt B blod är tydligen väldigt ovanligt. Om jag minns rätt va det bara 7% i Sverige som har min blodgrupp så nu känner jag mig lite speciell också. Det här med blodgivning va minsann bara en positiv upplevelse. Enda menet är ett litet hål och lite blod under bandaget på armen. (Ser det ut som att det är synd om mig nu?) Nu kan jag iaf rekommendera blodgivning till er alla.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Blodgivning.

Majbaj är tydligen rädd för att lämna blod, jag som redan har gjort samhället tjänster flera gången kan tala om att det alls inte är någon fara.

Nålen som de trycker in i armen är tjock som en sticka.
Det gör sjukt ont och smärtan stannar i tre dagar.
De tar ett/par tre kassar blod.
Ibland sticker de fel och missar blodkärlet, det gör att de antingen får sticka om eller vicka på nålen tills den kommer rätt.
Efter att ha lämnat blod kan kroppen bli lite snurrig och man svimmar lätt.
Nålen kan ramla ur och då sprutar det blod i hela rummet.

Nej då, jag bara skoja. Det är inte alls farlig.
Känns som ett myggbett och smärtan försvinner på en gång.
Påsen med blod är inte alls stor.
Felstickningar är inte vanligt och om det händer så är det inte hela världen.
Lite snurrig kan man allt bli, men att sätta sig upp sakta hjälper.
Nålen ramlar inte ur, och om den skulle göra det så blir det bara lite blodspill.

Maja, om du blir rädd så kan du fråga efter Mamma Annika så kommer hon nog gärna och håller dig i handen.

Det var bra så.
Petronella Ek

Hypokondri.

Avskyr hösten, bara deprimerande.. blir inte direkt mer positiv av att drabbas av hypokondri av alla sjukdomsföreläsningar heller. Tack och lov läser jag inte till läkare, då hade jag antagligen trillat av pinnen på stört. I morgon ska jag lämna blod, då blir jag väl ännu mer trött när de tömmer halva min kropp på blod. Undra hur mycket blod dom kommer ta? Men något bra måste man ju göra för samhället. Undra vem som kommer få mitt blod.. Nä, ge mig sommar eller åtminstone en utlandssemester säger jag!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Kom!

Nu tycker jag att det är dags för Andreas och Karin att bli föräldrar! Faster Nella vill att den lilla skitungen ska komma nu, påengång! Men hon blir väl sen som så många andra efterlängatde barn!

Det var bra så.
Petronella Ek

Vitt.

Tro det eller ej, men denna helg är vit. Jag och mina vänner festar alltså inte. Inte en endaste kväll. Igår drack vi cocacola och kväll slår jag troligtvis på stort och unnar mig en cola light. Det känns bra att vara duktig och låta kroppen vila från det hemska giftet alkoholen. Hur kommer det sig att vi har tagit detta mogna beslut? Jo, vi känner nog allihop att det kan ha blivit ett par (läs många) kvällar sen terminstarten där giftet har flödat och det kan ju aldrig vara nyttigt.. eller? Dessutom står vår första tenta och väntar på oss, han står och lutar sig nonchalant vid dörren som heter torsdag. 

Ibland eller väldigt ofta önskar jag att jag var typ som Harry Potter (uttalas med engelsk accent och med viss aggressivitet), tänk att kunna trolla när som helst, med bara ett litet vift med en pinne. Skönt. Fast jag skulle vilja ha en förmånga som vår kära vän Potter inte har, jag skulle vilja kunna trolla mig framåt i tiden. I så fall skulle jag nu se till att jag befann mig utanför tentasalen och klockan var 18.00. Jag skulle vara nöjd med min prestation på tentan och se fram mot en hejdundrande tentafest.

Efter den hejdundrande tentafesten ska jag åka till Småland och besöka Nybro och Kalmar. Fru Varg och Herr Ramqvist ska få besök i Nybro. Även Fru Licke och Herr Bertilsson i Kalmar ska få äran av ett besök av lundabon. Detta ser jag fram emot, sjukt mycket! Saknaden efter dessa fruar är stor! Jag hoppas att få träffa välkända ansikten kan bota min hemlängtan en aning.

Nu är det tre veckor kvar tills jag flyttar in i Eslöv, det betyder att Mamma och Pappa kommer ner. Sen kan Majbaj komma ner, LYCKA!

Det var något mer jag skulle skriva men guldfisken tappade bort det... 

Som ni kanske förstår av allt det här babblandet så ligger det skoluppgifter och väntar på mig, jag kanske borde ta tag i dem för att kunna njuta till tusen av den hejdundrande tentafesten. Ska bara skicka ett mail till mamma först, sen kolla facebook och aftonbladet, jag kanske borde kolla om biblioteket i Karlskoga har några av mina böcker till nästa kurs och så borde jag nog ta en promenad och en dusch. Jag hinner nog inte plugga, synd. 

Det var bra så. 
Petronella Ek  

MajaPartaja.

Eftersom MajaPartaja varit död alldeles för länge gör jag nu allt jag kan för att försöka behaga henne och göra henne villig att återgå till sitt vanliga liv igen. Idag har jag lockat henne med en nyinköpt partyklänning. Den va ruggigt tight, kort och har till och med någon korsett liknande look så om inte MajaPartaja vill festa nästa helg vet jag inte vad jag ska ta mig till!? Utöver detta börjar jag sakta men säkert vänja mig vid att vara korthårig. Det är svårt att lägga rätt håret där det inte längre finns något hår. I vilket fall trivs jag bra i short versionen av blondie. Jo, just det. Jag har nu blivit lovad en praktikplats i Kristinehamn om det inte finns någon över till mig i Karlskoga till våren så nu vet jag att jag slipper åka jättelångt! Känns bra, vet dock inte vart jag får vara än men det blir nog bra! Snart bara ett år kvar på universitet sen ska jag bli rik!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Kriminologi.

Om ni har missat det så läser jag till kriminolog och en sån borde ju veta vem som begår brott. Denna kunskap tänkte jag dela med mig av till er.
Kunskapen kan ni ha nytta av när ni ska undvika att hänga med människor som inte följer rikets lagar.

En kriminell person har en avvikande huvudform, även storleken skiljer sig från den vanliga typen inom rasen eller religionen. De har asymmetriskt ansikte, låg panna, överdrivet stor mun och käkben, ögonen är små lättrörliga, rastlösa och ofta sena. De har tjocka och tätväxta ögonbryn. Näsan är konstig, uppåt eller tillplattad, de kan också ha svullna näsborrar, köttiga läppar, svullna och utskjutande påsar på kinderna, som vissa djur har. De har egenheter i gommen, en serie hålrum och knölar som man också kan finna hos reptiler. Hakan är ovanligt lång eller kort och platt och de har tunt skägg. Öronen är av ovanlig storlek, de kan vara väldigt stora eller små och kan vara utstående från huvudet likt en schimpans öron. Även håret är avvikande på tjuvar, likt håret på motsatta könet och ofta tunt. Bröstkorgen ser annorlunda ut, tillexempel har de för många eller för få revben och de kan ha överflödiga bröstvårtor. De har ovanligt långa armar, överflödiga fingrar eller tår. Som regel har tjuvar lättrörliga händer och ansikten.
Mördare har kalla, glansiga ögon, näsan är alltid stor och böjd, munnen är stark och käkbenen stora, håret är krulligt, mörkt och rikligt och skägget är tunt.  

Om ni någon gång skulle stöta på en människa som liknar en apa, schimpans och en reptil så vi ni att det är dags att sätta fart på benen.
Jag tycker att det är skönt och tryggt att veta att man bara genom att titta på en människa kan avgöra om den är kriminell. 

Det var bra så.
Petronella Ek 


Nu äre klippt!

Det va bra så.
Maja Fröjd

Döden döden döden.

Idag har vi haft en uppmuntrande heldag på universitetet. Jag va vettskrämd redan efter 15 minuter och insåg hur lycklig jag är att jag inte läser till läkare. Hypokondrikern i mig vaknade till liv direkt när föreläsaren berättade hur farligt det va att äta för mycket mat, även för de som inte bli tjocka. För lite motion och för dålig kost är inte heller bra. Det verkade som att det typ alltid leder till åderföfettning vilket i sin tur på något sätt alltid leder till döden. Jag vill inte dö, iaf inte än och inte när jag är 70 år heller.
Efter doktorns föreläsning kom en psykolog och en kuator, då pratade vi om mest om döden. Det hjälpte inte direkt för att lätta upp stämningen. På bussen hem kom jag att tänka på hur mycket man får lära känna sig själv under utbildningen, hela tiden tvingas man på något sätt reflektera över hur man själv är som person, hur man vill va och hur man förväntas vara. Man tvingas ta ställning till hur man ska hantera olika problem och olika situationer med mera med mera. Det är nog väldigt nyttigt när jag tänker efter. I vilket fall va jag helt slut i huvudet när jag kom hem.
Sedan ringde storfiskarn Peter för han va tydligen på besök på torget så jag fick följa med han, hans syster och hans mamma och fika. Det va skönt att få tänka på något annat än döden och träffa hans familj. Det är svårt att beskriva men det betyder iallfall väldigt mycket  när personer man tycker om dyker upp på ett litet besök som idag. Nu har jag och Mickael precis kommit hem från lite tennis så nu har jag iallfall gjort dagens gärning för att motverka åderförfettning.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Petronella dosen´t share food.

Här på Virvelvinden bor jag, Erica och en stor hund. Hunden heter Aramis. Aramis gillar som de flesta andra hundar mat och jag gillar ju mat. Vilket bra team tänker ni då. Varje gång jag går ut i köket får jag sällskap, det den lilla stackarn inte har kommit på än är att han inte kommer få någon mat av mig. Jag älskar maten för mycket för att lilla vovven ska få smaka. Oj, det där lät elakt men det är för bådas bästa. Om jag skulle ge honom massa godbitar hela tiden så skulle han bli tjock och Erica skulle bli arg på mig om jag gjorde hennes lilla (stora) älskning tjock. Det skulle inte heller bli så bra stämning här i kollektivet om jag skulle bli utan mat för att jag gett den till Aramis. För som ni vet så kan jag bli riktigt arg om jag är hungrig. Så för allas trevnad äter jag människomat och Aramis hundmat. Hoppas Aramis fattar det snart så han slipper springa till köket varje gång jag går ut dit. 



Det var bra så.
Petronella Ek  

Hard work work.

Hur kommer det sig att när man inte har något att göra händer det ingenting och när man redan har för mycket att göra vill alla att man ska vara överallt på en gång. Den här veckan ska jag till universitetet fyra dagar av fem. Sedan ska jag jobba lördag och söndag. Men nu ringde det från ett annat jobb så jag får helt enkelt ta lite ledigt från skolan på torsdag och jobba då med. Just nu känns livet bra slitigt må jag säga. Tur att jag hade en ledig dag igår och Mickael med så vi har hunnit ses något i veckan. Igår kom vi faktiskt iväg till Örebro en sväng för Mickaels tränarkollega Peter ringde och frågade om vi ville följa med honom och hans fru till Marieberg. Så det va gött att komma iväg lite och göra något kul.
Jag försöker trösta mig med att jag ska göra något kul för min lön när den här månaden är slut och att jag iallafall kommer ha råd att hälsa på Peckan i Lund och köpa fina julklappar.  Nä, nu har nog tvn svalnat så jag kan gå på den med mitt nya putsmedel, hoppas den blir fin.
Funderar på att önska mig fritid eller lite lyx i livet i julklapp. Går det?
Det va bra så.
Maja Fröjd

Sleeptalker.

Jag har en förmåga att va lite läskig när jag sover. Jag sätter mig upp, stirrar eller pratar.
Inatt sa jag dock något mycket viktigt till Mickael.
- Gullspång är bättre än Mariestad.
Tydligen tyckte jag inte att han lyssnade tillräckligt noga eller tog mig på allvar så jag började knuffa på honom och upprepa flera gånger att:
- Gullspång är bättre än Mariestad.
Så nu vet han det också, men det är ju ganska självklart att så är fallet.
Jag önskar att jag kunde se och höra mig själv, måste va fantastiskt underhållande.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Curry.

Idag har jag ätit en macka med currydressing och eftersom jag äter som ett barn, (alltså kladdar överallt) så luktar hela jag curry. Påminn mig att inte äta med med nya människor som jag behöver imponera på. Jag är inte helt säker på att folk blir så imponerade av att Petonella 21 år äter som om hon var Petronella 4 år.

Det var bra så.
Petronella Ek

till Peckan

musik: http://www.youtube.com/watch?v=hWaY90qmWTI
text: http://artists.letssingit.com/popsicle-lyrics-not-forever-7nmx98n
I want you back I want a time
I can remember

Det va bra så.
Maja Fröjd

Konversation.

Som Peckan tidigare sagt. När man bor långt ifrån varandra hinner man bara konversera om viktiga saker:
Dagens konversation.
Peckan: va hände igår? vart tog majapartaja vägen?
Maja: hon är död
Peckan: men va fan? ska jag behöva väcka henne igen?
Maja: tror det är det enda botemedlet
Peckan: okej, fixar det till jul och nyår då! Eller när du kommer till eslöv
Maja: skönt.. jag har vart o pantat. ska laga lite mat tänkte jag
Peckan: åh, gptt. Vad ska du laga? jag försöker plugga, men det är så tråkigt! jag vill ut och gå..
Maja: jagh har varit ute o gått, skönt ute
Peckan: men jag behöver verkligen skriva det här nu :S
Maja: do it.
Peckan: ja, jag vet, det ser skönt ut ;) skriv åt mig?
Maja: mm, visst. jag har ju inget liv ändå så klart jag gör det ;)
Peckan: tack, jag stoppar papprena du ska skriva av på posten och så fixar du det till på onsdag?
Maja: yes mam
Maja: mm, funderar på att bli nörd. läsa massa böcker eller om jag ska jobba ihjäl mig.
Peckan: bli nörd, du kommer ju hinna jobba ihjäl dig senare i livet.. men nörd har du ju världens chans att bli nu
Maja: ja, jag får väl bli nörd helt enkelt. tror det skulle klä mig
Peckan: a, det tror jag också. du får ta på dig dina glajjor då också så kommer de till användning
Peckan: flesh and blood, coll titel va?
Maja: ja, känns ju lite smaskig
Peckan: minre smasikt innehåll.
Maja: brukar va så, är för att kriminella ska vilja läsa den
Peckan: a, de är listiga de där blacka jävlanrna
Maja: råblacka de,undra va min första titel kommer bli äldre ur en nörds perspektiv?
Peckan:a, det enda som rör sig, de tror även att alla som pluggar vill bli forskare..
Maja:ja de har en förmåga att tro att vi vill bli viktiga saker
Peckan:åh, den vill jag läsa
Maja: förstod nästan att du skulle känna så, nej nu väntar kycklingen på mig
Peckan: ja, jag vill ju bara bli typ chefspolisförsälningschefsansvarigbäst
Maja: mm, jag vill typ bli snygg och rik
Peckan: snygg avklarat, rik kvar.. det fixar nörden som gör pengar hemma ;)
Det va bra så.
Maja Fröjd

Lördag.

Jaha, det vart ingen lagfest för mig heller igår. Både humöret och hälsan svek rätt rejält. Har sällan upplevt en huvudvärk i sådan världsklass kan jag lova. Kan det va heldagen på Gustavsvik med de två hulliganerna som fullständigt tog slut på mig? De va iallfall duktiga, hoppade från skrämmande trean båda två och åkte varje (rutschbana?) minst 1000 gånger (va det kändes som).
Grabbarna var också mycket imponerade över mig hightec dator. Så jag bjöd dom på lite finesser som de fann väldigt underhållande. Edwin undrar också varför jag inte köper hus istället för att bo i massa olika lägenheter hela tiden. Han tror nog att jag är rik. 
Det va bra så.
Maja ''Gudmor'' Fröjd

Lagfest.

Idag har Bråtens damer lagfest och jag är inte där, det känns i hjärtat. Det är just sånna här saker som gör min hemlängtan jobbig. Idag är den väldigt jobbig. Usch! Jag vill också gå på lagfest med alla de underbara profilerna. Mest av allt vill jag nog gå på lagfest med Maja. Maja och jag behöver träffas snart, vi behöver tala det språk som bara hon och jag förstår. Allt blir så mycket roligare då. 

Jag vill ge lite cred till vårat lag. Vi har haft en väldigt tuff sommar, det är inte lätt att förlora så sjukt mycket som vi har gjort. Men jag hoppas att vi alla har lärt oss att hantera motgångar och lärt oss att bita ihop och kämpa vidare. Det är starkt att match efter match gå ut på planen igen och fortsätta jobba! Jag hoppas ni får en kanonkväll! Jag hoppas också att vi kan komma igen och lyckas bättre nästa sommar. Vi har ju förresten en vinst i varannan damernas att försvara i vinter, det skulle vara skönt att ta hem titeln till vallen igen och få lite revansch för denna sommar.  


Laget som kämpat en hel sommar!

Hångel med varannan damernas pucklan!

Det var bra så.
Petronella Ek

She acts like Summer and walks like rain.

http://www.youtube.com/watch?v=7Xf-Lesrkuc&ob=av3e
And tell me, did Venus blow your mind?
Was it everything you wanted to find
And did you miss me while you were looking for yourself out there?
Är lite kär i den här låten. 
Det va bra så.
Maja Fröjd

Konversation.

Petronella upptaterade igår sin facebook status till. Har nu PAXAT, stjärnstopp att för all framtid vara filmväljare på Virvelvinden, Punkt slut.
Peter och Maja vill tydligen bestämma över Petronella. Känns lite småträligt. 

Peter: pax att bestämma allt över dig när vi träffas för all framtid, förutom att välja film på virvelvinden då så klart. stjärnstopp!!!!!
 
 
Petronella: Ska vi träffas för all framtid? Men visst, på tröskevägen får du bestämma nästan allt ;)

Maja:
pax för att bestämma över både peter och petronella för all framtid och välja film på torget samt hasselfors för all framtid plus att alltid ha shotgun i alla bilar som någon utav er ska åka med i STJÄRNSTOPP! 

Maja: pax att alltid bestämma vad som ska ätas i eslöv, hasselfors och karlskoga också, stjärnstopp!

Petronella:
Äh, Pax att aldrig laga mat, städa eller utföra någon tråkig aktivitet i Eslöv, lund, malmö, karlskoga, hasselfors, degerfors, gullspång. För all framtid, stjärnstopp!

Maja:
fan va dålig pax om man jämför med min!

Petronella:
Öh, neeeej! pax att alltid ligga på soffan (förutom när vi sover) och bestämma vad vi ska se på tvn, välja godis och dryck till godis och måltider. Och bestämma när vi ska festa och vart i alla ovannämnda städer och byar! för all framtid stjärnstopp!

Maja:
haha, men synd att jag bestämmer över dig så att jag bestämmer vad du får bestämma då! HEY HO LETS GO! 

Petronella: Tss, du får endast bestämma när jag är radiostyrd! det är enda gången du kan! sådetså!

Maja:
det är enda gången jag inte kan det!

Petronella:
hahha, jaa, det stämmer nog. Synd!

När man bor 50 mil från varandra har man alltid givande konversationer och massa bra saker att säga till varandra. Maja och jag har även hunnit disskutera KalleFilles (Prins Carl Philip, min pojkvän (hemligstämplat))besök på torget. Det kan bli en mycket intresant dag.

Det var bra så.
Petronella Ek

Häljen!

Jaha, idag äre jobb fram till kl 18 som gäller. Sedan hoppas jag på lite främmat av Peter och Robin ikväll.
Imorgonbitti kommer ett gäng huliganer och hämtar mig för vi ska till Gustavsvik och äventyra i badet. Jag och syrran ska nämligen va barnvakt till våra gudbarn, kan bli helvilt!
På kvällen är det lagfest som gäller och vem vet, kanske kostar pensionären tillochmed på sig en utgång när Hassle gör Karlskoga. Den som lever får se.


Utöver detta städade vi (jag, Mickaels mamma och Anders) Mickaels lägenhet igår, sedan höll Mickael i en liten visning på kvällen. Jag ska inte gå in på hur duktigt jag städa men jag kan säga att jag kände mig som världens snällaste flickvän i slutet av dagen. Nu håller jag iaf tummarna för att lägenheten blir såld så vi kan börja dela på hyran nån gång ;)

Det va bra så.
Maja Fröjd

Pluggis.

Idag har jag och Julia pluggat i tusen (8) timmar. Jag är dödstrött, men till skillnad från slashasen där hemma så sköter jag min skolgång. Än så länge..
Det jag ville ha ut av att tala om denna tråkiga pluggfakta för er var lite cred och snälla ord. Det går bra att lämna de snälla orden och cred(en? Plural?) antingen här på bloggen eller på facebook. För de som vill vara lite hemlighetsfulla funkar sms jättebra. Jag blir överlycklig för vilketsom. 

 
Såhär ser det ut när kriminologer studerar, ungefär samma kaos som är i våra huvuden.

Intressant läsning?

Det var bra så.
Petronella Ek

snooze VS stänga av.

Hade tänkt åka in till universitetet idag och gå på föreläsning om bland annat döden. Tydligen så ville jag inte det lika mycket som jag trodde för när alarmet ringde och jag som vanligt skulle klicka på min 20minuters snooze tryckte jag istället på stäng av alarm. Tyckte att snoozen kändes ovanligt lång så kl 09.30 kollade jag på klockan och insåg att jag exakt denna minut borde sitta i bilen påväg till busstation. Förstår inte hur jag lyckades, har aldrig lyckats förut men någon gång ska väl vara den första. Detta resulterade iaf i en skön sovmorgon och en ledig dag. Jag hoppas att mina klasskamrater kan återberätta lite om vad jag missade.
Det va bra så.
Maja Fröjd

<3

<3 Greys Anatomy

Karlskogingar.

Petronella och mina tränare i Karlskoga tycker att jag mest klagar på Karlskoga och tycker att allt är dåligt här. Ni förstår att de har lite svårt att förstå ironi och och sånt i den här staden. Jaja, säga vad man vill om lättstötta karlskogingar som tycker att det mesta är omständigt, de har iaf en stor talang för att parkera har jag märkt.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Leva rövare.

Jag är bussugen! Det är alldeles för mycket plugg i mitt liv just nu, jag har under dagen försökt att få lite gjort. Vi bibliotekshängare lyckades väl sådär, men vi har ju i allafall försökt. Det är väl ändå något? Nu sitter Jessica och Erica här och är dungerstudisar, jag får dåligt samvete. Därför bloggar jag istället, jag har hört att det kan ge en G på tentan...
Allt detta läsande och tänkande gör mig väldigt rastlös och på bushumör. Jag måste få leka. Vi bor alldeles brevid en fotbollsplan, jag gick förbi där nyss  och där sprang en hel hop med unga pojkar och jagade fotbollar. Planen är omgiven av ett stänsel, när jag gick förbi ingången fick jag lägga band på mig själv för att inte springa in och sno en boll från ett stackars barn och överta hans plats i kön. Jag tänkte även, Snälla söta rara Gud lägg en boll utanför så jag kan få sparka till den med all min kraft! Jag börjar som ni kanske märker sakna fotbollen, hoppas Eslöv har ett lag som vill ha mig. 

Imorgon ska jag nog leva lite rövare, det ska bli kul. Undra vad jag ska hitta på bara? 

Det var bra så.
Petronella Ek

Eller nej, det var inte alls bra så. Jag vill gärna säga: DÖD ÅT TELE2.
Så nu...
Det var bra så.
Petronella Ek   

Klassåterträffen i bilder.

Ja, där har vi en samling bilder så att vi kan få tillbaka lite av minnena från kvällen.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Fröjd VS Fredriksson

Vill bara meddela att dagen har nått sitt slut och likaså matchen mellan mig och min käre man Mickael i tennis.
Fröjd VS Fredriksson 6-2. Mickael insisterar på att alla matcher ska spelas 5 set så nu står det efter två omgångar 2-0 till mig i set. Nästa vecka kan det bli en ny match, kan bli jobbigt att hålla det här.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Matematik anexet.

Idag bjöds det på en dubbelföreläsningen och vi är inte riktigt vana med att behöva lyssna mer än en och en halv timme. Idag blev det tre! Fast det låter lite tuffare om man säger 4 timmar. Men ni förstår på Lunds universitet kör de stenhårt på akademisk kvart, vilket innebär att om det står 10.00 på schemat så börjar föreläsningen 10.15. Sen har vi även en kvarts "rast" som gör att det bara är en och en halv timme kvar för läraren att tjöta. Men det är nog så tröttsamnt det.

"Akademisk kvart?? Va fan är det??" Jo, ni förstår det finns en historsik förklaring till detta fenomen. Det är så att Universitetet här i Lund är över 300 år gammalt och för 300 år sedan hade ingen klocka runt armen eller i mobilen utan man fick helt enkelt gå efter domkyrkan. När Kyrkklockan slog tio begav man sig mot skolan och det tog då ungefär en kvart tills alla var på plats. Därav den akademiska kvarten. Kan ni tänka er att de även för 300 år sedan roade sig kvällarna likt studenterna gör idag? Och eftersom det tar en liten extra stund att styla sig inför fest så har kvarten utökats till en halvtimme. Men bara efter sex. Så om någon säger åt dig att vara på en fest klockan sju så innebär det att du innfinner dig där halv åtta. Om ingen säger 19.00 prick prick. Då är det 19.00 som gäller. Lika är det på dagen om någon säger 10.00 prick så ska du va där 10.00. På dagen är det bara en kvart så då blir det också bara en prick. Lite krångligt kan man tycka, men jag tycker att det är charmigt och passar mig perfekt.

Men i allafall, dagens föreläsningar hölls i matematik anexet. Ibland när man kliver in i dessa salar möts man av en förskräcklig syn. Hela tavlan är fullklottrad med massor och symboler och siffror som gör att det vänder sig i magen och paniken visar sig från sin bästa sida. Hela kroppen blir på helspänn och den djuriska flyktinstinkten gör sig påminnd. Sen ser man att föreläsaren är fullt upptagen med att tvätta bort allt det skräckinjagande på tavlan och man känner hur hela kroppen slappnar av och ett litet leende sprider sig på läpparna. Just det, jag läser ju kriminologi och inte matematik.




Det var bra så.
Petronella Ek

Grannen.

När jag flyttade till torget sa de att jag inte hade några grannar i huset. Men nu har jag haft en granne här då och då som jag inte gillar speciellt mycket. Det är nämligen så att vi bor fönster i fönster istället för vägg i vägg. Det är också så att grannen har många vänner som brukar hjälpa honom och jag tycker inte om när de väsnas och kollar in genom fönstren.
Ja, där är han min nya granne, jag kan tala om att han är otroligt morgonpigg också så nuförtiden är man glad när man ska till universitetet tidigt och går upp tjugo i sex på morgonen istället för att bli väckt av alla olika ljud den här kan skapa.
Jag måste säga att det är imponerande att alla byggarbetare i stan lyckats förfölja mig i tre år trots att jag flyttat. Det är helt enkelt meningen att jag ska leva med alla dessa förfärliga ljud.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Dygnet.

Ja, fredag till lördag jobbade jag dygn. Innan jag skulle åka hem från Gullspång till Karlskoga fick jag dock äran att ta med min goa hund Wilma och min brorson Harry ut på en promenad alldeles själv. Jag blev lite chockad att de överbeskyddande föräldrarna vågade släppa iväg honom med mig själv. Jag njöt iaf av att komma ut på en morgonpromenad med vad jag tror kan va världens bästa sällskap. De är så bra Harry och Wilma för de pratar inte så himla mycket utan vill mest bara lyssna på vad jag har att säga.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Mattesnillet.

Oj, räkna för ovanlighetens skull fel. 18 jackor ska det va.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Oh no.

Oh no, upptäckte just att det bara finns en galge kvar att hänga jackor på nu. Det innebär att mina 16 jackor som redan hänger där inte kan få mkt mer sällskap. Sorgligt!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Summering.

Dagens shopping blev inte riktigt som tänkt. Alltså kom jag hem utan skor med en matta, jacka och klänning.
Men inte gråter väl jag för det. Får väl hänga in jackan hos den här och de andra jack-kompisarna nu. Förresten, jag är ledig imorn, går inte att beskriva hur gött det är att va ledig på måndagar utan att svära så jag låter bli att försöka förklara.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Sällskapssjuk.

Jag är sällskapssjuk, väldigt sjuk! Erica är på promenad och jag har fruktansvärt tråkigt. Trots min sjukdom kan jag vissa, korta stunder under en dag uppskatta ensamheten. Jag tror att alla människor behöver sin lilla ensamhet. Idag har jag fått för mycket av den varan. Därför är jag nu uttråkad till tusen. Det är inte så att jag hela tiden behöver ha någon att tala med, jag behöver bara veta att det är någon här. När vi sitter flera stycken här hemma och alla sitter i sin egna lilla värld trivs jag som fisken i vattnet. Nu är jag inte en fisk i vattnet, jag är tokuttråkad och rastlös. När jag blir såhär uttåkad blir jag alltid lite irriterad på att det aldrig finns mer saker att göra på internet och en irritation över att tvn underpresterar har uppstått. Ska jag behöva plocka upp skolböckerna för att få något att göra. Nej, jag vet. Jag ringer till Snövägen och tjatar lite på dem.

Hur ska jag klara mig själv i Eslöv?

Det var bra så.
Petronella Ek

Örebru.

Pluggdagen har förvandlats till shoppingdag. Sånt som jag gillar.
Så snart beger jag mig iväg i sällskap av två karlar. Får se hur länge de mäktar med.
Det va  bra så.
Maja Fröjd

Ey yo!

Peckan skrev något om att hon inte blir bra på kort. Lillan va här förut idag och vi har minsann inga som hellst problem att bli snygga på bild.
ild.

Förövrigt har jag köpt en vinterjacka, kolat på innebandy, käkat fläskfilé och sett en film denna dag. Mickael sitter  och lugnar sig efter filmen som hette typ Case 39 för han vill av någon anledning inte lägga sig än. Tur att nån är lite brave i det här förhållandet.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Kortprinsessan.

Jag har ett litet problem. Jag kan inte se normal ut på kort. Det är en jäkla tur att jag inte vill bli fotomodell.

Igår va vi på korridorsfest, där fanns det prinsessmuggar. De gjorde att jag trivdes som fisken i vattnet!


Min bästa pose!

Pek <3 Prinsessmugg!

Det var bra så.
Petronella Ek

Lampan 3.

Eftersom Maja och Siw vill se den vackra lampan på Tröskevägen har jag startat en pengainsamling. Den som vill att jag ska få bra belysning i mitt nya hem kan lämna sitt bidrag i ett kuvert märkt "LAMPAN" i postlådan på Snövägen. Om ni befinner er i södra sverige kan ni lämna ert bidrag på Virvelvindsvägen. Maja och Siw kommer älska den nya lampan precis lika mycket som jag gör, gör dem inte besvikna!

Det var bra så.
Petronella Ek

Lampan 2.

Jag köpte en lampa till min hall för några veckor sedan. Tydligen köpte jag en riktig innelampa för igår va min lampas syster med på TV i det där programmet som kan heta typ Välkommen hem. Jag älskar min lampa, den gör fina mönster mot draperiet.
Jag tycker att Peckan ska kosta på sig lampan, för varje gång man tittar på sina lampor så tycker man att det är det finaste man sett. Lampan har många funktioner som att lysa upp ytor vilket gör att man ofta ser bättre. De kan också ha syftet mysbelysning och det kan ju Peckan behöva ha i sin singellya ;)
Själv prioriterar jag alltid dyra lampor framför skor, väskor och kläder.
Nu ska jag släcka ner mina lampor här och åka till Gullspång och jobba.
Det va bra så.
Maja Fröjd

RSS 2.0