Lampan och överkastet.

Igår såg jag en lampa, jag blev kär. Idag kollade jag på lampan på nära håll. Så pass nära att jag såg prislappen. Min kärlek bleknade en aning, men den finns fortfarande där långt in i hjärtat. I denna affär som lampan kallade för hem bodde också ett överkast, även där uppstog en förälskelse. Jag ogillar när butiskbiträden ska förstöra så vackra ting och kärleken med en konstig lapp som jag inte förstår mig på. Det jag vet är att både lampan och överkastet vill ha ett nytt hem, de gillar inte heller tråkiga butiksbiträden. Av alla hem de kan tänka sig är Tröskevägen det hem de längtar efter allra mest. Jag vill väldigt gärna att deras önskan ska uppfyllas och de ska få kalla Tröskevägen för hem. Det finns bara ett litet problem, de där nedrans lapparna. Både Mamma och jag har paxat att inte ge bort den förmögenhet som krävs. Men Pappa, han hann inte med att paxa... synd för honom!

Det var bra så.
Petronella Ek

Plötslig irritation.

Vi har haft rollspel idag i skolan, grymt kul att titta på faktiskt. Inte riktigt lika kul att spela men ändå helt okej. En del personer har verkligen fallenhet för att leva ut och leverera inför publik. Jag är nog inte en utav dessa människor, men jag säger som alla andra säger när de är dåliga på något. Sålänge man gör sitt bästa är det bra!
Jag har aldrig förstått mig på sådana människor som ser livet som evigt roligt och allting som en lek där man ska göra sitt bästa. Det spelar ingen roll om man förlorar sålänge man haft roligt. Jag kommer uppfostra mina barn med inställningen att de inte får vara med att spela kort, yatzy eller monopol (samt alla andra spel) om de inte går inte med inställningen att de vill vinna och verkligen göra sitt yttersta. Va är det för idé att leka lekar om man inte vinner har jag altid undrat? Finns nog inget som är så irriterande som att förlora. Men har mina barn tur kanske den här attityden växer ur min kropp. Men ärligt, vem blir inte skitförbannad om man blir indelad i någon form av lag och någon i laget har inställningen att det är ju bara en lek. Sådana personer skulle jag hellst av allt utesluta ur mitt lag och säga nej, du får va med i looser laget om du ska bete dig så. Oj, nu kom den lilla lilla mobbaren i mig fram kände jag.
En del lekar tycker jag är sjukt dåligt gjorda också, ni förstår att de har regler som gör att inte den som är bäst alltid vinner. Sådana spel hatar jag mycket. Om någon utav er spelat exemplevis Buzz så förstår ni vad jag menar. Där kan man svara rätt på mest frågor och ha bäst poäng ända fram till de typ två sista grenarna och då kan alla plötsligt sno poängen för en. Detta betyder ju såklart att alla de som ligger dåligt till vill förstöra för den som är bäst och alla går ihop emot personen och tar poängen. Fruktansvärt dålig spelregel.
Jag har inte ens lekt någon lek idag, ändå blev jag tvärförbannad när jag tänkte på människor utan tävlingsinstinkt och dåliga spelregler. Det är nog bäst att jag avreagerar mig på tvätten. Imorn ska jag jobba dygn så jag får inte känna av friheten förrän på lördag. Men hade gött ni sålänge.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Nyfiken!

Bloggen börjar få rätt mycket besökare måste jag säga. Det sjuka är att jag enbart vet vilka ca fem personer som följer bloggen är. Vilka är allt folk? Jag är extremt nyfiken förtillfället. Antar dock att ingen tänker bjuda på sin identitet i en kommentar så jag får försöka stilla min nyfikenhet på annat sätt.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Rolig, roligare, roligast.

Jag är en sån där person ni vet som skrattar åt det mesta och för det mesta. Det är ganska lätt att få mig att lägga av ett sånt där superduperdyng garv. Man behöver alltså inte jobba så hårt för att få ett leende på mina läppar. Om jag inte är trött eller hungrig, då ska man hålla sig undan eller erbjuda mig mat eller sömn. Sen blir jag glad igen! Jag är också en sån där människa som är beroende av att få skratta, får inte jag min dos skratt så blir jag alldeles tokig. Det sägs att ett gott skratt förlänger livet, många tror att jag komer bli typ tusen år gammal. (Saltörn?) Man kan ju tro att en sån lätt skrattad (kan man säga så) person är lite rolig själv. Men jag önskar verkligen att jag var lite roligare. Det skulle underlätta, tänk att varje gång man känner att man behöver ett uppmuntrande skratt kunna framkalla det alldeles själv. Självklart skrattar jag åt mig själv ibland, men det gör väl alla? Att vara rolig, spontat rolig är en begåvning, en av många begåvningar som jag skulle vilja ha. Tänk hur gammal jag skulle kunna bli då.

Om ni det ploppar upp något roligt i era huvuden så hoppas jag att jag är den första ni tänker på och ser till så att jag får höra det roliga så att jag får skratta... lite till.

Det var bra så.
Petronella Ek

Dålig (o)vana.

Ja, idag gjorde jag det igen. Känner mig fantastiskt smart varje gång jag gör detta.
Det handlar förstås om att vilja lukta på kolsyrad dryck, denna gången Sprite. För er som inte hållt en kolsyrad läskedrycksflaska tätt under näsan i hopp om att känna någon doft och sedan klämt lite på flaskan kan jag berätta att det inte är någon bra idé Det sticker till något hemsk i näsan och gör även lite ont i ögat.
Hoppas att jag lärde mig något denna gången så jag slipper göra om det ännu fler gånger.
Varför ska jag överhuvudtaget lukta på drycken liksom?
Det va bra så.
Maja Fröjd

Duktigast.

Idag har jag varit duktig. Så alla som vill ge mig några goda ord är hjärtligt välkomna. Jag och mamma (mest mamma) har packat klart. Nästan, bara morgondagens resväska kvar att pyssla ihop men jag hoppas på att klara det imorgonbitti. Som jag redan har talat om ville SJ gärna att jag skulle stanna i Karlskoga så de ställde in mitt tåg, men de insåg tydligen sitt misstag och gav mig biljetter till en annan avgång. När jag idag hämtade ut biljetterna ser jag att de till och med har varit så snälla att jag fått bokade platser. Sådant lyx som jag inte längre kostar på mig när jag bokar biljetter. Det ska bli skönt att slippa behöva flytta sig för att jag råkat slänga ner mitt arsle på någon annans plats.

Ikväll har jag umgåtts med mina kära vänner, som jag skulle ha gillat lite mindre efter i kväll om det inte hade varit så att jag skulle lämna dem i tre månader. 

Imorgon återvänder jag till skåneland och kommer inte tillbaka till skogarna förrens till jul, jag hoppas att jag fram till dess kan få små doser av stan för annars kan det nog bli tuft att klara sig där nere i södra Sverige. Men jag gör ett tappert försök och ger man fan på att lyckas. 

Det var bra så. 
Petronella Ek    

Blommor och spett.

Nyss hemkommen efter en avskedsmiddag i Kristinehamn för Peckan med mig Peckan och TG. Så nu är man mätt och glad igen. Frågan är om Peckan är mätt eller om hon måste stilla sin hunger imorn på tåget? HÖHÖ. Bara vi tre som förstod det där. Av någon anledning kom vi under middagen in på frågan om hur man ska berätta för sina barn om blommor och bin, TG hade helt klart den bästa och enklaste förklaringen jag någon gång hört. Så här får alla småbarnsföräldrar eller tonårsföräldrar ett enkelt tips på hur man bäst förklarar hur sex ska gå till.
- Det hela handlar om att mannen ska få in sitt könsorgan i kvinnans könsorgan.
Sådär, svårare än så behöver det inte vara kära vänner.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Efterlysning.

Eftersom jag ägen titeln världens glömskaste (? mest glömska?) person så har jag någonstans glömt min sjal. Tråkigt! Jag hoppas nu att någon hittar den och ger den till någon jag känner. Den är svart med rosa/röda blommor, en volang i samma mönster och en vit virkad (?) kant. Jag gillar den här sjalen och skulle bli mycket glad om den återvände till sin ägare. Det skulle vara snällt om alla kunde hålla ögon och öron öppna för min och sjalens skull. 

Det var bra så. 
Petronella Ek   

Flyttpacka.

Det här med att packa är verkligen inte min grej. Jag flyttar bara runt alla saker, inget hamnar i flyttlådor utan allt får bara en ny plats i huset. Jag kommer också på massor med andra saker som MÅSTE göras. Tillexempel, prova mössor, sortera i sminkboxen eller min favorit sysselsättning, filosofera. Undrar om det finns någon packningskurs eller någon rutinerad packare som gärna vill ge mig en hjälpande hand? Jag funderar lite på vart jag har fått all skit från och varför jag sparar på allt. Är det verkligen nödvändigt?
Men all denna "packning" får mig att inse att det inte är så lång tid kvar innan jag får min lägenhet och det gör mig glad. När jag tänker på det så gör jag ett (väldigt litet, men ändå ett) ryck, så jag kanske borde gå runt och endast tänka. Snart får jag lägenheten, snart får jag lägenheten, snart får jag lägenheten... I och med att jag får lägenheten flyttar jag även ner till skåne på riktigt. Läskigt men samtidigt så kul! Igår kväll saknade jag Lund jättemycket och det är väl ett bra tecken? Det ska bli skönt att komma ner dit igen och återgå till den vardag som jag har där nere. Men som den hemmakära människa jag är kommer jag nog vara väldigt ledsen när jag åker från skogarna och allt bra här! Jag hoppas att skogarnas invånare kommer och hälsar på mig ofta!  

Nu är det dags att återgå till packningen. Jag kanske kan lyckas få ner alla kläder i alla fall.

Det var bra så.
Petronella Ek

Söndag.

Igår var vi ute på stans nya uteställe, kvällen får MVG++ av mig. Hela helgen inkasserar faktiskt detta betyg. Förutom söndagskvällen, jag och Mamma har packat upp varenda kartong som finns i släkten Ek/Eriksson och kollat vad som skulle passa bra i Eslöv. Det var tydligen många saker som ville bo där. Jag hoppas att köksskåpen har en magisk förmåga att svälja prylar. Annars får jag nog knacka på hos grannen och låna ett par skåp där om jag ska få plats. Imorgon är det mina kläder och allt annat skit som får sig en omgång. Jag hatar verkligen att packa och försöka lista ut vad jag kan behöva och vill ha med mig. Jag vill alltid ha med mig för mycket... Om det någon som känner för att uppmuntra mig så är morgondagen den perfekta dagen för lite pepp!

Som ni vet var jag inte helt nöjd med SJ´s insats i torsdags. Nu är jag nästan lite hatisk mot dom. I fredags fick jag ett sms som talade om att de hade ställt in mitt tåg. Inte så snällt! Jag får nu åka hem några timmar tidigare och får en längre väntetid i Göteborg. Men jag kommer i alla fall hem tidigare, det är ju skönt!

Trots att jag är teknikens under så finns det ett litet problem som jag inte tycks hitta någon lösning på. Om jag vill lyssna på en speciell artist på spotify söker jag upp honom sen trycker jag på play och förväntar mig att de fortsätter att spela fram tills jag säger att nu vill jag inte lyssna mer. Men spotify tycker tydligen att jag ska bekräfta efter varje låt att jag fortfarande vill lyssna. Jag måste alltså trycka på play för varje ny låt. Väldigt störande, det förstör flytet. Om det är någon som har en enkel lösning på detta problem får ni gärna dela med er.

Jag måste nog säga att jag saknar min cykel som står nere i skåne. Att gå från stan till Snövägen i klackskor är ingen ide som borde få dyka upp i huvudet på små flickor. Hej Blåsor!
 
Det var bra så.
Petronella Ek

LÖÖÖVE!

Har egentligen bara en vettig sak att säga idag, JAG ÄLSKAR LEDARSKAP 05-08.
Hur har jag klarat mig utan dessa människor vid min sida i dryga två år? Kan inte förstå hur det gått till. Efter helgen kommer jag nog lida av abstinensproblem. Efter två år är vi alla samma personer som vi var förutom att vi är lite äldre och visare. Vi har alla våra egenheter men alla har vi lärt oss att älska varandras både positiva och negativa sidor och det tycker jag är fantastiskt.
Skulle vilja återuppleva helgen gång på gång på gång.
Gu va jag saknat detta sällskap.
Stort tack allesammans för en fantastisk helg!
Bilder kommer såfort jag nyktrat till!
Det va bra så.
Maja Fröjd

LE05

Igår var Ledarskap 05 tillbaka på Letälvsskolan. Och allt var precis som vanligt, helt ofattabart att vi har varit borta från varandra i drygt två år. Påställa och dumma kommentarer var vardagsmat under vår gymnasietid och igår fick vi smaka på vissa av våra inte allt för smarta stunder. Till exempel kan Folke kasta ett pappersflygplan 50 m, Jimmy tror att EM skulle spelas i Japan, Alex funderade på från vilklet land muslimerna kommer och Sandra tycker att vi har väldigt många maskar som bor här tillsammans med oss på vår jord. Under gårdagen tog Le2an hand om oss med blandade resultat. Något denna Le2a inte visste var att man inte ger LE05 en tävling, det kan aldrig gå väl och det är inte mycket vi bangar eftersom vi är en klass full med vinnarskallar som älskar att leka. Mitt lag bangade minst så vi tog med oss segern hem och det kan väl vi säga var rättvist, med tanke på att Patrik fick offra sitt huvudhår. Jag kan dock rekomendera att inte äta råa ägg eller absolut inte vara kräkmagad och äta två råa ägg. Det kan gå på tok då.  

Idag fortsätter LE05 att njta av varandras sällskap och slår till medd ett dundrande party! Jag tror om jag känner oss rätt att det kan bli fantastiskt kul och nya minnen kommer definitivt skapas och dessa minnen vill jag bära med mig för all framtid. Jag blir sjukt glad av att umgås med dessa människor och jag tror att jag delar känslan med resten av klassen. Om ni ser mig gå runt och le i kväll så är det bara för att jag är så glad! 

Det var bra så.
Petronella EK  

Mot sherwoodskogen.

Nu är jag hemma, i Karlskoga. Vi har i diskuterat flitigt den här veckan vad som är hem nu för tiden. Jag tror att vi kan sammanfatta det med att Karlskoga är hem och Lund är hem. Jag har två hem, jag gillar att ha två hem i två olika delar av sverige. Jag åkte från mitt skånska hem klockan sju i morse och kom fram till mitt värmländska hem klockan fem i eftermiddags. Jag gillar inte att det tar tio timmar att ta sig mellan mina hem. Tänk om SJ skulle kunna hämta mig vid enda dörren köra mig direkt till nästa. Idag fungerar inte SJ på det sättet. Idag kunde SJ bara köra till Kil trots att alla på tåget ville åka hela vägen till Karlstad. Min resa har alltså gått kanon, helt utan förseningar fram till en kvart innan beräknad landningstid. Jag tycker att det känns lite tråkigt att vi var så nära målet men inte lyckades, undra hur SJ känner. Vi fick åka buss från Kil det var inte spännande och gjorde att jag missade en fika med Petra "chefen" Löfgren. Inte nog med det så tog mitt batteri i mp3´n slut lagom till min ankomst till Karlstad. Man kan tycka att det är lite orutin att inte ha ett extra batteri när man är så gammalmodig och har mp3. Men Eftersom mitt guldfiskminne faktiskt existerar så fick jag inte med mig något sådant från skåne. 

Men när jag kom hem blev jag lycklig, på snövägen befann sig världen mysigaste djur. Jag pussade på Hampus så mycket att han blev arg på mig. Men Kasper är lite fegare, så honom har jag inte fått tag på än. Men det blir inte nådigt för honom när jag gör det.

Igår fick jag äntligen se säsongens första hockeymatch. Jag var nervös och lycklig på vägen dit. Under matchen blev jag ännu mer nervös och lyckades få med mig Jessica i hejandet vilket innebar att vi var två i Malmö Arena som hejade på Bofors. Det var nästan så att man inte förstog om det blev mål eftersom hela Malmö tystnade. Jag var lite rädd när vi efter matchen skulle vistas utomhus i Malmö. Men vi gick så fort att ingen hann efter.

Denna helg ska jag få umgås med människor jag gillar och saknar jättemycket. Det gör mig glad, mycket glad. Imorgon ska vi tillbaka till den där skolan vi en gång gick på. Vi kommer nog leva lite rövare om jag känner våran klass rätt, det ska bli kul. Vi kommer få lunch på skolan, det ska bli gott! Jag och Majapartaja gör comeback i Sherwood, det kommer bli kanon! Jag uppmanar till allmän utgång på lördag. Nu ska gå och sova så jag orkar härja som aldrig förr!

Det var bar så.
Petronella Ek

Thank God!

Thank God att denna arbetsvecka äntligen är över! Va inte helt säker på att jag skulle lyckas genomlida denna helvetesvecka först men se på fan att det gjorde jag.
Nu ska jag unna mig ihop med min efterlängtade vän helgen lång!
Tur det, jag behöver all energi jag kan få. Lönebeskedet gav en bra energikick tidigare idag, jag förstår inte när jag har hunnit jobba alla dessa timmar!? Unnade mig därför en liten partykjol idag, inte mer än rätt!
Till Ledarskap 05 kan jag ju meddela att jag lär va kung i baren i helgen!
Trevlig helg på er allihop!
Yes! nu kommer hon Peckiläck och knackar på min dörr!
Det va bra så.
Maja Fröjd

Kalas puffar!

När jag var liten och var med Mamma och Pappa till affären ville jag alltid ha massa grejer. Mest godis eller mat men även leksaker och annat fint helt oanvändbart. (Detta är nog ett vanligt fenomen bland barn så jag tror inte att det är någon ide att ställa en diagnos på mig.) Självklart fick jag inte allt jag pekade på. Men ibland lyckades man fjäska till sig något, om Mamma och Pappa var trötta och inte orkade ta diskussion eller om de ville vara lite extra snälla. Så för att få det man verkligen ville ha var man tvungen att ha en välfungerande strategi. Det var ingen avancerad taktik, den gick helt enkelt ut på att fråga först om det man helst ville ha, som var mest troligt att man skulle få och som var längesen man fick. Om vi tillexempel tar Kalas puffar så kunde man inte fråga varje gång man var med och handlade utan så sällan som möjligt. Mamma och Pappa gillade inte att vi åt Kalas puffar "det där kan ju inte vara gott, det är ju bara socker". Så för att få hem ett sådant paket var man tvungen att tänka igenom sina val med noggrannhet. Nu är inte mina föräldrar strängast i världen utan de ligger väl nångonstans på top 30. De gånger man lyckades få med sig ett paket hem åt man puffarna med stor njutning och log glatt åt leksaken som ofta fanns i paketet. Ofta hann vi nog tröttna på att äta puffar redan innan paketet var slut.

När det blev dags för första frukosten här på virvelvindsvägen plockade Erica fram ett paket Kalas puffar och jag kunde inte undvika att småle lite för mig själv och jag kunde nästan höra Mamma och Pappas röster i huvudet. "Det där kan inte vara gott, det är ju bara socker." Men det kan visst vara gott, i små potrioner. Mest kanske för att man tyckte det var gott när man va liten och det smakar ju lite av triumf. Men det mest anmärkningsvärda med detta paket var storleken, jag har aldrig sett ett så stort paket Kalas puffar!



Det var bra så.
Petronella Ek

Vilet år är det?

Har suttit och skrivit 2009 på alla viktiga papper på jobbet idag, sen såg jag något papper där det stod 2010. Blev lite osäker vilket år det egentligen är så jag fick ju leta rätt på en ny kalender och insåg då att det är 2010. Är jag senil eller har jag bara lite för mkt att tänka på? Jag hoppas på det senare alternativet.

Jag har också hunnit se att Peckan har glömt det som vi i Västergötland/Värmland brukar kalla ironi. Klart jag vill träffa henne. Tycker bara att det är lite roligt gjort att hon ser till att hela Karlskoga ska stanna upp och boka upp Peckan tid på schemat. Men det gör vi ju alla så gärna. Lite hemlängtan är nyttigt och förhoppningsvis kanske det gör att man uppskattar tiden med sina nära och kära lite bättre och inte blir tjurig för små saker som hunger och liknande ;)

Det va bra så.
Maja Fröjd

Lägergård.

Jag bor i väntan på min lägenhet hos en tjej i klassen, hon heter Erica. Så när jag i fortsättningen kallar henne Erica vet ni vem jag talar om.

Igår kväll när det var sovdags började jag med min fula vana, att tala sjukt mycket. Ni förstår, jag har alltid väldigt mycket tankar att dela med mig av just vid den tidpunken. Jag har också en tendens att tala väldigt fort och upphetsat, för det jag har att berätta är ju väldigt viktigt. Ibalnd (läs ofta) sätter jag mig även upp i sängen för att verkligen poängtera hur viktigt det jag säger är eller för att illustera något jag talar om. Maja förstog efter ett tag att det inte var någon ide att säga till mig att vara tyst. Hon bad mig istället att prata saktare och lugnare, lite som en vaggvisa. Jag tror att Erica börjar vänja sig med mitt kvällstalande. Igår kväll förklarade hon vad för känsla som uppstår i hennes kropp när jag sätter igång. "Det känns lite som om man är på läger." Läger? "Ja, du vet när man var 14-15 år och var på sommarläger och man grillade vid läger elden och sen skulle sova och alla låg och pratade och fnittrade länge. Och tillslut kom lägerledarna och sa till att man var tvungen att sova." Jag undrade såklart vem som skulle agera lägerledare nu, Erica trodde på grannen. Man kan ju tycka att det skulle vara lite jobbigt att alltid befinna sig på sommarläger där man aldrig får sova trots att man är sjukt trött och ska upp tidigt. Men jag vet inte om detta är ett beteende som jag kan ändra på. Jag kanske helt enkelt bara får träffa människor som uppskattar detta normbrytandebeteende.

Maja skrev i förra inlägget hur mycket hon får offra för att jag kommer hem. Hon skrev inget om allt roligt jag missar i Lund. Hon skrev inget om mina 12,5 timmar på tåg, plus buss resan till och från Karlstad. Hon skrev inget om att jag är 50 mil från min familj och mina bästa vänner så att jag nu har fått lite hemlängtan och väldigt, väldigt gärna vill träffa alla där hemma (inklusive henne). Hon kanske helt enkelt inte vill träffa mig, det kanske inte blir något torget för min del. Det vore ju tråkigt om hon ska behöva känna att det bara är uppoffringar. Jag gör i allfall gärna massor med "uppoffringar" för att få träffa henne. Hoppas hon kommer på andra tankar!

Det var bra så.
Petronella Ek

Rollspel.

Idag har vi fått öva på rollspel i skolan, i början av dagen fick vi säga vilken ålder vi kände oss som idag. Just då kände jag mig som min kronologiska ålder, alltså 21.
Nu några timmar senare känner jag mig mer som vanligt. Så som jag känt mig den senaste tiden som ca 64,5 år. Det känns som att jag jobbat och pluggat stenhårt hela livet och allt jag behöver är lite vila.

Men till helgen är jag iallfall ledig och då blire först reunion på Letälvsskolan med gymnasieklassen och på lördagen styr jag klassfest på torget. Så jag hoppas att jag piggnat till fram till dess. Annars kommer väl Peckan skälla på mig och kalla mig pensionär hela dagarna.

Hon tycker aldrig synd om mig som sliter dygnet runt dag efter dag medan hon festar och unnar sig med sina nya vänner i Lund. Istället lägger hon på mig ännu mer saker jag ska komma ihåg så imorn måste jag låna böcker till henne också. Hon har också befallit mig att dumpa min pojkvän när hon kommer hem och ägna all tid åt henne. Hon har inte lite krav hon inte. Men som den goda vän man är lämnar man schemat öppet när hon kommer hem.
Kanske ska byta ut mitt pensionärnamn till slav?



I vilket fall blir det ju trevligt att unna sig en och annan smarrig sryck i hennes sällskap i helgen. Hoppas hon håller talförmågan hela kvällen med så man iaf hinner prata ikapp lite. O så får vi väl hoppas att hon inte cyklar till festen.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Varning!

VARNING! Se inte filmen frozen. Jag sitter här nu och vågar inte gå och lägga mig förrän Mickael gör mig sällskap.
Jag har hört en del folk som inte badar efter att sett filmen hajen. En enda gång i livet har jag åkt slalom i en skidbacke, efter den här filmen har jag konstaterat  att det blev första och sista gången. Jag klara Hajen helt utan men men den här skräcken blir jag nog inte av med. HJÄLP!
Vet inte vilken kategori filmen tillhör, antagligen någon mild form av skräckfilm. Fy, jag kommer drömma mardrömmar hela natten nu. Skyll dig själv hade mamma sagt. Men det va inte jag som valde film, hur hade jag kunnat ana det där!?
Det va bra så.
Maja ''ont i magen'' Fröjd

Mitt första val.

Ja, igår eller ska man säga idag kan man ju konstatera att mitt första val gick till historien. Mestadels på ett negativt sätt. Jag kan ju säga att jag inte är en utav dom som röstat för att Sverige ''demokraterna'' skulle komma in.
Dock är det ju så i Sverige att alla ska ha rätt till sin åsikt och ha yttrandefrihet så om nu så många Svenskar vill att SD ska få vara med och styra vårt land så är det väl så det ska vara.
Jag tror att de som är med i SD har väldigt svårt att sätta sig in och förstå sig på andra människors liv och andra människors känslor. Av någon anledning tror jag också att många SD anhängare faktiskt skulle vilja att ett annat land välkomnade dom om det nu skulle ske en naturkatastrof eller bli krig här i Sverige.
Jag är utav den sortens människor som tycker att de allra allra flesta människor förtjänar en andra chans i livet och att man kan förändras och göra bättra ifrån sig. Men ibland behöver man kanske en knuff i rätt riktning och lite hjälp och stöd för att hitta rätt väg igen och kunna tillföra Sverige något bra.
Mitt första val gick till historien och jag kan inte annat än tycka att det är sorgligt.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Valvaka.

Som ni alla vet är det valdag idag. Vilket innebär valvaka, på Virvelvindsvägen har vi laddat upp med chips, godis och dricka. Jag hoppas att vi varvar valvakan med ensam mamma söker. Jag är lite nervös inför kvällens valresultat, det känns roligt att själv fått varit med och påverkat. Jag är ingen soffliggare jag inte!

Nu har jag jättemycket hemlängtan, om jag kunde trolla skulle jag se till att det blev torsdag eftermiddag nu, pangbom! För att dämpa min längtan lite ringer jag nog Frida. Hoppas hon är snällare än Maja och vill tala med mig!

Det var bra så.
Petronella Ek


Lördag.

Eftersom jag inte vill plugga tänkte jag dela med mina lite av mina tankar.

Jag hatar tele2 mer än allt annat, det är nämligen så att jag kan vara uppkopplad på internet och helt plötsligt får jag inte vara på internet längre. Idiot tele2.

Igår gjorde vi nattlundalivet och vi cyklade från Julias bostad som någon har placerat bra långt bort från civilisationen till Hallands nation. Jag cyklar där i godan ro och helt oprovocerat hoppar en buske på mig. Detta påhopp gör ju såklart att både cykeln och jag välter. Som tur är har jag nu fått rutin på att ramla med cykeln så jag lyckades unkomma utan en endaste liten skråma. Jag börjar nu fundera på om hjälm vore något jag skulle satsa på.  

Snart, om några (6) dagar åker jag hem till skogarna! Det ska bli skönt att få se stan igen. Det känns som om jag har varit borta i flera månader men det är knappt en. När jag är hemma ska jag såklart ta med mig pensionären och inviga nya coola utestället i stan, det ska bli mycket spännande. Jag ska också äta mangoraja (troligtvis direkt ur flaskan) på som hemma, finns inget fik som har så god mangoraja som, som hemma. Där kan Lundafiken slänga sig i väggen.
Men innan jag åker hem ska jag få en liten Karlskogados här i Skåne. På onsdag ska jag få gå på hockey, som jag har längtat! Jag blir alltid lite extra glad när jag får gå på första matchen för säsongen. Hockey är det första tecknet på att vintern är påväg. Sommar i all ära men vintern är allt bra mysig. De säger här nere att det aldrg blir snö utan bara en massa slask. Jag gillar inte slask, ogillar det lika mycket som jag ogillar tele2. 
Tillbaka till hockeyn. Jag hoppas verkligen att Bofors kan göra en bättre match än vad de tydligen gjorde sist. Det skulle ju vara väldigt tråkigt att behöva höra i tre år hur dåliga Bofors är. För det skulle jag garanterat få höra varje dag! Jag kommer sakna att inte åka till hallen med Farran och kolla på denna fantastiska sport. Hoppas pappa kommer sakna mig när han åker dit. Som tur är får jag när jag kommer hem åka till hallen och andas in den där speciella doften som bara finns i Karlskoga och se lite hockey där den ska ses. 

Jag kom på nu att när man är i skåne måste man ju äta skånepepparkakor. Det fick vi alltid när vi var små och var på semester. Undrar varför just då? Aja, nästa gång jag handlar ska jag nog köpa med mig ett paket och hoppas på att de smakar lika gott nu som de gjorde när jag var liten. 

Nu borde jag plugga, men jag tar nog en lång powernap istället. Plugga på en lördag, det låter ju helt befängt.

Det var bra så. 
Petronella Ek 

Utlovade semesterbilder.

Ja, jag får väl bjuda på lite semesterbilder som jag lovat. Bättre sent än aldrig.
Nähä, men eftersom tele2 inte vill att jag ska lägga upp några mer bilder så får det väl bli så.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Platon.

Idag läste jag något väldigt intressant. Det var det där Platon som som yttrade sig, han sprang omkring här på jorden ungefär 300-400 år före kristus. Om jag kunde rösta på honom i rikstadsvalet hade jag nog gjort det. För dehär ideerna köper jag rakt av, nästan.  
Jag har för övrigt röstat idag, vuxenpoäng till Pek. 

Aja, det här talade Platon om för mig idag. 

Människornas reproduktion borde organiseras ungefär som hästavel, så att helst bara de mest kraftfulla exemplaren i sina bästa år skulle sammanföras och föda barn:
Förbindelser mellan de bästa män och de bästa kvinnor (böra) vara de vanligast förekommande, och förbindelser mellan de sämsta män och de sämsta kvinnor derimot ingås så sällan som möjligt. Och man bör låta de förras avkomma uppfödas men ej de senares, om hjorden skall kunna bevaras i yppersta skick. 
För att undvika oroligheter tänkte Plataon att man skulle annordna lotterier, som äro så listigt inrättade, att vid dylika tillfällen de mindervärdiga individerna skola få skylla på sin otur och ej på de styrande. De önskade barnen skulle sedan föras bort och uppfostras av särskilda barnsköterskor, medan de "mindervärdiga föräldranas barn, även som andra barn, som råkat att vara ofärdiga eller missbildade" skulle gömmas undan på någon hemlig plats för att hålla "väktarnas klass ren". 

Jag hoppas innerligt att jag tillhör de som är värdiga att skaffa barn.  

Det var bra så.
Petronella Ek

Sambo.

Nu ni damer och herrar, vänner och fiender ska jag berätta något för er.
För mer än fem år sedan flyttade jag ifrån mitt trygga hem och min familj hemma i Gullspång för att se mig om i världen. Jag började i Degerfors där jag bodde ensam i en etta med balkong i tre år. Stunderna man kände sig ensam var dock få för jag hade världens finaste grannar och vänner. Efter tre år där begav sig mitt äventyr ut i världen långt bort från Degerfors och ända till Karlskoga där jag flyttade in i en två mitt i smeten tillsammans med min före detta granne Peter. Tillsammans bodde vi där och delade rätt många glada stunder i ett år, innan jag fick nytt sällskap av en annan kär vän, ni kanske vet vem hon är...  Peckan brukar folk kalla henne. Även jag och Peckan bodde tillsammans i ett år och sedan fortsatte mitt äventyr här i stan och jag flyttade en hel byggnad bort, från intersport till torget.
Eftersom jag provat att bo ensam och att vara kombo med både en man och en kvinna är det väl inte mer än rätt att jag provar på sambolivet. Så nu ska Mickael flytta in hos mig här på Torget. Så om någon vill eller känner någon som vill ha hans ungkarlslya på superpopulära Frödingsplan kan ni ju hojta till.
Jag har ju hört att många gillade mitt inlägg om skillnaderna mellan att bo med en man och en kvinna som skrevs för typ tusen år sedan så vem vet, framöver kanske jag kan beskriva skillnaderna mellan kombo och samboliv.
Det va bra så.
Maja ''sambon" Fröjd

Inlåst.

Igår skulle jag vara en stöttande flickvän och gå och heja på min man som coachade kibs juniorlag. Jag lyckades då med konststycket att låsa in mig själv i ett utrymme där jag varken kunde ta mig tillbaks dit jag kom ifrån eller komma ut dit jag ville. Jag var alltså inlåst i ett utrymme med tre olika utgångar och ingen dörr gick att öppna. HJÄLP! tänkte jag och greps av en aning panik. Jag ringde först till Peckan och tänkte att hon skulle fixa fram ett nummer till en man som jag såg lite tidigare i en korridor i innebandyhallen men sen kom jag på att jag kunde ringa Frida som bor precis vid hallen så att hon kunde komma dit och rädda mig. Frida blev inte helt oväntad lite trött på mig och trodde minsann att det gick att öppna någon dörr. Men det gick verkligen inte. Men som tur va kom det några grabbar som också ville in i hallen men inte heller kunde öppna dörren som jag lyckades be att de skulle komma runt och öppna till mig.
Många tankar hann under min tid som fånge löpa i mitt huvud. Typ, åhh va Mickael kommer skämmas för mig. Jag kommer bli kissnödig. Ska jag sitta här inne i flera timmar innan någon kommer och släpper ut mig med mera med mera och sist men inte minst, hur ska jag ta mig ut snabbast möjligt?
Trots att jag skämdes och va lite rosig om kinderna efter min räddning gick jag in och kollade på matchen sen. Det va ju stort gjort iallfall.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Kossera.

I fredags var det sittning för kriminologerna i Lund. Tvåorna tyckte tydligen att det skulle vara kul att se oss nya, rädda barn som djur, bondgårdsdjur. De själva skulle vara bönder. Kan det ha varit någon slags maktritual? Ville de visa oss vart skåpet skulle stå? Jag gillar inte att göra saker halvdant, ska jag va ett djur ja då är jag väl ett djur. Mina kompisar tänkte precis som jag. Vilken djur ville vi nu vara då? KOSSOR såklart! Jag röstade på svarta fåret men fick inget medhåll. Kossor blev det. Klockan tre på fredags eftermiddagen träffades vi hemma hos pysselJulia och satt igång med koutstyrseln. Straxt innan sju var vi klara, straxt efter sju var det dags att bege sig mot nation och sittning. Tacka vet jag dubbelkvart, perfekt för mig! Vissa kossor drack en drink för mycket, alla andra kossor fick stå på stolen och drick mer. Jag stog på stolen och drack mer. Kvällen slutade med att jag provade tåget till Eslöv, det gick bra. Det kommer nog funka att åka dit, om inte får jag lägga huvet på sne och blinka sött mot mina klasskamrater.

Idag har det regnat i Lund. I morse regnade det mycket, Gud spottade även hagel. Undrar vad jag har gjort Gud?



Kossan på stolen.


Kossera!



Kossera hade en kisse!

Det var bra så.
Petronella Ek

Väska eller garderob.

Jag bor inte längre i en väska! Jag har en garderob! Igår flyttade jag in hos Superdupersnälla Erica. Hon gjorde till och med plats åt mig i sin garderob. Det gjorde mig glad eller glad är nog inte rätta ordet, det jag söker är nog ... lycklig. Jag plockade upp alla plagg med stor omtanke och hängde dem i garderobem på gaglar. Under hela denna tid stog jag med ett stort leende på läpparna. Jag har idag fått en nyckel så nu kan man nästan räkna det som att jag har ett hem. Ett halvhem. 1:a november får jag ett helhem! Jag litar på att ni kommer ihåg att det då är dags för bära, bära, bäääära!   

Det var bra så.
Petronella Ek

Fotobås.

Håller på att utforska och lära mig min extrema hightec dator. Hitta idag något som en del kanske provat på i verkliga livet. Det hela handlar om att tränga in sig i ett såkallat fotobås tillsammans med sina vänner. Jag har minsann själv några granna bilder från högstadiet med min vän annpyttipann i båset. Jag och Peckan har även ett sådant foto ifrån självaste Legoland. Jag bjuder på ett såkallat smakprov på vad min dator kallar popkonst i fotobåset.
Nu ska jag lämna båset för att kolla på lite innebandy.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Rosengård.

I natt sover jag i Malmö. Endast ett par stenkast från Rosengård (tror jag). Jag håller mina tummar hårt, vädigt hårt för att pojkarna och flickorna där håller sig i skinnet i natt. Det vore ju tråkigt om något händer medans jag är här. Om allt är lungt och skönt ska jag skryta om att jag nästan varit i Zlatanland. Om inte, vill jag nog aldrig veta av min natt i Malmö.

Jag vill hinna med en hyllning innan jag kryper till kojs. Vi har i kväll tittat på Mamma Mia the movie. Och jag vet inte om jag har sagt det förut men ABBA! HerreGudminskapare! Sjukt, fantastiskt, underbart bra låtar! Jag kan nog inte påminna mig om att jag någonsin har mött någon endaste liten filur som har tyckt att ABBA är dåliga. Visst inte allas favvoband men ingen (jag mött) har sagt att de är kassa. Det är också fantastiskt att alla kan lyssna på den här musiken och tycka den är bra. Min Mormor, Mamma, Jag, tre generationer som sitter och nynnar, vickar på diverse kroppsdelar och spricker upp i ett leende så fort en ABBA-låt dyker upp. ABBA är sjukt stora! Större än vi fattar tror jag. Jag insåg också under kvällen att det finns låtar som passar till nästintill alla tillfällen. Jag bjuder på två sköna nu ikväll. 

 http://www.youtube.com/watch?v=8ejypIv8zSA&feature=related

Till Maja
http://www.youtube.com/watch?v=Z6YqC3D0GMo

Det var bra så.
Petronella Ek

Go Went gone.

Idag är en sorglig dag på många sätt. Idag har nog alla ägnat en tanke åt alla som omkom i World trade center och deras anhöriga. Fy va hemskt. Vi får hoppas att något så tragiskt inte händer igen.
Idag är det för mig Peckan och ett flertal andra även slutet på en rolig period i våra liv här i Karlskoga. Idag va sista kvällen som statt hade öppet för 18år och uppåt. Vi kommer alltså inte längre in hos min granne stattshotelet. Hur fan gick det till? Konkurs blir. Jag måste säga att jag tycker att det känns lite konstigt att jag och Peckan inte är där och tar farväl. Så jag säger det här, farväl statt hoppas du kommer på bättre tankar för jag orkar inte gå ända till Wickan. Nu har man inget annat val än att leva upp till mitt pensionärs liv som Peckan kallar det.
Inga mer förfester på viadukt och inge mer statt.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Skaffa ett liv.

Jag gjorde alldeles nyss en rådfrågning på facebook, vad jag borde göra nu, på en gång. Jag fick svaret att jag skulle skaffa ett liv. Tack för den! Facebook tycker tydligen inte att jag har ett liv. Men vad har facebook då? Har han ett liv? Nej, han tar alla andras liv och ger dem beroende och så säger han till mig att skaffa mig ett liv. Pyttsan.

Det var bra så.
Petronella Ek

Hej då Tåget!

Jag har nu spenderat min sista natt på tåget! Yes! Det ska bli skönt att slippa sova på en brits upphängd i luften och i ett utrymme mindre än en garderob. Jag har nu varit en och en halv vecka i Lund och jag trivs mer och mer för varje dag. Jag gillar staden Lund, det har jag gjort hela tiden. Men det har varit andra omständigheter som har gjort att jag har varit mycket upprörd och ledsen. Tack gode Gud för mina bröder och min moster som har tagit hand om och hjälpt mig som tusan när Mamma och Pappa bestämde sig för att lämna landet samtidigt som deras dotter flyttade femtio mil. Hoppas inte de är brunare än mig. Nu är Mamma och Pappa påväg ner till Skåne. Oj, vad jag saknar dem!

Någon dag ska jag bjuda er på en lista på allt som kan gå fel de första dagarna i ny stad. Om ni flyttar någongång så kan ni ta med listan och checka av för varje grej som händer. Perfekt.

Jag slänger in en hyllning till mjukost! Perfekt att ta med sig på utlandsresa, perfekt att äta till frukost, perfekt att äta till lunch, perfekt att äta till middag, perfekt att ha i maten, perfekt att ha när du bor på vandrarhem, perfekt att kombinera med vanlig ost, perfekt ersättare till smör... ja ni förstår hur perfekt mjukost är och det finns ju oändligt många smaker. Mjukost till folket!

Det var bra så.
Petronella Ek

Dream dream dream.

Jaha, denna vecka har bjudit på varannan dag jobb och varannan dag skola.
Men vet ni va.. jag är ledig fredag, lördag, söndag & måndag. Mycket sovmorgon blir! Förutom måndag när jag ska till tandläkaren med min käke.

När jag ändå är igång och talar om denna käke så kan jag ju passa på att beskriva mitt problem. Mitt problem är att käken låser sig titt som tätt och då måste jag liksom knäcka rätt den. Den proceduren framkallar ett lite obehagligt ljud och kan ibland göra ganska ont. När käken har knäckt för mycket ett tag får man ständig värk i käken och det gör ont att äta. Knäck ljudet dyker också upp i samband med gäspningar och för stora gapningar som när man exempelvis ska äta hamburgare. För ett tag sedan fick jag därför en bettskena att sova med som skulle avlasta min käke lite. Men det gick ju sådär bra. Så nu ska jag antagligen få åka till någon specialist som ska göra ett litet utlåtande.

Det jag vill komma fram till är att man skulle kunna tro att dessa problem är jobbigast och mest irriterande för mig. Men ni förstår att den som stör sig mest är min mamma. Hata är ett milt ord för att uttrycka hennes känslor men jag får nöja mig med att hon hatar att höra knäckljudet från min käke. Så för mammas skulle kan man ju hoppas att det finns något att göra åt problemet.

Det va bra så.
Maja Fröjd


Hooked on a feeling.

Ja för mina närmsta är det nog inte helt chockerande om jag skulle beskriva mig själv lite som en känslomänniska. Ibland är livet på topp och kunde inte va bättre, en dag senare är allt åt fanders och mitt emellan är det varken bra eller dåligt. Idag har jag hunnit med att både känna att livet är på topp och på bott.
Det är konstigt det där med känslor. Jag har under åren listat ut att man bli mer känslig ju fler människor man har i sin närhet som man är rädd om och bryr sig väldigt mycket om eller vill ska bry sig om en själv. Man jämför stackars svältande barn på tv med sina gudbarn och brorson eller så ser man hemska olyckor i tidningen och tänker att det kunde varit någon i min familj eller någon utav mina vänner. Nu känns det som att jag har hela hjärtat fullt med människor som jag älskar och då tjuter man för allt möjligt löjligt. Och små ord och små händelser får plötsligt en ganska stor betydelse.
Men det är väl tur att man känner alla dessa känslor, annars vore ju livet ganska tomt.
Och varje gång man släpper in en människa i sitt liv och låter den komma nära betyder det ju faktiskt att man river sina murar och gör sig sårbar.
Det va bra så.
Maja ''grubblaren'' Fröjd

Heja Eslöv.

Säg Hej till en lägenhetsinnehavare. Eller blivande... Jag har nu skrivit på kontrakt med Ebo och en etta på 40 m2 är min från och med 1 november. Tack o bock. När jag cyklade "hem" till tåget efter min resa till Eslöv fanns det en glädje och lättnad i kroppen. Det var en skön och efterlängtad känsla. Den som nu är intresserad av att hjälpa till med all bärning och kånkning är välkommen att anmäla sig här på bloggen. Det kommer bli samling på Snövägen. Jag kan även möta upp i Lund om det är någon som föredrar det. Datum och tid för de som samlas på Snö är ännu inte bestämt, utan det kommer dyka upp här så småningom. För de som dyker upp först i skåne passar det bra att komma vid lunchtid och hjälpa mig att bära väskor från boendet i Lund till Eslöv.

Heja Eslöv!

Det var något mer jag tänkte dela med mig av, men det har jag glömt bort. Hej Guldfisk. Hoppas jag kommer på det senare...

Det var bra så.
Petronella Ek

Pax.

Ni har väl alla i ungefär lågstadieåldern använt er av pax? Pax är idag lika effektivt som det var på den tiden. Att paxa vem som ska göra vad, vem som får vem och så vidare är det mest rättvisa sättet att avgöra saker på. Hemma i skogarna paxar vi saker hejvilt. Senaste paxen jag hörde hemifrån var Maja som paxade gudmorsplatsen till mitt barn som jag har kidnappat här i skåne. Jag och Mickael hade under viadukteran ett väldigt bra paxsystem som gjorde att Maja fick göra allt jobbigt inför en filmkväll. Det jag vill säga är att jag älskar pax! Jag tycker att fler borde använda sig av pax. Man kan aldrig trotsa en pax, kom ihåg det! Mina kompisar här nere i södra sverige har ingen som helst aning om hur bra och effektivt pax är. De tycker mest att jag är jobbig och knäpp när jag i tid och otid skriker PAX ATT VÄLJA FILM eller PAX FÖR ATT INTE VÄLJA VÄG och så viadre. Men om alla lärde sig att uppskatta paxkonsten tror jag att världen skulle ha färre bekymmer!

Jag önskar att ni alla hade ett utseende och en personliget på personerna i Majbajs inlägg om mitt bortgifte. Då hade ni haft helfestligt. Om ni mot förmodan inte redan hade det. Det måste vara väldigt spännande för henne att fantisera om mina nya kompisar. Det ska bli kul när hon kommer ner hit och får träffa dem. Jag har en känsla av att hennes uppfattning kan ta små svängar då...

Det var bra så.
Petronella "PAXARN" Ek


Bortgifte av Peckan.

Sedan Peckan flyttat så har jag börjat försöka följa vad hon skaffar sig för nya vänner i Lund. Jag dömer hur bra vännerna verkar va och vilken nytta hon ska ha utav dom enbart efter namn och utseende.

Idag såg jag en lämplig fästman till Peckan, jag har hittills bara kollat namnet men eftersom man inte ska gifta sig med folk för deras utseende väljer jag att låta bli att titta på hans bilder. Peckans blivande fästman heter Ceasar Fredriksson. Varför passar Petronella och Ceasar så bra ihop då kanske ni undrar nu. Ja, Petronella är ju ett rätt konstigt namn och det är ju Ceasar med, jag gillar namnet Ceasar det låter sådär viktigt och sedan heter han ju Fredriksson också. Så om Peckan och jag gifter oss så får vi samma efternamn och då blir vi nästan systrar på riktigt tror jag. Om jag nu skulle offra mitt efternamn för ett simpelt son namn.

Peckan har andra spännande efternamn på sin vännerlista, en heter Lejonhielm och det låter ju utomordentligt rikt, personen ifråga har säkert en schysst och lyxig lägenhet där Peckan kan få bo tills hon fått sin egen. Hon har även en vän som heter Bahlenberg Jansrudsvangen i efternamn. Det namnet är ju så komplicerat att en normalbegåvad person knappt kan stava rätt på första försöket så henne skulle jag tippa att Peckan borde söka sig till när hon har problem med plugget och behöver lite hjälp. Frågan är ju dock om personen har norskt påbrå isf ska hon nog vända sig till Michelle Vernier istället. 
Sist men inte minst om Peckan någon gång virrar bort sig i Lund tycker jag att hon ska ringa till sin vän Jessica Lundh, hon borde ju hitta. 

Sådär, nu behöver hon nog inga fler vänner för de hon har uppfyller alla hennes behov så bra redan.

Det va bra så.
Maja Fröjd

Monday morning.

http://www.youtube.com/watch?v=_wLr9-vYa6M&feature=related

Från ett jobb till ett annat denna morgon. Då sitter denna låt där den ska.

Måste även kommentera Peckans påhopp om att jag är pensionär, jag skulle inte vilja kalla mig pensionär utan vuxen. Peckan förstår inte att jag redan levt mitt studentliv och bott på andra orter i fem år. Inte lika spännande för mig som för henne längre.

Först kände jag mig lite illa till mods när min vän kallade mig pensionär i flera minuter i vårt telefonsamtal. Har jag blivit så jävla tråkig tänkte jag. När jag sedan insåg att jag hade somnat på soffan kl 21.30 en lördagkväll fick jag lite ångest och tänkte, shit jag är pensionär. Men nä, det är jag faktiskt inte. Ibland är det bara gött att ta det lugnt och att helgen blir jättelång för att man har hela dan och hela kvällen och en hel söndag utan att må dåligt. Nu fick jag iof åka och jobba på söndan så en dags helg försvann ju men ändå.

Till sist vill jag hälsa till min partajande vän i Lund att hon ska komma ihåg vem som va pensionär när vi först träffades och vem som har gjort henne till den partypingla hon är ;)

Det va bra så.
Maja Fröjd

Maffian.

Alla som har läst "Svensk Maffia" räcker upp handen... för er som inte har läs den är det en bok som kartlägger svenska kriminella gäng. I boken berättar de att det kriminellagänget Hells angels (som någon kanske ha hört talas om) har stort fäste i Malmö.

Igår tyckte ett gäng kriminologstudenter att de skulle gå till Malmö nation. Vi ställer oss i kö och hoppas på att snabbt få komma in eftersom vår erfarenhet av köning inte är den bästa. På Malmö nation var de effektiva och vi kom in ganska fort. Men vägen in gav mig dåliga vibbar. Först i entren står det vakter, väldigt stora män som jag inte skulle vilja möta i en mörk gränd. De ska skydda nationen från utbördingar och gör nog ett bra jobb. För att komma in på nationen måste man gå en trappa ner under jorden, ner i en källare. På dörren in är det en stor logga (malmö nations logga förvisso) som ger rysningar. Jag tvekade en aning vid dörren och förväntade mig att bakom dörren skulle stå en enorm man med skinnväst och lång hästsvans.
Detta var dock inte vad jag mötte, utan innanför dörren var det helt normala studenter. Eller ja. Jag insåg när jag gick in på damernas att det fanns väldigt många snygga tjejer på Malmö nation. Och nu när jag tänker efter fanns det nog ganska många snygga killar där också. Så alla ni som förväntat er att jag ska komma hem med en pojkvän härifrån får nog tänka om eller i allfall inte förvänta er någon som tillhör Malmö nation. Men det kanske är lika bra för min egna skull, det går rykten om de som är med i Malmö nation och vi vet ju alla hur sanna alla rykten är. 

På tal om kriminalitet, tror ni att någon skulle märka om jag kidnappade en liten unge från vandrahemmet? Jag är lite förälskad i henne. Hon springer här fram och tillbaka brevid mig och vill väldigt gärna spela spel med sina föräldrar. En morgon när jag satt och åt frukost kommer barnet springhoppande in i matkupen och ropar till sin pappa, här kommer vi hoppandes. Ett väldigt sött barn som är finlandssvenskt och har en blond kaluffs. Jag skulle nog bli väldigt lycklig med ett litet mumintroll som barn. Och precis när jag skulle skriva mumintroll så talade barnet om mumintroll. Vi praktiskt taget tänker likadant, vad kan gå fel om jag tar det här barnet?

Tänk att jag lyckades undvika att plugga idag också. Bra jobbat Pek!

Det var bra så.
'Petronella Ek

Lägenheter.

Nu har jag varit på lägenhetsvisning, så håll alla tummar ni kan för att jag ska få ett hem! En etta i Eslöv till Pek tack!

Jag har även fårr mitt första sår i lund. Jag tappade cykeln på benet igår när det var dags att cykla hem, känns skönt att det är avklarat nu.

Talade med Maja nyss i telefon, hon har blvit pensionär. Hennes partyliv är för alltid är över och att det nu är jag som får se till att leva upp till vårat rykte. Någonting säger mig att det inte kommer bli alldeles för svårt.
Dags att ringa Frida och sedan dra på mig partymasken.
Ha en bra kväll!

Det var bra så.
Petronella Ek

Äldre människor.

I torsdags fick jag uppdrag av universitetet att hitta någon äldre människa som får någon slags stöd eller service av äldreomsorgen som jag skulle samtala med. I fredags ringde jag till en enhetschef här i Karlskoga som sa att jag fick försöka prata med någon utav ''hans'' brukare och att jag kunde testa att söka upp någon när de lunchar. Så framåt 12 knallade jag iväg till pensionärernas lunchställe och fick sitta ned hos fyra stycken gamla visa människor och prata en stund. Det visade sig även att den utav dom som jag satt närmst och prata med mest var en äkta kändis. Så nu kan jag skryta om det när jag ska redovisa detta på universitetet ;)
Va ville jag ha sagt med detta nu då? Jo, jag måste faktiskt säga att den här uppgiften är den som har varit roligast och mest välbehövd hittills. Det är faktiskt inte helt lätt att leda ett samtal och prata med vilt främmande människor i en timma. Men det är ju sånt här som vi antagligen kommer att jobba med. Jag tyckte iallfall att det va skitkul att få prata med de här personerna en timme och få höra va de tyckte va roligt som unga och va de tycker är roligt nu.
Man borde faktiskt göra sådana där saker på eget initiativ ibland för en del gamla tycker nog att det är riktigt roligt att få besök och att någon lyssnar till deras livshistorier.
Det va bra så.
Maja Fröjd

Kär.

Jag är kär! Men jag lämnade min kärlek utan att ta med honom hem. Hur kunde jag vara så dum? Ångesten är sjukt stor! Kommer jag kunna leva med den? Jag hoppas av hela mitt hjärta att ingen annan går in på bianco och köper min kärlek som var sista paret, på rea och rätt storlek. Dumma dumma Petronella! Käppa, knäppa Petronella!

Någon som har en ide på vad jag skulle kunna hitta på så att jag slipper plugga?

Det var bra så.
Petronella Ek

Kompisar.

Jag har fått kompisar i Lund. Ja, det måste vara så för jag har fått mina första facebook vänner från klassen och allt som händer på facebook är sant och man ska alltid lita på allt som sker där. Så har man fått vänner på fejjan då är man vänner för livet och väldigt bra vänner dessutom!

Gårdagen bjöd på rundvandring i Lund och opassande uppdrag på passande platser runt omkring i stan. Jag blev värvad in i det röda laget, som gav en rejäl, men för allmänheten okänd, slant för att få mig i sitt lag. Vad resulterade denna supervärvning i då? Jo, såklart SEGER! När det är dags att leka är jag på hugget! Vi fortsatte kvällen med att köa i tusen år utanför västergötland nation, en kan tydligen inte lita på vächötta. Vi gav tillslut upp och gick till en annan pub som troligtvis inte hade något namn. Denna namnlöshet grundar jag på att jag inte för mitt liv kan komma ihåg att det satt någon skyllt utanför som talade om att stället var döpt. Jag kanske helt eneklt får hitta på ett namn. 

Nu ska jag göra något vettigt. En av mina klasskamrat skulle plugga, det ska inte jag göra. Med vettigt menar jag ta en svängom på stan. 

Det var bra så.
Petronella "kompisraggarn" Ek
   

Att handla på nätet.

Har idag gjort mitt livs första nätbeställning.
Fy, jag hatar internet litegrand nu. En jäkla massa krångel må jag säga.

Tänk va mycket lättare det är när man kan prata med en person och titta på sakerna innan man köper dom. Nu får vi bara hoppas att det blev bra så att jag kan få lite snyggt därhemma. Så står det ett pris och sen när man trycker så kommer det ett annat, jag fatta inget där ett tag. Det krävdes två nödsamtal till min svägerska för att jag skulle lyckas genomföra en beställning. Hon tycker tydligen det är svinlätt att nätshoppa, kan inte förstå varför. Ber till Gudarna att jag slipper skicka tillbaka grejerna sen med, då blir det väl ännu krångligare. Jag måste också tillägga att jag redan efter att ha väntat en kvart på att få varorna börjar tröttna och vill ha dom i näven direkt, undra hur lång tid det kommer ta?

Idag har förövrigt mitt vitrinskåp till köket som jag fick i födelsedagspresent kommit in till butiken så nu ska Mickael få va handy man igen. Han är bra på sånna där saker som jag blir arg bara av att tänka på! Men nu önskar han nog att jag blir klar med allt ståhej i lägenheten så han får lite lugn och ro i tillvaron.

Vitrinskåpet

Gardiner som ska agera draperi i hallen

Ryamatta, till sovrummet eller hallen.

Det va bra så.
Maja ''nätshopparen'' Fröjd




RSS 2.0